Hayattan nasıl keyif alınır bilen biri nolur söylesin?

Bu biraz iç dökme sorusu olacak galiba. İnsanlarla ilişkilerim hep kötü oldu. Bir süre sonra hayatımdaki herkes sebepli sebepsiz yere beni hayatından çıkardı. Sanırım hiç gerçekten sevilmedim. Küçüklükten beri kiloluydum. Lise çağımda yeme bozukluğu yaşamaya başladım. Günde sadece bir öğün yiyordum. Okulda ağzıma bir lokma girmezdi. Açlık bile hissettiğimi hatırlamıyorum o zamanlar. Bazen eve yürüyerek dönerdim. Bir tek o dönem zayıftım ama düşününce hiç de sağlıklı bir şekilde zayıflamamışım. İnsanlar sen niye bu kadar zayıfladın derdi kendimi iyi hissetmek için dediklerini sanırdım. O zamanlar zayıf olduğumun farkında bile değildim. Sonra misliyle geri aldım bu kiloyu. Gün geçtikte daha çok yalnızlaşıyorum. Cildim bozuluyor, sağlığım bozuluyor, her geçen gün daha da kilo alıyorum. Hiç evden çıkasım gelmiyor. Hiçbir şey yapmak istemiyorum. Antidepresan kullanıyorum o da işe yaramıyor. İşim yok, bir hayalim yok, bir hedefim yok. Bu hayatta benim gibi birçok insan var ve kimse bizi umursamıyor. Kimse elimizden tutmuyor. Bazen keşke psikolojimin iyi olacağına bir engelim olsaydı bile diyorum. Çünkü onlar bile bu hayatta daha fazla işe yarıyor. Onlar bile bizim gibi psikolojik çöküşte olan ve inzivaya çekilen, kendini her şeyden izole eden biz asosyal ve depresyonlu kişilerden daha fazla imkana sahip. Çünkü insanlar depresyonun ne kadar gerçek olduğunun farkında değil. Bizi tembel sanıyorlar ya da zamanla iyi olacaklar diye düşünüyorlar. Tembel olsaydım bu halimden mutlu olmam gerekmez miydi?

İnsanlar bizim gibileri hep kendi kaderine bırakıyor. Hapsolmuş gibiyim kendim tarafından hapsedilmiş gibi. Her gün anlamsız. Her gün boş. Her gün içten içe ölüyorum. Keşke bu hayatta benim gibi insanlara da şanslar verilse. Hiç iş tecrübem yok ama çalışmayı çok isterdim. Ama dış görünüşümü ve tecrübesizliğimi gören kimse beni işe almıyor. Veya terapiler bari ucuz olsaydı keşke. Çünkü psikoloji konusunda uzmanlığı olmayan sivil insanlardan bize anlayış beklemek biraz bencilce.