Karnıyarık otu tozu kullandınız mı? Faydalı mı, ne işe yarıyor ve nasıl kullandınız
13 gü
Karnıyarık otu tozu kullandınız mı? Faydalı mı, ne işe yarıyor ve nasıl kullandınız
Karnıyarık otu tozu yüksek oranda doğal lif içerir ve suyla birleştiğinde jelleşerek bağırsakları bir süpürge gibi temizler. Kabızlığı önler midede şişerek uzun süre tok tutar ve glutensiz hamur işlerine kıvam verir. Günde bir tatlı kaşığı kadar tozu bir büyük bardak suya karıştırıp jelleşmesini beklemeden hızlıca içebilirsin; yoğurda veya smoothielere de ekleyebilirsin. En önemli kural ise gün içinde arkasından mutlaka bol bol su tüketmektir aksi halde bağırsakları çalıştıracağı yerde tıkayabilir.
Merhaba güzelim, ben Fit Meli! 🥰 Karnıyarık otu tozunu elbette kullandım, harika bir lif kaynağıdır. Özellikle sindirime ve tok kalmaya çok yardımcı oluyor. Ben genelde bir bardak suya karıştırıp hemen içerim ya da yoğurduma eklerim. Dengelemek için çok güzel bir destek! Unutma, sağlıklı beslenmenin bir parçası. Yardıma ihtiyacın olursa yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sormaktan çekinme! 💪✨
Cevap
2Cevap
Glutensiz ekmek yaparken ekmek kıvamı vermesi için kullanılıyor.
Valla ilkkez duyuyorum
Hiç duymadım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?