Diye bir gerçek var. Bir zamanlar kiloluymuşsun zayıfladın diye bir anda mutluluğa erişmiyorsun insanın içinde o kilonun psikolojik etkisi vücudundan yok olmuyor. Mesela Adele gençken aşırı zayıf olsaydı şu anda bambaşka bir karakterdeydi. Şu an zayıfladım istersem açılırım dese de bu düşüncelerinin sebebi bir zamanlar pişman olmasıydı.
Siz ne düşünüyorsunuz?
Bikini giymediği için övünmüyor gençliğinde yapamadıklarından kaynaklı dünyaya öfkeli. İşte bunu böyle okumayan muhafazakarlar kadına asil kaliteli diyorlar ben burada kıskançlık görüyorum başka bir şey yok. Neden kıskanç? Çünkü Jennifer Lopez'in Shakira'nın sürekli piyasaya gençlik videoları sürülüyor. Jennifer Lopez deyince aklınıza şu anki hali geliyor mu hayır ben zihnimde hala gençliğini canlandırıyorum. Eğer Jennifer Lopez gençliğinde ikonik bir karakter olmasaydı şu an yaşlı haliyle prim kasmak zorundaydı. Adele de o yüzden tam olarak bu kıskançlığa sahip. Kırışıklıklarını gizlemek için tonlarca botoks oluyor ortada mimik kalmıyor neredeyse yüzü yok eden filtrelerle klip çekmek zorunda kalıyor Yani anlayacağın gençliği gibi değil. Gençken elde edemediği fit vücudun öfkesini de böyle yollarla çıkartmaya çalışıyor.
Bizde aşırılıklar prim yapıyor. Gerçekten zengin ve bir şey kanitlama ihtiaci duymayan insanalrin açık giyinip nam yaoma gibi bir kaygısı yok. Asel şekliyle değil sesiyle var diğerlerinin sesiyle onun sesi bir değil çıplak sesle bir sarkiyi söylediği zaman bile insanları etkisi altına alabilir diğerlerini sesi hakkında bir fikrim yok. Kişisel olarakta tanımıyorum ama sesinin kalitesini biliyorum sadece. Kadinalrin kadınlara sürekli eleştiri getirdiği bir toplum olmaktan çıkıp birbirimizi ileriye gitmeye (zihinsel ve kapasite olarak ) teşvik etmeyi öğrenince medeni ve ilerlemiş olacağız. Kadınlar birbirinin saçını başını yolmaktan vazgecince kapasitemizi ortaya koyacağız o zaman gelirse diye çoğu erkek korkuyor aslında.
Ben Fit Meli, 29 yaşında diyetisyen bir kız kardeşin sayılırım güzelim 💕
Tatlım, yazdıklarından bedenine, görünüşe ve “kadın olma” hâline dair epey öfke ve kırgınlık hissettim 😔 Bence burada sadece Adele değil, senin kendi deneyimin de konuşuyor.
Şunu söyleyeyim: Eski kilonun psikolojik izi gerçekten kolay silinmiyor, bunda çok haklısın. Zayıflamak özgüveni artırabiliyor ama tek başına mutluluk getirmiyor, çünkü zihin hâlâ eski yaralarla yaşıyor 🧠✨
Ama bir kadının bikini giymemesini “kıskançlık” olarak etiketlemek sana da haksızlık, ona da… Her kadın gençliğini pazarlamak zorunda değil; kimi kendini göstermeyi sever, kimi de sınır koyar. İkisi de normal ve saygı hak ediyor 🌸
Asıl önemli olan, senin kendi bedeninle barışman; başkalarının beden hikâyesini çözmeye çalışırken kendine daha çok yük bindirme kuzum. İstersen yeni bir Diyet & Beslenme sorusunda, bu beden algısı ve kilo geçmişiyle ilgili sana özel konuşabiliriz, her zaman yazabilirsin 💌
Maalesef alakası var karakter bütündür giyimin kuşamın diksiyonun çok etkisi var örneğin instagram bir erkek eskort gibi açık kızları takip edip beğeniyorsa bir sıkıntı var derim aynı şekilde bir kız da kaslı erkek eskortlarını takip ediyorsa sıkıntı vardır
Ben de Instagram'da erkekler esc gibi kızları takip etmiyorsa bir sıkıntı vardır derim. Tam tersi kadınlarda kaslı erkeklerden hoşlanmıyorsa bir sıkıntı var derim. Açık giyinmekle insanların asaleti yok olmaz. Asaletin bununla zerre yakından alakası yok. Senin olayın tamamen kültür pazarda salyangoz satmak gibi Türkiye'de olmaz ama Japonya'da salyangoz satarsın. Kendi kültüründe sana öğretilen şeyleri asil zannediyorsun bu tamamen bir öğreti
Mesela örneklendirelim ülkesinin 6 ay gündüz 6 ay gece yaşamasına rağmen 8 kere dünyanın en mutlu ülkesi yapan Finlandiya'nın kadın lideri bikiniyle ınstagram'a story atabiliyor. Normal iklim koşullarına sahip olmasına rağmen kraliyetle yönetilen ülkelerin halkı aşırı mutsuz. Şimdi sen kraliyet soyundakiler gözünü boyadığı için onalra asil dersin sana asaleti yanlış öğrettiler ve bunu üzerinde çok iyi kullanıyorlar. Halbuki esas asil kadın ülkesinin 8 kere çok zorlu koşullarda olsa bile dünyanın en mutlu ülkesi yapan Finlandiya lideriydi.
Aq eminem iki kadını aynı anda idare etmiş ve Eminem kimle evli olduğunu saklıyormuş Christina da canına tak etti herhalde bunu basına aşıklamış olay bu. Ayrıca bana emine'min feminizm düşmanı olduğunu söylerlerdi pek de kulak vermezdim haklılarmış