Aşk ve gurur filmi, bridgerton dizisi sonrası dönem dizilerine filmlerine merak saldım. Önerebileceğiniz diziler var mı? Balolu aşk vs içeren diziler. Bridgerton tarzı diziler hangileri? Bridgerton benzeri diziler hangileri?
Julian Fellowes tarafından yaratılan dizi, 20'nci yüzyıl başlarında geçen İngiliz dönem dizisi Downton Malikanesi'nde yaşayan Crawley Ailesi ve malikanenin çalışanlarının hayatını konu alıyor.
Empress Ki
Güney Kore yapımı Empress Ki, bir kadının aşk, savaş, politika ve ulusal sadakatin zorlu yollarından geçerek Çin'in Yuan hanedanlığında güçlü bir imparatoriçe olması ve sonrasında yaşananları anlatıyor.
Gentleman Jack
1800'lü yıllarda geçen Gentleman Jack, Anne Lister’’ın gerçek hayat hikayesinden televizyona uyarlandı.
Reign
Kraliçe Mary'nin 15 yaşındayken Fransa'ya gidip Prens Francis ile evlenmesini anlatan dizinin başrollerinde Anna Popplewell ve Caitlin Stasey var.
Versailles
David Wolstencroft ve Simon Mirren’in yaratıcısı olduğu “Versailles” Fransa’nın Kralı 14. Louis’yi konu alıyor. 3 sezonluk dizi cüretkar sahneleriyle hafızalara kazındı.
The Tudors
İngiliz tarihinde önemli bir yere sahip olan Kral VIII. Henry’nin hayat hikayesinin anlatıldığı dizi, izleyicilerine tarih sahnesinde mükemmel bir gezinti sunuyor. VIII. Henry’nin muhteşem aşk hayatı ve tahtına sahip çıkabilmek için verdiği mücadelenin öyküsü dram ve tarih türü dizi izleyicilerinin mutlaka izlenmesi gereken bir yapım.
Marco Polo
Venedikli ünlü gezgin Marco Polo’nun gençlik yıllarının anlatıldığı dizi 13. yüzyıl Çin’inde geçmektedir. Dizide, ünlü gezgin Marco Polo yine bir yolculuğu esnasında daha ilk defa gördüğü bir coğrafya olan Çin’de yaşadıkları izleyiciyle buluşturmaktadır. Dönemin büyük hükümdarlarından Kubilay Han ile tanışan Marco Polo, bu tanışmanın bir arkadaşlığa dönüşmesi neticesinde Çin diyarında geçen taht kavgaları ve siyasi olaylara dahil olmuştur. Savaş sahnelerin gerçeği aratmadığı bu tarihi dizi mutlaka izlemeniz gereken yapımların başında gelmektedir.
The Crown
Tarih deyince akıllara gelen isimlerden Kraliçe II. Elizabeth’in hayatının anlatıldığı yapım, gelmiş geçmiş en iyi yabancı dizilerden biri olarak bilinir. 2. Dünya Savaşı sonrası İngiltere tahtına geçen Kraliçe Elizabeth’in; siyasi, kültürel ve aşk hayatının ele alındığı The Crown dizisi dram ve tarih türü dizi arayanlar için mutlaka izlenmesi gereken bir yapım...
Peaky Blinders ( pek istediğin şeye benzemesene en azından eski tarihi olduğu için bir şans verebilirsin )
Son dönemlerin en popüler dizilerinden biri olan Peaky Blinders, muhteşem izleyici kitlesiyle dizi piyasasını alt üst etmeyi başarmış harika bir yapımdır. Hikaye 1920’li yıllarda geçmekte olup o dönem İngiltere’nin en etkin gangster çetesi Peaky Blinders’ın mücadelesini anlatmaktadır. İllegal at yarışı bahsi oynatarak para kazanan çete, durdurulamaz yükselişiyle diğer çetelerin ve güvenlik güçlerinin başına bela olmaktadır. Aksiyon dizileri izlemek isteyenlere şiddetle tavsiye ettiğimiz yapımda birçok çatışma ve kavga sahneleri bulunuyor. Netflix üzerinden izleyebileceğiniz Peaky Blinders dizisi IMDb’deki 8.8’lik puanıyla en iyi tarih dizileri listesinde oldukça dikkat çekici bir yapım.
