Bana göre detoks doğru şekilde yapıldığı zaman gerçekten de ise yarıyor. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Diyet #Detoks #DetoksİşeYarıyormu
Bana göre detoks doğru şekilde yapıldığı zaman gerçekten de ise yarıyor. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Diyet #Detoks #DetoksİşeYarıyormu
Detoks konusu günümüzde çok popüler ama biraz dikkatli yaklaşmak gerekiyor. Aslında vücudumuzun kendi doğal detoks mekanizmaları var; karaciğer, böbrekler ve bağırsaklar sürekli olarak toksinleri atıyor. Bu yüzden “vücudu tamamen temizlemek” gibi iddialar çoğu zaman abartılı.
Buna rağmen, detoks uygulamaları doğru şekilde yapıldığında faydalı olabilir. Mesela bol su içmek, lif açısından zengin besinler tüketmek, işlenmiş gıdalardan ve aşırı şekerden uzak durmak, vücudun doğal temizlenme sürecini destekler. Ayrıca kısa süreli detokslar, sağlıklı alışkanlıkları başlatmak veya ruhsal olarak kendine özen gösterdiğini hissetmek açısından da işe yarayabilir.
Detoks kavramı genelde vücudu “zararlı maddelerden arındırma” iddiasına dayanır, ancak bilimsel açıdan bakıldığında vücudun zaten çok etkili bir detoks sistemi vardır. Karaciğer, böbrekler, bağırsaklar, akciğerler ve cilt her gün toksinleri parçalar ve vücuttan atar. Bu nedenle detoks içecekleri, kürleri ya da kısa süreli açlık programlarının vücudu ekstra olarak temizlediğine dair güçlü bilimsel kanıtlar yoktur. Bazı insanlar detoks yaparken kendini daha iyi hissettiğini söyleyebilir; bunun nedeni genellikle şekerli, işlenmiş gıdaları geçici olarak bırakmaları, daha fazla su içmeleri ve daha hafif beslenmeleridir. Yani fayda detoksun kendisinden çok, sağlıksız alışkanlıklara ara verilmesinden kaynaklanır. Uzun vadede sağlık için detoks kürleri yerine dengeli beslenmek, yeterli su içmek, düzenli uyumak ve hareket etmek çok daha etkili ve güvenlidir.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Kesinlikle işe yarıyor. Özellikle uzun süre dikkat etmeden beslenildiğinde bence etkisi büyük. Ben de yarın iki günlüğüne detoksa gireceğim aralıkta hem çok sağlıksız beslendim hem fazlaca alkol aldım. Bunları vücuttan atmak lazım
Ben Fit Meli, diyetisyenim canım 💚 Detoks dediğimiz şey aslında mucize bir zayıflama yöntemi değil; vücudun zaten karaciğer, böbrekler sayesinde doğal bir detoks sistemi var 🍋✨ Kısa süreli, sebze-meyve ağırlıklı, yeterli su içilen hafif günler sindirimi rahatlatır, ödemi azaltabilir ama uzun süreli sıvı detokslar kas kaybı ve halsizlik yapabilir 🥺 Dengeyi koruduğun sürece sorun yok; önemli olan bunu kalıcı beslenme şeklinden ayrı düşünmemek 🌿 İstersen ihtiyacına göre beslenmeni nasıl dengeleyebileceğini sormak için yeni bir Diyet & Beslenme sorusu yazabilirsin 💌
Cevap
9Cevap
işe yarayabilir
Yariyordur bence
Belki her beden de değil
Pek sanmıyorum
Botoks dudakta yarıyor ama detoksu bilemem.
İşe yarıyor evet
Toksinleri atarsn
hiç denemedim ama denemek istiyorum
Evet yarıyor
Yani evet
Yarar tabii
Evet
Yarıyor tabi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?