Bunun sebebi sizce nedir?

Soruyu okuyunca aklıma direk bir öğrencim geldi. Derste "Habil ile Kâbil" hikayesi geçmişti ve bana ben Kâbil'i örnek alıyorum ve onu seviyorum demişti. "Ama Kâbil katil ve masum kardeşini öldürdü" dediğimde ise, "Olsun ben onu seviyorum." Demişti. Ve bana başka derste de " Ben insanların canını yaktığım zaman çok mutlu oluyorum." Demişti.
Filmlerdeki bu karakterlerden de kendi içlerindeki bastırılmış davranışları onlarda gördükleri için ona sempati duyan insanlar olabilir. Ama bu kulağa hiç sağlıklı gelmiyor. Bilinçaltlarında bu varsa çok tehlikeli.
Benim kendi şahsi fikrim ise, bazı filmlerde kötü karakterleri gerçekten çok zeki olarak ortaya koyuyorlar ya da onlara sempatiklik katacak bir senaryo çıkarıyorlar. Oyunculuk performansı da etkiliyor olabilir.
Yüzde yüz katılıyorum, bastırılmış duygular
Benimde öyle yaa nerde kanlı, bıçaklı, zalimce bir sahne görsem o film dikkatimi çekiyor. Kötü karakterler de aynı şekilde. Sanırım içimizde bastırdığımız aykırı insanı onlarda görüp benimsiyoruz. Sakladığımız şeyleri o karakterlerde görüyoruz. Tamamen bununla alakalı bir şey bence.
Akıllı oldukları için olabilir. Kötüleri hiçbir zaman sevmem ama ana karakterler korkak ve saf olunca insanın kötü karaktere indir şu korkağı diyeside geliyor bazen😂
Cevap
13Cevap
İyi rol veya kötü rol farketmez rolünü çok iyi oynayan sahnenin seyirciye geçmesini sağlayan bütün karakterlere sempati duyulabilir ama iyi rolde olanlara daha çok duyulur kötü rolde oynayanlara karşı biraz ön yargılı davranabiliyor insanlar 😊
Güç, özgürlük. Bir çok insanın istediği şeyler. İstediği her şeyi yapabilen, her şeye sahip olabilen birini görünce sempati duyabiliriz. Önemli olan bunun kurgu olduğunu unutmamak tabi. Bence herkesin içinde bastırılmış duygular vardır ve bu duyguları dışa vuran bir karakteri ekranda görünce çekici geliyor.
Genelde hep kaybediyorlar felan insan üzülüyor bütün film boyunca aşağıla aşağıla sonra yenilince vicdan yapıyorum
Efsaneleşiyorlar çünkü kötüler unutulmaz. Açıkçası kötü karakterle hiç sempatim olmadı nefretim ölene kadar sürecek sanırım 😂
Kötü rolü yapmak ayrı bir yetenek. Burda hayran duyulan şey sergilediği oyunculuk performansı.
@eltigre Seni ne ilgilendirir? Kendi adıma yorumu yaptım.
Bu bir sebep evet, ama ben insanların bilinçaltında şeytani dürtüleri uyanıp haz alındığı içinde sempati duyulduğunu düşünüyorum, misal Jokerin Pompalı tüfekle adamı öldürdüğü sahnede mutluluktan sevinen insanlar oluyor
Gerçekte yapmak isteyip de yapamadıkları için olsa gerek.
Filmlerde nedense kötülerin hikayeleri daha etkileyici ve sürükleyici geliyor. Batman hikaye senciyiz Arthur (Joker).
Bizdekiler gerçek hayatta iyi olanlar olduğu için genel de yeğen. Örn, Erol taş, Birol Köse, Yadigar Ejder..
oynayan kişi rolün hakkını verdiğinden dolayı olabilir
Sebebi "aykırı" olmaları olabilir. Ben Joker'e, Ra's al Ghul'a, Reverse Flash, Slade Wilson gibi birçok kötü karaktere hastayım.
Nedeni nedir bilinmez. Burada DC'ci olduğum ortaya çıktı xD
Güç riski seven tarafı olması. Ve yakışıklı oluyorlar ya
Güce eğilim teorisinden dolay... İnsanın doğasında var. Güçlü olana eğilim hisseder...
Cunku oyunculuklar cok iyidir ki onun kotu olmasi bile bi yana atilir misal emir kozcuoglu
Çünkü hepimiz çok kötüyüz. Kötü kötüyü Sever😑
Onları kötü yapan sebepleri, yumuşak noktaları
Oyunculukları muhteşem, bundan dolayı olabilir.
Öbürü de saf olmasaymış napalım
Gerçekten de öyle bir şey var mesela Joker
Genelde film de kötüler daha ön planda çünkü
Valla herkes özündekini kendine yakın hisseder.
Sempati duymuyorum
Ben duymuyorum hatta voldemorttan korkuyorum
Ah bir bilsek
Stokorm senduromu
Ezik degiller cunku
Sempati duymuyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?