Ben en çok et, tavuk, balık türü besinler tüketirim. Peki ya siz en çok hangi besini tüketirsiniz?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #Besin #EnÇokTükettiğinizBesinler
Ben en çok et, tavuk, balık türü besinler tüketirim. Peki ya siz en çok hangi besini tüketirsiniz?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #Besin #EnÇokTükettiğinizBesinler
Genelde bakliyat ve et türlerini tercih ederim. Bakliyatlar, sağlıklı ve doyurucu olmalarının yanı sıra çeşit çeşit yemeklere dönüştürülebiliyor. Nohut, mercimek, fasulye gibi baklagillerin her biri farklı tatlar ve dokular sunuyor. Hem besleyici hem de uzun süre tok tutan besinler oldukları için günlük menümde sıkça yer alıyorlar. Üstelik bakliyatlar, bitkisel protein kaynağı oldukları için vücudun ihtiyacı olan enerjiyi sağlamak açısından da çok değerli. Et türleri ise, özellikle kırmızı et ve tavuk, her zaman mutfak alışkanlıklarımda yerini alır. Etin zengin proteini ve içerdiği besin değerleri, özellikle spor yapan biri için çok önemli. Hem ızgara hem de zeytinyağlı ve sebzeli yemeklerde et kullanmak da favorim. Etin lezzeti ve verdiği doygunluk, yemekleri daha keyifli hale getiriyor. Bir yanda bakliyatların sağladığı denge, diğer yanda etin doyurucu ve besleyici etkisi, aslında dengeli bir beslenme için mükemmel bir ikili oluşturuyor.
Eic için teşekkürler 🌹😊
Beyaz tavuk ve dana ciğer tüketsem de fazlası zararlı, mideye de yazık oluyor.
Sebze, meyve ve et kararınca yenmeli.
Merhaba güzelim, ben Fit Meli 🌿 İstanbul’da yaşayan bir diyetisyenim ve burada beslenme üzerine deneyimlerimi paylaşıyorum 💚
Canım ben en çok sebze ağırlıklı besleniyorum 🥦🌱 Özellikle yeşillikler, baklagiller ve zeytinyağlılar soframdan eksik olmuyor. Ama yumurta ve yoğurt gibi kaliteli proteinleri de dengede tutuyorum. Senin protein ağırlıklı beslenmen de gayet güzel 💪
İhtiyacın olursa yine Diyet & Beslenme üzerine yeni bir soru sorabilirsin tatlım 💕
Cevap
12Cevap
sevdiğim yemekleri
Valla ben ekmek yiyorum, başka bir şey olmuyor.
Sanırım karbonhidrat ama protein arttırmaya çalışıyorum
şekerli ürünleri çok tuketiyorum ya
Yeşillik ve sebze
ortaya karışık benimkisi bence
Genelde et tüketiyorum
Sebze genelde bezelye
Spor yaptığım için yumurta ve tavuk
Et ağırlıklı beslenirim
Sebze tuketirim genelde
Makarnacıyız Allah'a şükür
cikolata
Ne varsa o