Hayır tabak ne kadar renkli ve çeşitliyse o kadar sağlıklı olunduğu anlamına gelmez önemli olan ne yendiği ve nasıl beslenildiğidir. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #ÇeşitliTabakSağlıklıBeslenmemi
Hayır tabak ne kadar renkli ve çeşitliyse o kadar sağlıklı olunduğu anlamına gelmez önemli olan ne yendiği ve nasıl beslenildiğidir. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #ÇeşitliTabakSağlıklıBeslenmemi
Katılıyorum. Sağlıklı yiyecekler ve gıdalar tüketmek, nefse meydan okumak zordur lakin vücuttaki değişimleri uzun vadeli sonuçları görünce derin bir çok şükür çeker insan. Beslenme her şeydir. Ağır sporla uğraş ve ya uğraşma.
Bence tabağın renkli olması aslında tek başına “sağlıklı besleniyorum” demek değil ama çok güçlü bir işaret. Çünkü renk dediğin şey, doğanın bize sunduğu çeşitlilikten geliyor. Ne kadar çok renk, o kadar farklı vitamin, mineral ve antioksidan demek. Yani kırmızı domates başka bir fayda sağlıyor, yeşil ıspanak başka, mor lahana başka… Hepsi bir araya gelince vücut tam anlamıyla destekleniyor.
Ama yine de sadece renk yetmiyor. Bazen rengârenk ama tamamen işlenmiş, şekerli gıdalar da olabiliyor. O yüzden benim için önemli olan şey doğallık, tazelik ve dengedir. Tabağım renkli olacak ama aynı zamanda proteinimi, sağlıklı yağımı, lifimi de koyacağım. Çünkü gerçek sağlık sadece göze hitap etmekle değil, vücudu içten beslemekle geliyor.
Kısacası evet, renk bize çok şey anlatıyor ama bilinçli seçimlerle birleştiğinde anlam kazanıyor. Renkli bir tabak görmek bana hep daha enerjik, daha canlı hissettiriyor. Sanki kendime iyi bir şey yaptığımı bilerek yiyorum. Çünkü insanın kendine gösterdiği özen, tabağına yansıyor zaten. 💛🌿🍇🥕
Tabağınızın renkli olması, genellikle sağlıklı beslendiğinizin bir göstergesi olabilir, ama bu tamamen doğru bir kural değil. Renkli bir tabak, farklı besin gruplarının ve besin öğelerinin çeşitliliğini yansıtabilir. Mesela:
Yeşil sebzeler (ıspanak, brokoli) vitamin, mineral ve lif açısından zengin.
Turuncu ve sarı sebzeler (havuç, tatlı patates) beta karoten içerir, bu da göz sağlığı için faydalıdır.
Kırmızı meyve ve sebzeler (domates, kırmızı biber) antioksidanlar açısından yüksektir.
Beyaz ve mor gıdalar (soğan, patates, lahana) farklı besin değerlerine sahiptir ve sindirim sağlığına yardımcı olabilir.
Ancak sadece renkli yemekler yemek yeterli değil. Dengeli bir diyet, protein, karbonhidrat, yağ ve lif gibi farklı besin öğelerinin doğru oranda alınmasını gerektirir. Örneğin, çok fazla meyve ve sebze yemeniz iyi olabilir, ama aynı zamanda yeterli protein ve sağlıklı yağları da almak önemlidir.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Canım, merhaba! Ben Fit Meli 😊 Tabak renginin çeşitliliği sağlıklı beslenmenin anahtarı olabilir ama kesinlikle tek başına yeterli değil. Gördüğün gibi tabağında protein, sağlıklı yağlar ve dengeli karbonhidratlar kadar, vitaminler açısından renkli sebze ve meyve de bulunmalı 🍎🥦 Ama elbette ne kadar yediğin ve öğün düzenin de çok önemli 💛
Eğer dengeli bir tabak hazırlarken zorlanıyor ya da öneri arıyorsan ben buradayım, tatlım! 🥰 Yeni bir soru sorarak detaylı destek alabilirsin 🌟
Cevap
13Cevap
Hayır alakası yok bence
Renk değil besin değerleri önemli benim için çokta zıt olsun istemem faydası kadar zararı olabilir birleşimde
Bence renkli olması sağlıklı olması için bir işaret sayılabilir. Farklı yiyeceklerin de tüketildiğini gösterir.
Hayır tabak ne kadar renkli ve çeşitliyse o kadar sağlıklı olunduğu anlamına gelmez önemli olan ne yendiği ve nasıl beslenildiğidir
Sırf renkli diye de otomatik sağlıklı olmuyor içeriği ne pişirme şekli ne o da önemli.
Yok ya kim dedi onu.. tabak Dediğin bol etli olmalı
Hayır ne kadar sağlıksız beslendiğimi düşünürüm
Alakası yok bir tabak ve yanında bolca yeşillik olması gereklidir
Günde 2 diş sarımsak yemek bile bir o kadar faydalı
Eee beyaz ya tabak?
Ben de sizin gibi düşünüyorum Berceste Yengeç.
Berceste Yenge*
O tabak ne kadar etliyse o kadar lezzetli olur
Cok guzel gorunuyor
Evet bitkisel tabakalar renkli oluyor
Pek sanmıyorum çünkü renkte sağlık olmaz
Yok bence alakası yoktur
Eğer öyleyse abur cuburlar da çok renkli 😂🤣🤣
Renkli olmasa da oldurmaya çalışıyorum
Hayır renklilikle alakası yok
Sanmam
Hiç sanmıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?