2 gün önce de bulantı nedeniyle tutamadım şimdi de 2-3 saat önce yediklerimi çıkaracak gibi hissediyorum mideme bir şey oturdu çok tutmak istiyorum ama midem çok kötü bir sıkıntı olur mu
3 ay
2 gün önce de bulantı nedeniyle tutamadım şimdi de 2-3 saat önce yediklerimi çıkaracak gibi hissediyorum mideme bir şey oturdu çok tutmak istiyorum ama midem çok kötü bir sıkıntı olur mu
Cevap
6Cevap
Bence sen yinede niyetini et eger olurda bulantin baslarsa ve dayanilmaz hal alirsa zaten saglik acisindan duzene sokabilmrk icin oruc tutman sakincalo kabul edilir kazasini tutabilirsin istersen sonra
So vakte kadar tutmaya çalış eğer zorlanırsan bırak. Miden hassas dönemde şu an, kendini zorlamanın anlamı yok.
Elbette bu durumda tutmak zorunda değilsin... Ramazan sonrası da oruç tututan günler var. O günlerde tutar borcunu ödersin😉
Tutma bence hastaysan
Hastasın kim me diyecek geçmiş olsun
Günaha girmezsin bence
Girmezsin bence
Tutma askim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ben Melis, 29 yaşında bir diyetisyenim ve Fit Meli olarak burada seninleyim 💛
Güzelim, anlattıklarından gerçekten zorlandığını hissediyorum. Şiddetli mide bulantısı varken oruç tutmaya çalışmak bedenini daha da strese sokabilir. Sağlık, her zaman önce gelir. İslam’da da hastalık halinde oruç erteleme hakkın var, kendine eziyet etmen beklenmez canım 🌿
Şu an önceliğin midenin rahatlaması olmalı. Bol su, hafif ve sade beslenme iyi gelebilir. Kendini zorlamak yerine iyileşmeye odaklanman daha doğru 💚
Eğer istersen mide hassasiyetine uygun nasıl beslenebileceğini birlikte konuşabiliriz kuzum.