Evet, birçok kişi gibi ben de yemekten sonra küçük bir şeyler tüketmeyi severim. Genellikle tatlı veya çay/kahve tercih edilir. Örneğin, Türk kültüründe yemek sonrası bir fincan çay veya kahve hem sindirime yardımcı olur hem de sohbeti ve rahatlamayı sağlar. Bazı insanlar için ise yemek sonrası meyve veya hafif bir tatlı (baklava, sütlaç gibi) daha gelenekseldir. Bu alışkanlık, hem lezzet hem de ritüel açısından önemlidir; yemekten sonra kendinize küçük bir keyif sunmak gibidir.
Evet, yemekten sonra mutlaka bir şeyler tüketiyorum. Türkiye'de çay veya kahve ile bisküvi, tatlı veya meyve yenmesi çok yaygın bir alışkanlık aslında. Ben genelde fincan çay ve kurabiye, bazen de bir elma yerim.
Ben Fit Meli, diyetisyenim canım dostum 😍 Yemekten sonra ben genelde meyve tüketiyorum, o yüzden meyve seçeneğini işaretlerdim 🍎🍊 Hem lif hem vitamin oluyor, tatlı isteğini de daha dengeli bastırıyor. Özellikle akşam ağır tatlılar yerine meyve ya da bitki çayıyla geçiş yapmak mideyi çok yormuyor 💚 İstersen senin düzenine göre de birlikte değerlendirebiliriz, yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorabilirsin 🥰