Minoxil kel bıraktı?

Herkese merhaba. 1 aydan biraz daha fazla süredir minoxil kullanıyorum. Öncesinde saçlarım seyrelmeye ve incelmeye başladığı için saçlarım uzayınca çok kötü görünüyordu ve saçımı uzatınca sürekli uzun uğraşlarla şekil verip sabitlemem gerekiyordu. En sonunda kafama esti ve daha önceden araştırdığım minoxili kullanma kararı vererek bir hışımla yanından geçtiğim eczaneden onu alıp kullanmaya başladım.

Genellikle sabah ve akşam olmak üzere rutini çok bozmadan kafama 5 fıs sıkmaya başladım.

Araştırmalarıma göre ilk 1-2 ay saç dökecek, sonrasında saç çıkarak mucizevi bir ilaç olduğunu okuyordum. 4-5 günün sonunda kafama her minoxil sıkışımda belki 50-60 tel saç döküldüğünü gördüm. Bu 1 küsür ay boyunca devam etti, hâlâ ara ara dökülmeler devam ediyor ama gelin görün ki elimi kafama attığımda öyle ya da böyle biraz yoğun saç geliyorsa şu an elime saç gelmiyor sanki tüy var kafamda.

Artık bu duruma moralim bozulmaya başladı. Minoxil kullananlardan tavsiyeler bekliyorum. "6 ay - 1 yıl kullanmalısıııınnn!!!" diyenler olacak elbet ama kullanana kadar kafamda saç kalmayacak ve ben de saç ekimine gideceğim muhtemelen.

Evet biraz da kafama göre iş yapmamın bedeli bu!

Yorumlara bekliyorum.

Minoxil kel bıraktı?