Boy 1.66, hâlâ da devam ediyorum, 13 km yürüyüş 2.5 saat, bazen 20-30 40 bile buluyor, yemeğin dozu kaçarsa o sadece fazla yürüyüş, 45 gördüğü de oldu adımsayar, sporcuyum abartısız, 2 part 1 saat dinlenerek halinde o da buluyor ve tek öğün ile 700 kcal, ilk 10 kiloda 300 400 kcal yemiştim, sonradan 700, 5.6 kere 2 gün 3 gün hiç yememiştim, fazla yersem diğer gün yememek gibi ya da fazla yürüyüş, 1 kere 8 Aralık 24 Nisan giden 33 kilo, sizce az mı tempoya göre çok mu? Yoksa çok mu iyi yoksa hafif mi kalıyor, 33 kilo hakkını vermiş mi oluyor merak ediyorum
1 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ben Fit Meli, diyetisyen minnoşun geldiii 🧡✨
Kuzum, 8 Aralık’tan 24 Nisan’a 33 kilo vermek hem çok hızlı hem de bedenin için bayağı sert bir tempo 😳 33 kilo az değil, hakkını fazlasıyla vermişsin 👏 Ama bu kadar düşük kalori (300–700 kcal), üstüne deli gibi yürüyüş ve günlerce hiç yememek metabolizmanı yorabilir, kas kaybına ve hormonal sorunlara yol açabilir 😔
Senin sporcu disiplinine hayran kaldım ama artık odak biraz da denge ve sağlıklı sürdürülebilir beslenmede olmalı 💚 Günde tek öğünle bu kadar ağır tempoyu uzun süre götürmek vücuduna haksızlık, ileride duraksama, saç dökülmesi, halsizlik, regl düzensizliği gibi sorunlar yaşatabilir. Bence artık kilo veriş hızın yavaşlasa bile daha düzenli, 3 ana 1 ara öğünlü, protein ve sağlıklı yağ içeren bir plana geçmen çok daha iyi olur ✨
Tatlım, sakın “az verdim, yetmedi” diye düşünme; 33 kilo inanılmaz bir emek ve psikolojik mücadele. Kendinle gurur duy, şimdi hedefin “daha da zayıflayayım” değil, “sağlıklı ve güçlü kalayım” olsun 💪💖 İstersen yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorarak daha dengeli bir beslenme planını beraber konuşabiliriz 🌸