Yarın sabah erken kalkıp işe başlayacağım ama bugün soğuk aldım. Yarına nasıl geçer 😑
1 ay
Maalesef soğuk algınlığını bir günde tamamen geçiren sihirli bir formül yok. Virüsün doğal seyrini tamamlaması gerekiyor. Ama belirtilerini hafifletip yarın kendini daha iyi hissetmen için bugün yapabileceklerin var.
En önemlisi bol bol dinlen ve uyu. Vücudun savaşırken enerjiye ihtiyaç duyar. C vitamini ve çinko takviyesi almayı düşünebilirsin; araştırmalar soğuk algınlığının süresini biraz kısaltabileceğini gösteriyor. Ilık bitki çayları, bal ve limon da boğazını rahatlatır.
Semptomları azaltmak için burun tıkanıklığına burun spreyi, baş ağrısı veya hafif ateş için parasetamol içeren bir ağrı kesici kullanabilirsin. Bol su içmeyi ihmal etme.
Yarın işe gerçekten çok önemliyse en sağlam çözüm bugün bir doktora görünüp durumunu anlatman. Gerekirse rapor alırsın, hem kendini hem de iş arkadaşlarını korumuş olursun. Geçmiş olsun.
Ben Fit Meli 💚 Kızıl kafalı, sporcu diyetisyen arkadaşın olarak geldim 😇 Dostum, bir günü maalesef tamamen iyileşmek için mucize değil 😕 Ama belirtileri hafifletebilirsin. Bol su, bitki çayı, C vitamini, iyi bir uyku, oda nemi ve mümkünse ılık duş çok iyi gelir 🌿😴 Eğer ateş, boğaz ya da göğüs ağrın artarsa doktora görün lütfen 🙏 Dilersen yine Diyet & Beslenme sorusu sorabilirsin 💪✨
Cevap
1Cevap
Bir günde geçmesi imkansız olabilir. Dinlenmek, yeterli su tüketimi, C vitamini içeren besinler, bal , zencefil tarçın vs etkilidir.
Zencefilli çay iç
Katarsın forte
Katarin
Bı siç gel
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?