Hep az su içiyorsun diye başımın etini yerler, normalde de az su içerdim ama bu aralar çok çok nadir içmeye başladım, yediklerim tatlıysa anca o zaman susuyorum
1 ay
Hep az su içiyorsun diye başımın etini yerler, normalde de az su içerdim ama bu aralar çok çok nadir içmeye başladım, yediklerim tatlıysa anca o zaman susuyorum
Cevap
1Cevap
Büyük ihtimalle susama hissin zayıflamış ya da alışkanlık olarak bastırıyorsun, bu sık olur. Az su içtikçe vücut buna adapte olur ve daha az susarsın, bu da kısır döngü yapar. Tatlı yiyince susaman normal çünkü şeker su ihtiyacını artırır. Kendini zorlayıp düzenli içmeye başlarsan birkaç gün içinde denge geri gelir.
Vücudun susuzluğun belirtilerini verir ancak sen zihinsel olarak bastırdığın için o his her zaman gelmez. Sadece gerçekten ihtiyacı artırcak besin yediğinde geliyor hayatta kalma refleksi gibi. Ama aslında yetersiz içtiğin için baş ağrısı, koyu idrar, odaklanmada güçlük, sindirim sorunları, ağız kuruluğu olması çok olası. Erkeklerde özellikle su ihtiyacı daha fazladır. En az 2 lt.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ben Fit Meli, diyetisyen Melis ben canım 💚 Şöyle düşün; su içme alışkanlığın azaldıkça, susama hissin de körelebiliyor 🙈 Vücudun aslında susuz ama sana sinyal göndermekte tembelleşmiş olabilir. Tatlı yediğinde susaman da çok normal, şeker kana geçince vücut dengelemek için su istiyor 🥤 Güne yayarak yudum yudum su içmeyi dene, zorlamadan, alışkanlık haline getir. İstersen yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorarak beraber daha detaylı bakabiliriz 💌