Sürprizlerle Dolu Bir Film "The Holiday"

Evet sevgili okuyucularım, bu gün harika bir film keşfettim.

Benim de her hücremin tatil tatil diye bağırdığı bu dönemde, şansıma bu filmi bulmuş olmak kesinlikle tatlı bir tesadüf olmalı.

Öncelikle sizlere biraz filmi açıklayalım ...

Sürprizlerle Dolu Bir Film The Holiday
2006 yapımı ve yönetmenliğini, Nancy Meyers' in yaptığı bu romantik filmde başrolü; Cameron Diaz, Jack Black, Jude Law, Kate Winslet birlikte paylaşıyor.

Aşk hayatları sürekli hayal kırıklığından ibaret olan iki kadın, Amanda ve İris... Biri güneşli Los Angeles'ta, diğeri ise romantik İngiltere'de yaşamakta. Bu ikili, hayatlarındaki monotonluktan bıkmış durumda. Bir gün, internet üzerinden keşfettikleri bir ev değişim sitesiyle, belki de hayatlarını heyecanlandıracak bir fırsat bulurlar.

Sürprizlerle Dolu Bir Film The Holiday

Bu sitenin yardımıyla, bir süreliğine evlerini takas etmeye karar verdiler. Amaçları sadece çevre değişikliği olmayıp, aynı zamanda yeni insanlarla tanışmaktı.

Şimdi sıra geldi benim filmi yorumlama kısmıma;

Öncelikle filmdeki iki karakter de birbirinden uç insanlar.

Amanda oldukça zengin , film fragmanı yapıcısı ve köşk denilebilecek harika bir evde yaşamını sürdürürken , İris oldukça sade ve basit bir kasabada normal bir çalışan olarak yaşamına devam etmekte.

Sürprizlerle Dolu Bir Film The Holiday

İkisinin de ortak noktası aşk hayatlarında mutluluğu bir türlü yakalayamamış olmak.

Birbirinden habersiz olan yaşamlarını internetteki bir ev takas sitesi sayesinde 15 günlüğüne değiştirmeye karar veren bu ikiliyi, çok güzel bir macera bekliyor.

Hem yeni evlere hem de yeni şehirlere alışmaya çalışan bu iki kadının ,zaman zaman hüzünlü zaman zamansa eğlenceli ve komik anlarını seyrediyoruz.

Sürprizlerle Dolu Bir Film The Holiday

Karakterler her ne kadar birbirlerine zıt olsa da ikisinin de ortak isteği belli gerçek aşkı ve huzuru bulmak.

İkisi de yanlış seçimlerinin ötesine gitmekten korkan ve sürekli kendilerini suçlayan iki güzel kadın.

Günler günleri kovalarken, hayatın karşılarına çıkardığı güzellikleri, yer yer görüp bazen de kendilerinden dahi kaçmaya çalışıyorlar.

Kalplerini sonuna kadar açacaklar mı?

Yoksa hayatlarında hiçbir şey değişmeden evlerine geri mi dönecekler?

Sürprizlerle Dolu Bir Film The Holiday
Film kendisini izletirken, bizi sürekli bu ikilemde bırakıyor. Bizlerse hem eğlenip hem de kendimize sürekli sorular sorar halde buluyoruz kendimizi.

Evet evet, filmi izlerken kesinlikle zaman zaman ağladım.

Bazen de gülmekten kendimi alıkoyamadım. Zira her insanın kendini bulabileceği sahneler ve durumlar yaşanıyor bu filmde. Hangimiz dönem dönem fazla duygusal, sakar ya da rezil olmadık ki🤣

İçerisinde bulunan Noel temasıysa biraz daha içimizi ısıtıyor ve sevinç dolduruyor izleyicilerinin içine.

Sürprizlerle Dolu Bir Film The Holiday

Severek izlediğim, her anından keyif aldığım bu filmi, tüm aşk sevenlere önermek boynumun borcu oldu kesinlikle. Her ne kadar yıl olarak eskilerde kalan bir film olsa da izlerken kesinlikle zamanımız filmlerini özlemedim aksine bu filmde bu anı yaşamış gibi oldum.

İzleyin izlettirin. Herkes izledikten sonra eminim ki hayatın, tam da bitti dediğimiz anlarda bize nasıl da güzel hediyeler verebileceğini bir kez daha görecektir. Bana, hiç bir zaman karamsar olmamak ve yeniliklere açık olmak gerektiğini öğreten bir iki saat geçirdim .

Okuduğunuz için teşekkür ederim . İzlediğim yüzlerce filmin her birine bence yapmam mümkün olmasa da son dönemde izlediklerimden elimden geldiğince bahsetmeye devam edeceğim.

Kendinize güzel bakın millet 🙏

Sürprizlerle Dolu Bir Film "The Holiday"
Cevapla