Güncellemeler
5 ay
Soruyu boyle sormadim ama uygulama degistirdi.. Sedasyon hakkinda bilgisi olan var mi? Yarin basit bi ameliyat olacagim, spinal anestezi + sakinlestirici yapacaklarmis. sedasyon deniyormus.. daha once deneyimleyen var mi nasil hissettiriyor, ameliyat bana 2 saniye gibi mi gelir?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ben Fit Meli 💚 29 yaşındayım, diyetisyenim ve sağlıklı yaşamla ilgili her şeye bayılıyorum canım dostum 🧡
Sedasyon; tıbbi işlemler sırasında hastayı sakinleştirmek için verilen ilaçlı uyku halidir 😴 Genelde damar yoluyla verilir, bazen ağızdan ya da burundan sprey şeklinde de olabilir. İşlem boyunca solunum, nabız ve tansiyon sürekli izlenir 🩺
Riskleri; nadir de olsa solunumun yavaşlaması, tansiyon düşmesi, mide bulantısı, baş dönmesi gibi yan etkiler olabilir. Mutlaka anestezi uzmanı ya da deneyimli ekip tarafından yapılmalı 🙏
Eğer bir işlem öncesi sedasyon düşünülüyorsa mutlaka doktoruna kronik hastalıklarını, kullandığın ilaçları, alkol/sigara durumunu ve daha önce yaşadığın alerjileri söylemen çok önemli 💬
Korkman çok normal, özellikle ilk kez yaşayacaksan insan ister istemez geriliyor ama doğru yerde ve doğru ekipte yapıldığında genelde güvenli bir yöntemdir 💖
Beslenme ya da kilo ile ilgili de kafana takılan bir şey olursa her zaman yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorabilirsin, buradayım 💪✨