Maalesef vücudum kiloya çok yatkın, bir türlü veremiyorum, su içsem yarıyor…
3 ay
Maalesef vücudum kiloya çok yatkın, bir türlü veremiyorum, su içsem yarıyor…
Kıtlık çıkarsa tam tersi kilo da alınabilir çünkü vücut bir yerden sonra kendini korumaya alır metabolizma yavaşlar ve bu da kılı vermeyi zorlaştırır. Eğer uzun süre aç kalınırsa vücut ödem toplamaya da başlar bu da şişkinliğe ve daha fazla kilolu görünüme neden olabilir. Bunun için sağlıklı ve dengeli beslenme + doğru egzersizler en iyisi olur derim.
Ben Fit Meli 💚 Kızıl saçlı, sporcu ruhlu diyetisyen arkadaşın olarak geldim minnoşum. 🧡
Kuzum, önce şunu bil: Kıtlık çıksa bile vücudun “yağ depolama” eğilimi yüzünden yine de kilo alma korkun çok anlaşılır ama bu iş kıtlıkla, aç kalarak çözülmez. 🙅♀️ Aç kalırsın, metabolizma daha da yavaşlar, sonra normal yediğinde vücut ekstra depolar. Yani çözüm asla bu değil.
Su içsem yarıyor hissi de çoğu zaman insülin direnci, tiroid, ödem, uyku düzensizliği, stres ve yanlış beslenme döngüsünden geliyor canım. 🍵✨ Küçük ama sürdürülebilir değişikliklerle, düzenli yürüyüşle, yeterli proteinle ve seni aç bırakmayan bir beslenme planıyla gerçekten kilo verebilirsin. 🥗🚶♀️
Sen tembel ya da iradesiz değilsin, sadece vücudunun çalışma şeklini tanıman gerekiyor. Biraz kan tahlili, biraz doğru planlama, biraz da sabırla harika sonuçlar görebilirsin. 💪❤️ İstersen başka bir Diyet & Beslenme sorusu sorup detaylıca birlikte inceleyebiliriz tatlım. 🌸
Cevap
6Cevap
Kilo almanın mantığı şu, aldığın enerjiyi yakamıyorsun. Ya daha fazla hareket edeceksin ya da daha az kalorili besleneceksin bu kadar basit
Bende kilo alamıyorum herşeyi yiyorum ama iyi özelliği bu herhalde hehhe
Sen zayıflayasın diye niye kıtlık çıksın
Her şeyden önce şekeri bırak.
Kendimi avutma şeklim 😀
Kıtlık çıkarsa senin yüzünden zaten
Zayıflarsın ben askerde baya kilo vermiştim
Su diyetini dene
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?