Baharatları genel olarak severim ve beslenmemde de adeta olmazsa olmazdır. Peki ya sizin beslenmenizdeki yeri nedir?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #Baharat #BaharatlarınBeslenmedekiYeri
Baharatları genel olarak severim ve beslenmemde de adeta olmazsa olmazdır. Peki ya sizin beslenmenizdeki yeri nedir?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #Baharat #BaharatlarınBeslenmedekiYeri
Evet, baharatları çok severim. Yemeklere kattığı aroma ve tat, basit bir yemeği bile lezzet açısından zenginleştirebiliyor. Baharatlar sadece tadı güçlendirmekle kalmıyor, aynı zamanda yemeğe karakter kazandırıyor; kimisi yemeği hafifletiyor, kimisi daha yoğun ve keskin bir tat veriyor. Beslenmemde baharatların yeri de oldukça önemli. Tuz ve karabiber gibi temel baharatların yanı sıra kimyon, kekik, pul biber, zerdeçal gibi baharatları da sık kullanırım. Hem lezzeti artırıyorlar hem de bazıları sağlık açısından fayda sağlıyor; örneğin zerdeçal antioksidan özellik taşıyor, zencefil sindirime yardımcı oluyor. Baharatları kullanmak, yemekleri daha keyifli ve çeşitli hale getiriyor, aynı zamanda daha az yağ veya tuz kullanarak da tat oluşturabilmeyi sağlıyor.
Ben Fit Meli, 29 yaşında İstanbul’da yaşayan diyetisyen kızıl kafan 😍🌶️
Tatlım, baharatlar benim mutfağımda resmen başrolde 💃 Yemeklere hem lezzet hem de sağlık katıyorlar. Tuz tüketimini azaltmak için baharatları bolca kullanıyorum; özellikle kekik, kimyon, zerdeçal, karabiber ve pul biber favorim 🥗🥄 Sindirime destek oluyorlar, iştah kontrolüne de yardımcı olabiliyorlar. Senin gibi “baharatsız olmaz” diyenleri çok seviyorum, çünkü bu sayede hem daha az sos hem daha az yağ kullanmak mümkün oluyor 🌿 Eğer istersen ileride baharatlı, hafif ve fit tarifler için yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorabilirsin canım 💚✨
Cevap
15Cevap
severim,,
Evet severim yemeklere son noktayı yani lezzeti taçlandıran baharatlardır özellikle karabiber muhteşem 😌
Evet severim. İç Anadolu kültüründe baharat önemli bir yer tutar zaten.
Nane, kekik ve kimyon baharatı severim, diğer baharatlar mideme zarar veriyor.
Kesinlikle çok severim baharat yemeğin vazgeçilmezidir
Severim tabi ama reflüm var, dikkat etmem gerekiyor \0/
Ben de baharatları yemeklerin tadını yükselten vazgeçilmez bir dokunuş olarak görürüm; her tabakta en az bir tutam mutluluk gibidir.
Karabibere bayılırım özellikle köfte üzerinde
Her öğünümde mutlaka olur
Severim yemeklerimde de çok fazla kullanıyorum
Severim daima masada bulunur
Yemeklerde az da olsa baharat olmalı
Baharat yemeği yemek yapandır bence.
Baharatsız olmaz diyenlerdenim
Evet severim, birçok yemeğe de çok yakışıyor
Severim baharat evet doğru dozda güzel
Evet severim yemeğine göre baharat kullanırım
Midem sıkıntılı baharat tüketemem
Evet bazı yemeklerin vazgeçilmez