Bridgerton gerçekten muhteşem bir dizi. Ben iki defa izledim ve izlemeye hala doyamadım desem yalan olmaz. 2. sezonu da çekiliyormuş zaten, şahane bir haber doğrusu. Şimdi Bridgerton'a benzeyen birkaç dizi önereyim. Umarım beğenirsin. :)
1- Anne with an E
Anne with an E en beğendiğim dönem dizilerindendir. İnsan bu diziyi izleyince başrol kızın enerjisi ve pozitif düşüncesine hayran kalıyor ve neden ben de böyle olamıyorum diyor. Üstelik kötü şeyler yaşamış bir kız olmasına rağmen.. Anne karakteri dizide hem anne hem de babasını kaybetmiş bir kız çocuğudur. Ebeveynlerini kaybettikten sonra yaşlı bir kadın ve onun erkek kardeşi ile yaşamaya başlar. 3 sezonu var. 4. sezonu da çekiliyor. Kızın enerjisi hem yaşlı kadın ve erkek kardeşine yaşama isteği uyandıracak hem de çevredeki herkesi etkileleyecek. Bridgerton tarzı diziler denilince aklıma ilk gelenlerdendir.
bridgerton tarzı diziler neler?
2- Outlander
20. yüzyılda yaşayan savaş hemşiresi olan Claire'nin zaman yolculuğu yapmasıyla olaylar başlıyor. 18. yüzyıl İskoçya'sına giden Claire burada bağımsızlık için uğraşan İskoçların arasında bulur kendini. Bir İskoç savaşçısı olan Jamie ile tanışır ve muhteşem bir aşk yaşarlar. 5 sezon sürüyor bu dizi. Entrika, aşk ne ararsanız var şahsen. Ben çok beğendim. Bu arada Claire evli bir hemşireydi. Bu nedenle Jamie ile olan ilişkisinde sancılar yaşayacak. Bridgerton a benzeyen diziler denilince aklıma ilk gelenlerdendir doğrusu.
Bridgerton'a benzeyen diziler neler?
3- The Last Kingdom
9. yüzyılda İngiliz bir asilzade çocuğunun Vikinglere esir olmasını ve onlarla büyümesini anlatan bir dizidir. Çocuk hem İngiliz hem Viking olur yani. Büyüdüğünde Viking olmayı tercihe diyor çünkü onlarla büyüdü. Ama büyüdüğünde Viking ailesinin başına gelenler Uthred'in kendisine yeni bir yo çizmesi gerektiğini gösterir. İngilizlere gider ve olaylar gelişir. Hakkı olan baronluğu almak için amcasıyla savaşa girer. Bu dönem dizisine bir şans verin derim. Bridgerton benzeri diziler gibi bir dizi şahsen.
bridgerton benzeri dizi hangisi?
4- The Crown
The crown dizisini buraya eklemezsek haksızlık etmiş oluruz. 2. Elizabeth dönemini anlatan dizi 20. yüzyılı anlatır. Şaşaalı balolar, saray yaşantısı, dönemin halkının yaşantısı ve siyasi olaylar hepsini bu dizide bulabilirsiniz. Üstelik son sezonunda Lady Diana da yer almaya başladı e daha ne, izlemelisiniz. En iyi dönem dizisi bence.
en iyi dönem dizileri hangileri?
5- Little Women
19. yüzyılda kadınlar nasıl yaşıyor, nelere izin var, neler ayıplanıyor? Bu merak ettiğiniz bütün sorulara bu yapımda cevap bulabilirsiniz. Ben çok severek izledim. Hepinize de tavsiye ederim.
Julia Quin kitabının dizilerini merak ediyordum iyiki netfilxden internete düştü .. kitabını okuyali uzun zaman olmuştu dizisini izlemek güzel bir günde son bölüme geldim.. bende merak ediyorum böyle nasıl diziler var ya da filmler var takipteyim ☺️
Anne With An E, Poldark, Downtown Abbey, Reign, The Spanish Princess, Harlots, Outlander, Gentleman Jack, The Crown. Bridgerton'ın benzerlerini arıyorsan bu dizileri kesinlikle izlemen gerekiyor.