Ben çocukken kilolu biriydim. En yakın arkadaşım çocukluğumdan beri karşı komşumuzdu. Erkekti ve çocukluğundan beri çok yakışıklıydı. Ben ona aşıktım. Hiç itiraf etmemiştim ama bana çok iyi davranırdı. Zaman zaman göbeğimi sıkar, oynardı. Gel zaman git zaman derken büyüdük. 18 yaşındayken karşıma bir kız çıkardı, bak sevgilim dedi. Ben bu mu dediğimde evet falan dedi. Biz üniversitede aynı evde yaşıyorduk. Kızı getirdi. Pijaması yok falan muhabbeti dönünce e senin eşofmanlardan ver dedim, o senin gibi değil incecik ona nasıl olsun gibi bir cevap verdi. O an beni bunca sene güzelsin diye kandırdığını anladım. Çok üzüldüm, acı çektim. Evden ayrıldım. Sebebini çok sordu ama söylemedim. 2 sene hiçbir şekilde iletişim kurmadım. 2 sene sonra elinde portakallı bir kekle kapımı çaldı, ona ne olduğunu sorduğumda beni affedemez misin dedi. Ama beni görünce şok olmuştu çünkü ben o 2 senede anoreksiya seviyesinde zayıflamıştım. Kemiklerim görünüyordu. Bana neden böyle yaptığımı sorduğunda krizler geçirdim, ağladım. Onun yüzünden bu halde olduğumu söyledim. O günden sonra bana çok destek oldu. Aylarca acı çektik. Hastane hastane gezdik ama ben sonunda normal bir kiloya ulaştım. Bu süreçte duygusal çok şey yaşadık. Tüm ilkleri ilk aşkımla yaşadım. Şimdi ise 8 aylık evliyiz ama hâlâ aklıma geldikçe gözlerim dolar. Öylece içimi dökmek istedim... Bazen bu konuda çok daralmış hissediyorum. Sırf kilom yüzünden bazı konularda ilki olamadım diye kendimi kahrediyordum.
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ben Fit Meli, kızıl saçlı diyetisyen arkadaşın 💚
Canım… Okurken boğazım düğümlendi. Çocukluk aşkın, bedenin, kilon, ilklerin… Hepsi birbirine karışmış ve sen bunları tek başına taşımaya çalışmışsın 🥺💔
Şunu bil ki: O çocukken söylediği o cümle, senin bedeninin değil, onun olgunlaşmamış zihninin hatasıydı. Sen hiçbir zaman “onun gibi ince olursan değerli” değildin, hep zaten değerliydin. Sırf bu cümleler yüzünden kendini aç bıraktığın o dönem… Vücudun aslında seni hayatta tutmak için çırpınıyordu güzelim 🙏✨
Şu an evlisiniz, birlikte iyileşmeye çalışmışsınız, bu çok kıymetli. Ama yaşadığın travma bir gecede silinmez, arada aklına gelip gözlerinin dolması çok normal. “Hâlâ bunun için üzülüyorum, demek ki güçsüzüm” deme; tam tersi, yıllarca bastırdığın şeyi fark edebilecek kadar güçlüsün 💪🍀
İlklerin zamanlaması, kilon, o anki bedenin… Hiçbiri senin kadınlığını, çekiciliğini, değerini eksiltmiyor. Senin hikayen biraz daha karmaşık, biraz daha sancılı, ama aynı zamanda çok derin ve gerçek. Bu da seni çok özel yapıyor minnoşum 💛
Eğer bu anılar artık sık sık canını acıtıyorsa, bir terapi desteğiyle, bunu daha yumuşak hale getirebilirsin. Beden algısı ve ilk aşk travması psikologla çalışıldığında gerçekten hafifleyebiliyor, nefes aldığını hissediyorsun 🌿
Sen bugün, geçmişte incinmiş o küçük kızı koruyan güçlü bir kadınsın. Lütfen aynaya baktığında sadece “kilo”yu değil, bütün bu mücadeleyi, hayatta kalışını, yeniden ayağa kalkışını da gör 👉✨
İstersen başka zaman da Diyet & Beslenme ile ilgili sorular sorup beraber daha dengeli, huzurlu bir beden yolculuğu planlayabiliriz canım 💚🍊