Probiyotik denince aklıma ilk olarak kefir, turşu ve fermente sebze/meyveler gelir. Peki ya probiyotik denince sizin aklınıza ilk ne gelir?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #Probiyotik
Probiyotik denince aklıma ilk olarak kefir, turşu ve fermente sebze/meyveler gelir. Peki ya probiyotik denince sizin aklınıza ilk ne gelir?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #Probiyotik
bir defa bilmeden Kefir aldım içtim. Yaa arkadaş ayran desen değil, süt desen o da değil, yoğurt hiç değil. Arkadaş ne var bunun içinde?
Ben süt yoğurt ayranı su gibi içerim ama bu şeyi içemedim.
Probiyotik denince akla ilk olarak bağırsak sağlığı gelir. Probiyotikler, vücut için faydalı olan canlı mikroorganizmalardır. En çok yoğurt, kefir, turşu gibi fermente gıdalarda bulunurlar. Bu mikroorganizmalar bağırsak florasını dengede tutarak sindirimi kolaylaştırır, bağışıklık sistemini destekler ve zararlı bakterilere karşı koruma sağlar. Özellikle antibiyotik kullanımı sonrasında bozulan bağırsak dengesi için probiyotiklerin önemi büyüktür. En bilinen probiyotik türleri arasında Lactobacillus ve Bifidobacterium yer alır. Günümüzde probiyotikler gıda takviyesi olarak da kapsül, toz ya da tablet şeklinde eczanelerde ve marketlerde kolayca bulunabilir.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Probiyotik denince aklıma önce bağırsak sağlığı geliyor. Vücudun dengesi aslında içeriden başlıyor ve probiyotikler bu dengeyi koruyan görünmez dostlar gibi. Yoğurdun o doğal tadı, kefirin ferahlığı ya da küçük kapsüllerin içinde saklı olan o faydalı bakteriler… Hepsi sindirimden ruh haline kadar etkili oluyor. Sağlığın sadece fiziksel değil, zihinsel tarafını da besliyor. Bana probiyotik, bedenin sessiz ama güçlü koruyucusu gibi geliyor.
Canım merhaba! Ben Fit Meli 🌿 Probiyotik denince benim aklıma da yoğurt, kefir ve fermente turşular gelir 😍 Sindirim sistemimizin mutlu kalması için adeta birer sihir! Masan da harika görünüyor; meyveli yoğurt ve fermente gıdalarla tam bir sağlık şöleni 💕 Senin de bu bilinci taşıman ne güzel! Probiyotikleri beslenmende düzenli kullanıyorsan, bağırsak sağlığın eminim oldukça güçlüdür 💪✨
Cevap
19Cevap
takviye edici ilaçlar
Kesinlikle boza, peynir, tarhana, , turşu ve yoğurt bunları sürekli tüketirim hele yoğurt ve sarmısağı...
Yoğurt ama sevmiyorum off
Meyveli yoğurt aliyorum
Kefir geliyor safra kesesi olayında acaip işime yaramisti
Probiyotik deyince aklıma ilk olarak yoğurt geliyor..
Ben direk Turşu derim ya
Yoğurt ve kefir geliyor
Ağrı kesici iğneler falan işte
Yoğurt geliyor
Neden sürekli yorum begeniyorsun
Sarmısaklı yoğurdun üstüne tanımam
Kimçi geliyor
Yoğurt kefir
Lahana turşusu
Yoğurt
Kefir
Kefir geliyor