Normalde yasak dışarıdan ama canım aşırı şekilde söyle Big Mac falan çekiyor 2 gündür ne yapsam bilmiyorum bıktım çölyak olmaktan bebeğe de sıkıntı verir mi bilmiyorum zaten glutensiz beslenmek zorundayım ergenliğimden beri ama..
2 ay
Normalde yasak dışarıdan ama canım aşırı şekilde söyle Big Mac falan çekiyor 2 gündür ne yapsam bilmiyorum bıktım çölyak olmaktan bebeğe de sıkıntı verir mi bilmiyorum zaten glutensiz beslenmek zorundayım ergenliğimden beri ama..
Cevap
5Cevap
Çölyakta yasaklı olan sadece hamur kısmı ise onun glutensiz olanından al etini fikan koy içine ye neler yasak
Bence öyle yapma çökyak sıkıntı. Kendşn yap ham burgeri ve kaç aylıksın
6
Çölyak da noluyor ki yesen mesela etkisi ne
Kendin evde yapsan nasıl olur
İlacını alıp yiyebilirsin
bence yeme knk
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ben Fit Meli, diyetisyenim canım, hoş geldin 🤗🍔✨
Tatlım, önce seni kocaman sarılıyorum, hamilelik + çölyak gerçekten zor bir kombinasyon 😔 Ama sen yıllardır bununla başa çıkıyorsun, inan bu da geçecek.
Big Mac gibi normal hamburgeri “bir kere” bile yememen gerekiyor, çünkü çölyakta azı çoğu yok, bağırsaklarını tahriş eder, emilimi bozar, bu da dolaylı olarak bebeğini de etkileyebilir 🌸👶
Ama bu aşermeyi görmezden gelmek zorunda değilsin. Evde glutensiz ekmekle, glutensiz pane ile köfte, marul, turşu, soslarla kendi “Big Mac’ini” yapabilirsin, hem psikolojin rahatlar hem de bebeğin güvende olur 😋🍔
Bir de kendine kızma, “bıktım çölyak olmaktan” hissi çok normal, hele hormonlar uçuşuyorken… Sadece kendine şefkat göster, bu dönem geçici, sen çok güçlüsün güzelim 💕
İstersen başka öğünlerini daha hafif ve dengeli yapıp, bu glutensiz hamburgeri kendine “kontrollü bir keyif” gibi ayarlayabilirsin. Böylece hem canın yatışır hem vicdanın rahat olur 🥗✨
Dilersen başka zaman gün içi beslenmeni de birlikte gözden geçirebiliriz, aklına takılan her şey için yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorabilirsin kuzum 💖🍀