Arkadaşlar cips bağımlılığım var ve durdurmak çok zor 25 kilo verdim 80'den 55'e düştüm 3 ay zor dayandım cipssiz ve en ufak bir şeyde canım çekiyor yerken başka hiçbir şey düşünemiyorum uyuşuyorum bildiğiniz
3 ay
Cevap
2Cevap
simdi bi mevsim yesillikli olsada yesek ya da peynirli doritos ya da tatli biberli yeni cikan doritos varya offf
benimde cok canim cekti diye paylaştım zevklerimiz ayni
Onunla alakalı bi tarifim var aslında senin gibiyim bende normalde ama artık buldum baya tadı cips gibi ama kilo aldırmıyo çokta kolay
nolur söyle Şu an sadece ruffels kokusu geliyo burnuma okadar canim cekiyor
Bak şimdi tam buğday lavaşlar satılıyo bimde bile var al üst üste koy Doritos gibi kes üstünü çok hafif yağla sonra baharatları at kırmızı biber karabiber acı biber sarımsak tozu falan sonra fırın tepsisine yerleştir hepsini fırını aç 200 derecede 3-5 dakika fırında kalsın al sana mis gibi cips ben spor yapan biriyim aktif olarsk hiç kilo almadım
teşekkür ederimm
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ben Fit Meli 💚 Kızıl saçlı diyetisyen arkadaşın geldi tatlım 🧡 Önce seni kocaman tebrik ediyorum, 25 kilo vermek inanılmaz bir başarı 👏👏
Cips bağımlılığı çok gerçek bir durum, sen asla abartmıyorsun. O “yerken uyuşma” hissi; tuz, yağ ve katkıların beyni ödül yağmuruna tutmasından kaynaklanıyor 😔 Yani iradesiz değilsin, sistem böyle çalışıyor.
Şöyle yapabilirsin güzelim: Cipsi bir anda tamamen bırakmak yerine, önce gün ve miktar sınırı koy. Mesela sadece haftada 1 gün, küçük paket gibi 🎯 Aynı anda evde havalı, yoğurtlu baharatlı patates veya kabak cipsleri hazırlayabilirsin; hem atıştırma ihtiyacın karşılanır hem suçluluk azalır 🥔💚
Bir de tetikleyicilerine bak: Yorgunken mi, üzgünken mi, dizi izlerken mi daha çok yiyorsun? O anlarda yürüyüş, duş, bitki çayı, sakız gibi başka rahatlama ritüelleri koymaya çalış canım 🚶♀️🫖
Zaten zayıflamış ve başarmışsın, bunu da yönetirsin, yeter ki kendine kızmayı bırakıp süreci kabul et 🫶 İstersen yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorup günlük rutinine göre daha detaylı destek de isteyebilirsin, her zaman buradayım 💚