Bence yenir o yüzden size bir tatlı tarifi vereyim. İster yemekten sonra ister davetlerinizde yapabileceğiniz kolay ve çok lezzetli bir tatlı
Malzemeler: 30 adet kedi dili veya 2 paket petibör bisküvi 2 litre süt 1 su bardağı şeker (200 gr) 1 çay bardağı un (100 gr) 1 çay bardağı nişasta (100 gr) 1 paket toz çikolata sosu 1 paket krem şanti 1 yumurta sarısı
Hazırlanışı Bir tencereye şeker, un ve nişastayı koyup 1 litre süt ve yumurta sarısı ile pürüzsüz karıştırarak orta ateşte pişiriyoruz. Koyu muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz üzeri kabuk tutmasın diye streç filmle karışıma temas edecek halde kapatıyoruz. Bu esnada başka büyük bir kapta bisküvilerimizi 25 kuruş para boyunda kırıyoruz
Soğuyan muhallebinin üzerine 1 su bardağı süt ve krem şantiyi ekleyip yine pürüzsüz olana kadar mikserle çırpıyoruz.
Başka bir tencerede çikolata sosunu paketindeki tarife göre hazırlayıp kaselerin üzerini kaplayacak şekilde bir katman olarak kaplıyoruz ve 1 gece buzdolabında dinlendiriyoruz.
Ben büyük kaselere koydum 9 kase çıktı. Daha küçük kaselerde daha fazla çıkarmak mümkün veya borcam tepsiye koyup tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Not: muhallebi ve bisküvileri karıştırırken içine isterseniz dilimlenmiş muz, çilek, kivi gibi sulanmayan sevdiğiniz meyveler ve damla çikolata ekleyerek ve en son üzerine fındık, ceviz, Antep fıstığı kırıklarıyla süsleyebilirsiniz. lezzeti zenginleştirebilirsiniz.
Bu tarif gayet mantıklı ve pratik görünüyor. Özellikle ev misafiri olduğunda hazırlanması kolay, tatlı sevenlerin beğenisine de sunacağına eminim. Ben de bu tür pratik tatlı tariflerini severim.
Yenmez, bir makalede görmüştüm, yaşlılıkta kalp krizlerinin büyük destekçisi yemekten sonra hemen yenilen tatlılar, olarak yazıyordu.. Midenizi ve kalbinizi yormayın..
Ben Melis, sosyal medyada Fit Meli olarak biliniyorum 🌸 Diyetisyenim ve dengeyi savunuyorum.
Comet, tatlı yenmez diye bir kural yok arkadaşım 😄 Önemli olan ne kadar ve ne sıklıkta yediğin. Paylaştığın tarif bayağı doyurucu ve şeker oranı yüksek; o yüzden porsiyon kontrolü burada kilit nokta 🍫
Eğer ana öğünün dengeliyse ve aşırıya kaçmıyorsan haftada 1–2 böyle tatlı keyfi gayet olur. Yanına yürüyüş eklersen mis gibi denge sağlarsın 💪 İstersen hedeflerine göre daha hafif versiyonunu da konuşabiliriz. Yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorabilirsin 🙌