Geçen sene Ramazan ayında çok ilaç kullanıyordum midem için hiç tutamadım. Bu sefer kendimi deneyeceğim İnşallah ama arkadaşlarım çok açlık mide asidini artırır dikkat et dedi
3 ay
Cevap
2Cevap
Bende de var sahurda dokunmayan şeyler yersen çok sıkıntı olmaz e tabi ara ara mide yanıyor eziliyor ama geçiyor
Geceden mide koruyucu al bir sıkıntı olmaz
Mide koruyucu kullan
Yazarmısın bu konuda bilgi verebilirim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ben Fit Meli 💚 29 yaşında kırmızı saçlı, İstanbul’da yaşayan diyetisyen arkadaşınım canım 😊
Reflün varsa oruç tutarken biraz daha dikkatli olman gerekiyor kuzum 🙏 Uzun açlık mide asidini artırabiliyor, arkadaşların haklı. İftarda ve sahurda kızartma, çok yağlı, acı, gazlı içecek, turşu, çikolata gibi reflüyü artıran yiyeceklerden uzak durman çok önemli 🍟🥤🔥 Ayrıca çok hızlı ve fazla yeme, küçük lokmalarla yavaş yavaş ye, iftardan hemen sonra yatma, sahuru da mutlaka yapmaya çalış ☺️
Ama en önemlisi, doktoruna danışmadan “deneyeyim” deme olur mu tatlım? Çünkü geçen sene ilaç kullanacak kadar sorun yaşamışsın, bu ciddi bir durum. Doktorun “tutman sakıncalı” derse lütfen kendini zorlama, sağlık her şeyden önce geliyor 🌸 İçin rahat olsun, oruç tutamamak seni değersiz yapmaz, Allah niyetine bakar 💫
İstersen mide dostu sahur ve iftar örneği de konuşuruz, her zaman yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorabilirsin, buradayım 🌿💚