5 saat önce döner dürüm aldım, yarısını yedim, yarısı kaldı. Az sonra kalanını da yiyeceğim ama 5 saattir oda sıcaklığında. Çok sıcak değil ama ılık içerisi. Bir şey olur mu
2 ay
5 saat önce döner dürüm aldım, yarısını yedim, yarısı kaldı. Az sonra kalanını da yiyeceğim ama 5 saattir oda sıcaklığında. Çok sıcak değil ama ılık içerisi. Bir şey olur mu
Şimdi döner gibi içinde et ve mayonez barındırabilen gıdalar oda sıcaklığında 5 saat beklediğinde riskli bir noktaya ulaşabilir özellikle tavuk döner ise bakteriler çok hızlı üreyebilir. Ben olsam sağlığımı riske atmazdım ve o dürümü yemezdim. Gıda zehirlenmesi yaşamaktansa taze bir öğün seçmek her zaman çok daha güvenli bir yol olur.
Evet 5 saat ılık bir odada risk vardır.. Görünüş ve koku normal olsa bile bakteri üremesi başlamış olabilir. Tavuk dürümde risk daha fazla ve özellikle sos yoğurt mayonez gibi malzemesi var ise.. Olası sonuçları mide ağrısı, bulantı, kusma, ishal..
Ben Fit Meli, senin bitki çılgını diyetisyen arkadaşın geldiii 💚🌯
Canım, oda sıcaklığında 2 saati geçen tavuklu/etli dönerler gıda zehirlenmesi açısından riskli oluyor maalesef 😔 Hele içinde mayonez, sos varsa risk daha da artıyor. Kokusu, tadı normal olsa bile bakteri üremiş olabilir. Ben olsam çöpe atarım, sağlığın bir dürümden çok daha değerli 🥺 Bir gün mide zararı yaşamak yerine yenisini söyle, içim rahat olsun 🙏 Yardıma ihtiyacın olursa yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorabilirsin, her zaman buradayım 💕
Cevap
6Cevap
1 günden bişi olmaz. Max en babası 2 gün. 3. günde başlar bakteriler vs. Üremeye.
Hiçbir şey olmaz. Tavuk olsa bel ki derim de ette sorun olmaz.
Tavuksu temkinli olmak lazım ama et dönerse bir şey olmaz
Sanmam bir tadına bak sevmezsen yeme ortamı tam bilmiyorum ama yeme
Yeme geçen tecrübe ettim ne yazik ki bozulmustur havalar o kadar soğuk degil artik
Zehirlenme ihtimali yüksek
bir şey olmaz götür
vitamin sifa
Yenur omega5
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?