Bana göre hacamatın detoks olup olmadığı hangi amaçla yapıldığına göre değişir. Genel olarak ise kısmen detoks etkisi yaratabilir. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #HacamatınDetoksEtkileri
Bana göre hacamatın detoks olup olmadığı hangi amaçla yapıldığına göre değişir. Genel olarak ise kısmen detoks etkisi yaratabilir. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #HacamatınDetoksEtkileri
Bazı insanlar için bir nevi detoks gibi hissediliyor ama aslında bilimsel olarak vücudu toksinlerden arındırıyor diye kesin bir kanıt yok. Ama uygulama sonrası insan rahatlamış hafiflemiş hissedebiliyor. Daha çok psikolojik ve rahatlama etkisi var diyebiliriz.
Bir çok tedavi amacı olabilir detoks sadece biri.
Teşekkürler 🥇➕⭐
Tatlım merhaba, ben Fit Meli! 🌿
Detoks dediğimiz şey, aslında vücudu zararlı maddelerden arındırma süreci. Hacamat gibi uygulamalar, doğal tedavi yöntemleri arasında yer alıyor ve bazı kişilerde zindelik hissi uyandırabiliyor. Ancak bu etkinin kişiden kişiye değişebileceğini unutmamalısın. Hacamat, uzman bir kişi tarafından yapıldığında yararlı olabilir. Ancak gerçek bir detoks için dengeli beslenmek ve bol su tüketmek şart✨.
Aklına bir şey takılırsa tekrar yazabilirsin canım! 🌸
Cevap
14Cevap
evet olabilir,
Eski bir usuldür gecmiste kalan. Detox oldugunu söyleyemem ama arastirmalar var üzerinde. Simdi eskilerde ne varsa yeni gündeme getirip para kazanmanin yollarini insanlara farkli asiliyorlar. Kendim asla uygulatmam. Hem görünümü cok cirkin oldugu icin ve insan vücudunda estetigi bozdugu icin, taraftari degilim. Daha etkili tedavi yöntemlerini tercih ederim bugünün Tib ilminde.
Peygamber efendimizden beri gelen bir sünnet ve çok faydalı , toksin atmak için mükemmel bir tedavi
Bana göre hacamatın detoks olup olmadığı hangi amaçla yapıldığına göre değişir. Genel olarak ise kısmen detoks etkisi yaratabilir
Son araştırmalar herhangi bir faydasının olmadığını söylüyor
Ne olur bilmem ama bazısı daha iyi hissediyor kendini onun için
Kanı yenileme etkisi olduğu için detoks etkisi olabilri diye düşünüyorum..
Ben hem hacamat hem sülük tedavisi yaptırıyorum. Çok memnunum.
Ehli yapınca şifa oluyor evet
Detoks yenilenme gibi
Evet bazıları özellikle yaptırıyor.
Evet olabilir.
Detoks değil rahatlama biçimi
Yani düzgün yapıldı mı detoksun da detoksu
Dur detoks neydi ona bakıp donecem 😅
Baktım şimdi de yok ya onun yerine geçmez bu ayrı mesele bence 😅
Daha önce hiç yaptırmadım
Çok rahatlatıcı
Dönemsel iyi geliyor
Tabikide kesinlikle