İzlediğimiz çizgi filmler bilinç altımızda derin izler bırakmış olabilir mi? Belki de bugün ki karşılaştığımız sorunların temelinde, bu filmlerden gördügümüz bilinc altımızda gizlenen mesajlar hakimdir...
Sizce çocukken izlediğimiz çizgi filmler bizi dünden bugüne psikolojik olarak etkilemiş midir?
Kesinlikle.. geçen komşu çocukları gelmişti bize, çizgi film açmamı istediler. Televizyondan bir kanal açtım ve benim aramadan gözüme batan o kadar subliminal mesaj vardı ki.. insan incelese daha neler bulur belli değil. Çok etkilendiğimiz kesin. Ve ben bugün karşılaştığımız bazı sorunların temelinde çizgi filmlerin yattığına eminim.
Elbette vardır bunun dersini bile aldık biz açıkçası okurken hem reklam filmlerinde hem çizgi filmlerde gizlenen bilinç altı mesajları birçoğunun nasıl yapıldığını nasıl işlendiğini bir bir gördük ve kendimizde bazılarını bulup dönem ödevi olarak sunduk. Anayasamızda bile var hatta filmlerde bilinç altı mesajlar veya 25 kare kullanmak ve yayınlamak yasaktır diye. Ama gel görki TRT devletin kanalı bunu kendi eliyle yayınlıyor bunun sebebi bilmememiz bilinçsiz olmamız ve TRT de yeterli donanıma sahip insanların çalışmaması her alanda olduğu gibi medya da da bomboşuz
Tabiki de. İzlediğim bir filmi unutabilirsin ama izlediğin çizgi filmi unutamazsın. Çünkü bilinçaltımızın en masum olduğu dönemler çocukluk dönemleridir. Bazı çizgi filmler bilinçaltına biz fark etmesek bile mesajlar gönderiyor. Tabiki de bu mesajlar her zaman kötü olmuyor. Ama bu, her mesajın iyi olduğu anlamına gelmiyor.
Ben izledim geçti gitti hayatıma henüz problem ettirdiği bir unsur olmadı. Zaten çizgi film izlediğim yaşta sanayide çalışıyordum ben hahah orası daha berbat etkiledi 😂
Subliminal mesajlar verildiği söyleniyor ve bazı çizgi filmlerde 25. kare ile psikolojik şeylerin aktarıldığı rivayet edliyor. Mesela bir penis resmi, bir vajina resmi veya çıplak bir kadın resmi, görseli vs çizgi filmlerde yer aldığı rivayetler arasında. Youtube'a yazın daha fazla detaylı bilgi çıkmaktadır.
Benim çocukluğumdaki çizgi filmler Heidi, Taş Devri, Jetgiller, Casper, Winnie the Pooh gibi çizgi filmlerdi. Onların da zararlı bilinçaltı mesajları verdiğini sanmıyorum 😛