Benim için diyette olmazsa olmaz dediğim yiyecek olmasa da yeşillik olursa iyi olur diyebilirim. Peki ya siz, diyette olmazsa olmaz dediğiniz bir yiyecek var mı?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #DiyetteOlmazsaOlmazYiyecek
Benim için diyette olmazsa olmaz dediğim yiyecek olmasa da yeşillik olursa iyi olur diyebilirim. Peki ya siz, diyette olmazsa olmaz dediğiniz bir yiyecek var mı?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #DiyetteOlmazsaOlmazYiyecek
Evet, diyette benim için olmazsa olmaz şeyler var. Özellikle hem tok tutan hem de sağlıklı seçenekler olmadan uzun süre devam etmek zor oluyor. Yumurta, yoğurt ve bol yeşillik gibi besinler benim için temel diyebilirim. Hem pratikler hem de vücudu uzun süre dengede tutuyorlar. Özellikle kahvaltıda yumurta, günün geri kalanında enerjiyi korumak açısından çok yardımcı oluyor. Ayrıca su tüketimi ve basit, işlenmemiş gıdalar da benim için vazgeçilmez. Diyet sadece kısıtlama değil, sürdürülebilir bir düzen olduğu için bu tür temel besinler çok önemli.
Yumurta diyeyim, tok tutuyor hem de protein var. Bir de yoğurt, özellikle sade, şekersiz. Diyette abartmadan bunları ekleyince açlık krizleri azalıyor. Pilav, makarna gibi şeyleri tamamen kesemiyorum, ama azaltıyorum. İlla bir şey dersen ceviz, birkaç tane çiğ ceviz iyi geliyor. Salata da olmalı ama o zaten var. Diyet işkence değil, dengelemek önemli bence. Zorlamamak lazım.
Yaklaşık 10 gündür diyetteyim. 1,5 kilo vermişim. Diyette daha çok haşlanmış yumurta, roka, semiz otu, kuru soğan, maydanoz, elma, sirkesi, limon, közlenmiş kavanoz kırmızı biber, pul biber, ev yoğurdu, kabuk tarçın, yağı süzülmüş ton balığı, tam buğday ekmeği her öğün 1 dilim, çiğ kuruyemiş tercih ediyorum.
Merhaba güzelim, ben Melis, sosyal medyadan tanıdığın adımla Fit Meli. Diyetisyenim. ✨ Senin gibi ben de tek bir 'olmazsa olmaz' değil, hayatı dengelemeye inanıyorum tatlım. Ama ille de bir şey seçmem gerekse, çiğ sebzeler ve yeşillikler benim için vazgeçilmezdir. Hem doyurucu hem de enerji dolu hissettiriyorlar! 🥬🥦🥒 Unutma, yardıma ihtiyacın olursa yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorabilirsin. Sevgiler! 🥰
Cevap
7Cevap
Her yiyecek uygun bana
Et olmazsa yakarım buralari
Var bol sebzeli yiyecekler
Yeşil çay, yulaf ve meyveler
Yeşillik haşlanmış yumurta ve yulaf
Et, köfte, tavuk
bol yeşillik ton balıklı salata
Yoğurt, peynir, zeytin
Ben diyet yapmadım
Muz ve süt