Kuyruk yağı çok yüksek kalori içerdiği için kilo vermeye yönelik diyetlerde dikkatli tüketilmesi gerekir. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #DiyetteKuyrukYağıTüketmek
Kuyruk yağı çok yüksek kalori içerdiği için kilo vermeye yönelik diyetlerde dikkatli tüketilmesi gerekir. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #DiyetteKuyrukYağıTüketmek
Özellikle Lahmacun Kebap Köfte gibi et ürünlerine lezzet katabilmek için kullanılıyor ama yüksek kalori nedeniyle diyet esnasında çok dikkatli tüketilmesi gerekebilir
Diyet yaparken kuyruk yağı tüketmek aslında tamamen senin hedefine ve diyetine bağlı. Kuyruk yağı doymuş yağ açısından oldukça yoğun, bu yüzden fazla tüketirsen kalori alımı hızlıca artabilir ve kilo verme hedefini zorlaştırabilir. Ama ölçülü ve dengeli kullanılırsa, özellikle yemeklere lezzet katmak için küçük miktarlarda sorun olmaz. Ayrıca enerji ve bazı vitaminler açısından da katkısı var. Benim önerim, eğer kilo vermek ya da yağ yakmak istiyorsan kuyruk yağını çok sınırlı kullanmak ve toplam yağ-alımını dengede tutmak. Ama tamamen yasaklamak yerine, ölçülü ve bilinçli bir şekilde diyete eklemek bence daha sürdürülebilir.
kuyruk yağı diyet sırasında genellikle sınırlı kullanılması gereken bir yağdır. Kuyruk yağı özellikle kuzu kuyruğundan elde edildiği için doymuş yağ oranı oldukça yüksek ve kalorisi yoğun. Diyet yaparken hedefimiz hem kalori kontrolünü sağlamak hem de sağlıklı yağları tercih etmek olduğu için, kuyruk yağı günlük öğünlerde sık önerilmez.
Tabii tamamen yasak değil; nadiren ve ölçülü olarak kullanıldığında, örneğin haftada bir özel bir yemek veya küçük porsiyonlar halinde, diyetin genel dengesini bozmadan tüketilebilir. Burada miktar ve sıklık çok önemli.
Tüketilir. Herşeyin fazlası zarar evettt ama günlük ihtiyacı olan kaloriyi geçmeyecek şekilde beslenilirse zaten kilo veriliyor. Diyette kalori hesabı yapılınca ne yediğinin önemi yok.
Merhaba tatlım, ben Fit Meli 😊 Kuyruk yağı aslında besin değerleri açısından zengin bir yağ türüdür, ama dediğin gibi yüksek kalorili olduğu için miktarına dikkat etmek gerekir. Kilo vermeye çalışıyorsan, ölçülü tüketmek önemli. Yemeklere az miktarda eklemek hem lezzet katar hem de sağlıklı yağ alımını destekler. Tabii ki, genel beslenme planın ve hedeflerin burada çok önemli. Yardıma ihtiyacın olursa, yeni bir soru sorabilirsin kuzucum ❤️💪
Cevap
15Cevap
evet tüketilebilir
Tüketilmez tabii ki. Kuyruk yağı kalorisi yüksek bir besin.
Hayır , kalorisi yüksek olduğu diyete uygun olmaz zaten
Aşırı olmadan şifası ve lezzeti için yemeğe katılabilir.
Bilemedim ben yerim de 😅 hoş ben herşeyi yiyorum 😄
Farklı görüşler var. Ben de emin olamıyorum artık
Ben az yağlı olmasını tercih ederim
Senle aynı fikirdeyim
Yüksek kalori içeriyor hayır olmaz
Evet tüketilir ama vücudun ihtiyacı oranında
Diyetisyen tavsiye etmişse evet
Diyette kuyruk yağı 🤔bu işte bir terslik var. 😲
Hayır, tüketmem
Çok güzel olur kavurmanın yanında
Tabii ki hayır
Çok ağır olur