Yağ-kas ölçümü yapan cihazların sonuçları ne kadar doğru?

Herkese merhaba arkadaşlar uzun süredir diyet yapan birisi olarak birçok defa diyetisyene gittim hem ekonomik hem de diyetisyenlerin yanlış beslenme düzeni oluşturmalarından dolayı gitmeyi bıraktım en son Mart 2024 yılında ölçüm yaptırmışım ve kilom 103 yağ oranım 38.1 olarak ölçülmüş kas ise kollarda 3.7 bacaklarda 9 göbek kısmı 28.5 aradan bir buçuk sene geçti bu süre zarfında beslenmem konusunda çok fazla dalgalanmalar oldu geri kilo aldığım oldu sonra onu tekrar verdiğim oldu vs yani sağlıklı beslenmeye devam ettim fakat bu konuda ne kadar başarılı olduğun tartışılır ve bugün yağ kas ölçümü için bir devlet hastanesine gittim kilom 98 yağ oranım 26.1 kas oranım kollarda 4 bacaklarda 12.6 göbek kısmında 35.7 olarak çıkmış şunu açıklığa kavuşturmalıyım ki ben bu bir buçuk senede hiç ağırlık egzersizi yapmadım dolayısıyla bu kas artışını sorguluyorum ayrıca 12 kilo yağ kaybını da oldukça şüpheli buluyorum mezura ölçümü ile yağ oranımı hesapladığım zaman 33 gibi bir oran çıkıyor çok daha mantığa oturtulabilir bir sonuç bu arada ilk ölçüm yapılan cihazın markası inbody diğeri ise tanıta gerçekten doğrulukları hakkında bilgi sahibi olan biri beni aydınlatırsa sevinirim
Yağ-kas ölçümü yapan cihazların sonuçları ne kadar doğru?