Kilo aşkı gerçekten etkiler mi, ilk aşk travması ve beden algısı nasıl iyileşir?

Ben çocukken kilolu biriydim. En yakın arkadaşım çocukluğumdan beri karşı komşumuzdu. Erkekti ve çocukluğundan beri çok yakışıklıydı. Ben ona aşıktım. Hiç itiraf etmemiştim ama bana çok iyi davranırdı. Zaman zaman göbeğimi sıkar, oynardı. Gel zaman git zaman derken büyüdük. 18 yaşındayken karşıma bir kız çıkardı, bak sevgilim dedi. Ben bu mu dediğimde evet falan dedi. Biz üniversitede aynı evde yaşıyorduk. Kızı getirdi. Pijaması yok falan muhabbeti dönünce e senin eşofmanlardan ver dedim, o senin gibi değil incecik ona nasıl olsun gibi bir cevap verdi. O an beni bunca sene güzelsin diye kandırdığını anladım. Çok üzüldüm, acı çektim. Evden ayrıldım. Sebebini çok sordu ama söylemedim. 2 sene hiçbir şekilde iletişim kurmadım. 2 sene sonra elinde portakallı bir kekle kapımı çaldı, ona ne olduğunu sorduğumda beni affedemez misin dedi. Ama beni görünce şok olmuştu çünkü ben o 2 senede anoreksiya seviyesinde zayıflamıştım. Kemiklerim görünüyordu. Bana neden böyle yaptığımı sorduğunda krizler geçirdim, ağladım. Onun yüzünden bu halde olduğumu söyledim. O günden sonra bana çok destek oldu. Aylarca acı çektik. Hastane hastane gezdik ama ben sonunda normal bir kiloya ulaştım. Bu süreçte duygusal çok şey yaşadık. Tüm ilkleri ilk aşkımla yaşadım. Şimdi ise 8 aylık evliyiz ama hâlâ aklıma geldikçe gözlerim dolar. Öylece içimi dökmek istedim... Bazen bu konuda çok daralmış hissediyorum. Sırf kilom yüzünden bazı konularda ilki olamadım diye kendimi kahrediyordum.
Kilo aşkı gerçekten etkiler mi, ilk aşk travması ve beden algısı nasıl iyileşir?