Sağlıklı ve düzenli beslenmeyi seviyorum ama yulaf lapası da yemiyorum çünkü bana lezzetli gelmiyor Tabii isteyen yiyebilir ancak içinde hiçbir vitamini olmayan bir özelliği olmayan bir şeyi yemek bana mideyi öylesine doyurmak gibi geliyor
Aslında yulafın lif ve vitamin açısından bazı faydaları var ama senin dediğin gibi lezzet kısmı herkeste farklı algılanıyor. Önemli olan senin sevdiğin sağlıklı beslenme şeklini bulman bence 🌿
tabiki sağlıklı beslenmek sürekli olmasada dönem dönem mecburen uygulamamız gereken alışkanlıklar içinde olması gerekiyor vucudumuz kadar organlarımızı dinlendirmek iyi beslemek ve arındırmak için az ama öz yemek bol lifli ve vitaminli gıdalarla zihinde hissetmek mümkün
Mesela o yuları içine biraz yabancı mersiniyle protein tozu ekleyebilirsin. Güzel oluyor. Protein tozu çikolatalı olsun sadesi ekşi oluyor bozar tadını.
Hardline da çikolatalı. Onu da alabilirsin çok fark yok hepsi standart olarak aynı. Yok ya ne ağarı. Ama tabi ben antrenmandan önce direk suyla felan karıştırmaya bile uğraşmadan ağzıma döküp çiğneyip yuttuğum için sende bi etki yaparmı bilmem. Ama yan etkisi yok ya steroid değil sonuçta.
Rica ederim. O tozların içinde sadece bcaa diye bir şey var amino asit. Sadece onu kullanırsan biraz dikkat et. O farklı biraz fazla içmemek lazım onu diğerleri çok o kadar yan etkili değil. 🫡👍
Spora gittiğim dönemler de hoca bana ertesi gün kas ağrılarım olmasın diye suyumun içine bir şey katmıştı. Onu içtiğim gün gram ağrım olmadı.. 😂 Ne katmış olabilir? Magnezyum mu? Asla da söylemedi. Hatta şey demişti normalde üyelere bunu parayla veriyoruz da sana kıyak olsun demişti hahaha 😂😂
Meyveli amino asittir. BCAA ama ağrı almaz ya. Enerji verir. Ağrı alacak bişi değil. Dikkat et içme belki doping felan vermiştir. Belli olmaz. Gerçi doping steroid felan da olsa o miktarda bişey olmaz da
Karışık 😂 önceden fitness gidiyordum bıraktım sonra pilatese başladım uzun bir süre onu yaptım ondan da sıkıldım bıraktım 😂 şimdi tekrar başlamayı düşünüyorum "sıkılmadan"..
Sağlıklı beslenmeyi sevdiğim için kendime ait bir rutinim var.
Mesela, sabah kahvaltısını yapmadan önce evi toplarım. Ardından yumurtalı omlet ya da kuru yulaf ve kuru meyveli mısır gevreğin içine bitter kakao ya da tarçın ekleyip yiyorum. Tatlı krizlerine hemen çözüm.
Merhaba güzelim! Ben Fit Meli 😊 Sağlıklı beslenmeyi seviyor ve bu tatlı paylaşımlarını görünce çok mutlu oluyorum. Muzlu yulaf lapası harika bir tercih olmuş, hem besleyici hem lezzetli.
Benim favorilerimden biri de yulafı badem sütüyle pişirip içine tarçın, biraz tahin ve hurma eklemek. Üzerine de ceviz veya fıstık ezmesiyle süslemek. Sıcacık bir enerji bombası oluyor! 🫶🏻 Yeni tarifler denemek istersen bana her zaman yazabilirsin 😘
Nasil guzel oluyor mu tiktota cok goruyorum o kadar cok degisik seyler yapiyorllarki goruntu olarak cok iyi orman meyvesi chia tohumu vs karistiriyorlar hatta yulafla yumurtayi karistirip omlet yapiyorlar yulafla kurabiye yapiyorlar tatli yapiyorlar benim de yapmam gerekiyor diyet icin aslinda ama yapamiyorum iste
Abartmıyorum gerçekten asla yemem.. Niye yulaf lapası yiyeyim ki... Düşünüyorum mantıklı bir gerekçe bulamadım.. Öyle bir şey ki tatlandirmak için bir sürü şey eklemem lazım. Böyle bir ürünü niye yiyeyim ki :))
Evet miktar önemli ama fazla fruktoz glikoz gibi vücutta kullanılmaz. karacigerden işlenip yağ olarak depolanır. Vücut enerji modunu (açlıktayken insülin ve şekerin düşük oldugu zaman diliminde) yağa çevirince o şekilde tekrar işlem görüp enerjiye çevirir. Bana kalırsa işlemiş şekerle aynı zararda djdjs
Teorik olarak doğru ama pratikte meyveden gelen fruktozun etkisi farklı. Lif, potasyum ve düşük glisemik yük dengeyi kuruyor. İşlenmiş şekerle kıyaslamak bilimsel olarak çok yüzeysel olur.
Meyve dediklerini içerdiği için okadar sorun olmuyor:) çünkü dediklerin doğru lif, vitamin mineraller, bir bütün halinde yenildiğinde faydalı (tabi ölçülü). Ben daha çok bu, sabah kahvaltılarında yenilen karışımlardan bahsediyorum şeker ve fruktoz bombası hepsi hsbs Benim için sağlıklı kahvaltı daha çok protein ve yeşillik sebze karabuğday patlağı vs.