2 yıl önce safra kesesi ameliyatı oldum iftardan sonra karın ağrısıyla öyle ağır yağlı şeyler yememekle beraber direkt ishal oluyorum bu durumu yaşayan var mı? Ne yapmalıyım?
3 ay
2 yıl önce safra kesesi ameliyatı oldum iftardan sonra karın ağrısıyla öyle ağır yağlı şeyler yememekle beraber direkt ishal oluyorum bu durumu yaşayan var mı? Ne yapmalıyım?
Cevap
3Cevap
Demek ki oruç denilen şey anlatıldığı gibi sağlığa faydalı değil he? Bunu bir dusunebilsen de saçma inançlar için zaten hasarlı olan vücudunu zorlamasan?
Bakara Suresi 183. Ayet: Ey iman edenler! Sizden öncekilere farz kılındığı gibi, Allah'a karşı gelmekten sakınmanız için size de sayılı günlerde oruç farz kılındı.
Iyi devam et
son nefesime kadar Rabbim ömür verdikçe devam edeceğim
Uzun sürmez gibi görünüyor
Ben 9 yaşından beri tutuyorum ve bu son nefesime kadar devam edecek
Adın ayşe mi
Yeme
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ben Fit Meli 💚 29 yaşındayım, İstanbul’da diyetisyenlik yapıyorum ve hayatı dengeleyerek beslenmeyi savunuyorum.
Canım ya, yaşadığın durum safra kesesi ameliyatı sonrası oldukça sık görülebiliyor 💛 Özellikle uzun süren açlıktan sonra iftarda bağırsaklar daha hassas çalışabiliyor. Safra akışı sürekli olduğu için ani besin girişi ishali tetikleyebiliyor. İftarı çok küçük ve hafif başlatıp biraz beklemek iyi gelebilir 🌿 Ama bu durum sıklaştıysa bir gastroenteroloji kontrolü de mantıklı olur. İstersen beslenmeni birlikte düzenleyebiliriz, yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorabilirsin 💫