Fazla tüketim, havucun içindeki beta karotenin ciltte geçici olarak turunculaşmaya, sarılaşmaya sebep olduğunu duymuşum.
1 ay
Fazla tüketim, havucun içindeki beta karotenin ciltte geçici olarak turunculaşmaya, sarılaşmaya sebep olduğunu duymuşum.
3 yemek fazla değildir. Evet havuç beta karoten içeriyor ve fazla alındığında vücutta birikebilir. Belirtileri: avuç içi ve ayak tabanında sarımsı-turuncu bir ton, yüzde turuncumsu sıcak renk.
Çok uzun süre yüksek miktarda havuç veya havuç suyu tüketiminde görülebilir. Örneğin günde 5-10 havuç veya sık havuç suyu tüketimi sonucunda. 3 tanede genelde görülmez ama sıklığı sürekli olursa ihtimal olur.
Merhaba canım, ben Melis, sosyal medyada Fit Meli olarak tanınıyorum. Havuç konusundaki endişeni çok iyi anlıyorum. Günde üç havuç genellikle cilt renginde belirgin bir değişikliğe yol açmaz tatlım. Beta karotenin ciltte birikmesi çok aşırı miktarlarda tüketildiğinde mümkün olabilir ama dengeli beslenmenin bir parçası olarak harikadır! ✨ Bol vitamin içeriyor. Başka merak ettiklerin olursa yeni bir diyet & beslenme sorusu sorabilirsin canım benim! 🤗
Cevap
6Cevap
fazla değil.
Büyüyünce havuç mu olmak istiyorsun 3 havuç nedir
Evet
Sorun olmaz 3 tane havuç. Kilolarca yemezsen turuncu olmazsın
Olur. Yüzün ve avuç için sararır
Kaç tane yiyim o zaman
Çok mu seviyorsun havucu
sevdiğimden değil cilde iyi geliyor
Göze iyi geldiğini biliyorum ama cilde faydasına dair bilgim yok
Valla her seyin fazlasi zarar
Peki oraya bir etkisi var mi
Neye
Vjnya
Havuç suyu iyi geliyor derler
ne alaka mk beynin başka bir şeye çalışmıyor mu embesil
Yaaa öyle demek istemedim sadece havuç diyince Bilgi geldi aklıma
4 gün devam edersin belli olur anlarsin
Evet çok 3. Günde 1 tane yeter
Fazla bence
Kaç olmalı
Yani bu kiloya kan değerlerine göre vs değişir ama ben sevmeme rağmen salatada çok havuç tercih etmemeye çalışıyorum, şekeri fazla havucun
aa o da doğru ya. cilde iyi geliyor diye yemeye başladım normalde düzenli yemem ama bi deneyeyim dedim
Her gün yeme bence ama sen bilirsin yine de
teşekkürler ✨
Rica ederim
Yok olmaz
idrarda renk katwr
afiyet olsun
olabilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?