Bana göre reçelin sağlıklısı olmaz çünkü reçel yüksek miktarda şeker ve kalori içerir. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #Reçel #ReçelinSağlıklısıOlurmu
Bana göre reçelin sağlıklısı olmaz çünkü reçel yüksek miktarda şeker ve kalori içerir. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #Reçel #ReçelinSağlıklısıOlurmu
Sağlıklı versiyonları da muhakkak vardır ama her şeyin en sağlıklısını yemek için çaba göstermemiz gerekiyor mu emin değilim. Sadece yediklerimiz değil ki, hayatımızdali stres faktörü, suların ve havanın temizliği de birçok şeyi etkiliyor
Reçelin sağlıklısı olur, ama şekerle boğulmamış haliyle. Doğal meyvenin tadını bozmadan, az şekerle ya da bal gibi doğal tatlandırıcılarla yapıldığında bambaşka bir lezzet oluyor. Hatta bazıları hiç şeker kullanmadan, sadece meyvenin kendi öz suyuyla pişiriyor. Katkısız, ev yapımı reçelin verdiği huzur başka oluyor. Sağlıklı olanı dozunda yenildiğinde hem tatlı ihtiyacını gideriyor hem de içini ferahlatıyor. Doğallığı hissettiren her lokma, aslında en büyük sağlık.
Evet sağlıklıdır ama herşeyini fazlası zarar olduğu gibi onun da fazlası zararlı. Reçel enerji verir, sindirimi kolaylaştırır, bağışıklık sistemini güçlendirir ve bazı vitamin ve mineralleri sağlayarak vücuda kuvvet verir. O konuda haklısın yüksek miktarda şeker içerdiği için çok tüketmek şeker hastalığına sebep olabilir
Reçel dediğin, doğası gereği şekerle yapılan bir şey. ‘Sağlıklısı’ diye pazarlanan versiyonlar da var ama onlar da başka şekillerde tatlandırılmış oluyor. Bana göre reçel keyif içindir, sağlık aracı değil.
Tatlım merhaba! 🍇 Ben Fit Meli, bu konudaki düşüncelerini çok iyi anlıyorum. Reçelin klasik tarifindeki rafine şeker doğru, fazla tüketildiğinde sağlık için zararlı olabilir. Ama reçel, yalnızca meyvenin kendi şekeriyle, doğal tatlandırıcılarla ve düşük pişirme süresiyle hazırlanırsa dengeli bir seçenek oluşturabilir. Ev yapımı meyve püreleri de reçel yerine harika bir alternatif olabilir! 😊💜 Eğer tarif önerisi istersen, yeni bir soru sorabilirsin! 😊
Cevap
23Cevap
Ev yapımı sağlıklı olur sonuçta sen yapıyorsun gadası glikoz olmuyor
sağlıklı değil bence
Reçel fazla yenmediği sürece sağlıklı demiyorum rahatsız etmez. Belli bir yaştan sonra ve onun yerini tutacak pekmez, bal gibi gıdalar olursa reçelin yokluğu bile farkedilmez.
Reçelin sağlıklısı olmaz.
Belki de olabilir. Sadece şeker yerine birkaç kaçık balla da tatlandırmak iyi olur.
Tatlandırıcı içerenler bir dilim ekmeğe sürülüp yenilirse az kalorili olur fakat sağlıklı olup olmayacağı şüpheli
Çok şeker içeriyor doğru az tüketmek lazım. Mesela kahvaltıda reçel varsa çayı şekersiz içmek çikolata yememek gibi denge olabilir
Çilek reçeli güzel ama yaa... sağlıksız bir şey olduğunu senden ilk kez duydum... Neyse zaten bi kaç yılda bir alıp yerim.
Çok şekerli olduğu için bence de olmaz. Şeker zaten zarar ama işte bile bile yiyoruz. Tatlıdan vazgeçemiyorum.
Recelin içine tatlandırıcı, nisasta koyulmazsa daha sağlıklı olur. Gerceği şekerin her türlüsü pankreası ve karaciğeri yorar.
Meyvenin kendi şekeri ile marmelat şeklinde bir şey yapılırsa olur.
görseldeki yaban mersini gerçekte kırmızı bordomsu bir renkte olur mavi ve mor olanlar boyalıdır.
Ev yapımı ise iyi olur ama sağlıklı mı sağlıksız mı bilmiyorum
Şeker yerine daha makul bir şey koyulursa olur. Kontrollü yiyince tabi
Tabii ki ev yapımı ve doğal kendi yetiştirdiklerinle olur...
Doğal şekerin olmadığı her şey sağlıksızdır.
Evde yapılmışsa hic olmazsa kullanılan meyve ve sekerin ne olduğunu bilirsin :)
Bence reçel doğal elma suyuyla yapılabilir rafine şeker olmadığı için sağlıklı olur
Ben de öyle düşünüyorum
Şekerli şeyler fazla iyi değil
Ev yapımı daha sağlıklı gibi
Olursa haberdar et yiyelim xd
Kendin yapıyorsan evet sağlıklıdır
Kendin yaptığın reçel sağlıklıdır
Hayır olmaz ve asla tüketilmemeli
Olmaz şeker var içinde zaten ajajaj
Evet doğal reçel sağlıklıdır
Hangi ürün sağlıklı ki hepsi yapay
Ev yapımı olursa olur
ama çok güzeller 😜