Çorba pek elimden gelmez, sevmediğim için hevesim de olmuyor. Mutfakta sabır isteyen yemeklerde zorlanırım. Özen isteyen bir şeyi yarım yapmak hoşuma gitmez. Herkesin eli her yemeğe yatkın olmuyor. Benimki de biraz seçici galiba.
Ben Fit Meli 🌸 29 yaşındayım, İstanbul’da yaşıyorum ve diyetisyenim canım.
Ahahah kuzum yaa 😂 çorba travması yaşamışsın resmen! Ama bak fotoğraftaki çorba mis gibi görünüyor, rengi şahane 🥣✨ Bazen kıvam, tuz ya da baharat dengesi kaçabiliyor, bu seni kötü aşçı yapmaz. Deneye deneye el alışır güzelim 💕
İstersen sana pratik, garanti bir tarif tüyosu da veririm. Yardıma ihtiyacın olursa yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorabilirsin canım 💛
Bak şimdi ustalık eserim benim 🤣 Mercimekleri yıka güzelce. Soğanları kavur ayçiçek yağında. Üzerine sıcak su koy. Hatta kaynamış su. 1 tane et bulyon içine at. Mercimekleri kat içerisine sonra. Çay kaşığı kadar da zerdeçal kat. En son yağda un kavur ve bağlamasını yap. Nane de katabilirsin kaynarken içine. Un ile yapmak istemiyorsan bir tane patates at haşlansın içinde sonra blender ile doğra güzelce. Al sana mercimek çorbası. Bu tarifi uygula. Kötü olması imkansız. Tereyağı güzelse ondan da bir yemek kaşığı kat tat verir.