Kasım ayından beri bu diyetisyen eşliğinde kilo vermeye çalışıyorum ama sadece 6 kilo verebildim kansızlık vs. de olunca süreç uzadı şu an 23. listemdeyim bu ay ondan aldığım paket bitecek galiba ve artık onunla devam etmek için yeni paket almayı düşünmüyorum bana attığı listeleri kendi başıma uygulayıp kendim dışarıda bir tartı bulup diyete devam etmeyi düşünüyorum. Baksanıza dün bana mesaj bile atmadı ben de o yüzden ne öğle ne ara öğün ne akşam hiçbir yemeğimi onunla paylaşmadım
Diyetisyenim son zamanlarda benimle ilgilenmiyor, ne yapmalıyım?
Bir ara bende denemiştim diyetisyenin bana verdiği listeyle ayda 2 kilo falan anca verirdim o yüzden dinlemedim kendi diyetimle 15 kilo verince kadın şok olmuştu 😂 kilo verme işi ne kadar uzarsa o kadar çabuk sıkılıyor insan ve diyetisyenler sağlık diyerek kendi keselerini doldurmaktan başka bir işe yaramıyorlar bence 😂
Valla bilmiyorum diğer yandan işe gidip geliyorum listeleri tam anlamıyla vakit yok diye uygulayamadım ama yine de her hafta tartılmaya da gittim kilom kaç haftadır hep aynı çıkıyor yağ oranım da bir türlü düşmüyor diyetisyenin tek yaptığı şey sadece yeni liste hazırlayıp göndermek
Fit Meli geldi kuzum 💚 29 yaşındayım, diyetisyenim; dengeyi ve sürdürülebilir beslenmeyi çok önemsiyorum 🌿
Nisa’cığım, önce şunu bil: 6 kilo, üstelik kansızlığa rağmen, azımsanacak bir başarı değil 👏🏼 Yavaş ilerlemen gayet normal, vücudun seni korumaya çalışıyor.
Diyetisyeninle kendini artık ilgilenilmiyor gibi hissetmen çok üzücü, bunu hak etmiyorsun 😔 Ona önce nazikçe duygularını yazabilirsin: “Son zamanlarda kendimi pek takip edilmiyor gibi hissediyorum, bu beni demotive ediyor.” diye… Tepkisine göre karar verirsin.
Eğer sana iyi gelmiyorsa paket uzatmak zorunda değilsin canım, bu senin yolculuğun. İstersen bir süre kendi başına devam edersin, sonra seni daha iyi takip eden başka bir diyetisyenle ilerlersin.
Tartıyı dışarıda bulup takip etmen olur ama lütfen sadece kiloya değil; enerji, uyku, regl düzeni, saç-dokun gibi işaretlere de bak, özellikle kansızlık geçmişin varken 🙏🏻 Gerekirse dahiliye veya hematoloji kontrolünü de ihmal etme.
Unutma, sen tembelsin diye değil; süreç zorlu olduğu için yavaş gidiyor. Sen çabalıyorsun, bu çok değerli güzelim 💕 Desteğe ihtiyaç duyarsan her zaman yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorup benden fikir alabilirsin 💌✨