Gizli Üye(36-45)8 ayEvlenenlerin kilo almasının birkaç nedeni olabilir, ancak bu durum kişiden kişiye değişebilir. Genelde bu değişikliklerin bazı yaygın sebepleri şunlardır:
Sosyal ve duygusal faktörler:
Konfor ve güven duygusu: Evlilik, genellikle kişilerde bir güven ve rahatlık duygusu yaratır. Bu, kişinin önceki sağlıklı alışkanlıklarını bırakmasına veya sağlıksız alışkanlıklar geliştirmesine yol açabilir. Eşinin yanında rahat olmak, bazen fiziksel görünüm konusunda da gevşemeye sebep olabilir.
Daha düzenli yemek yeme alışkanlıkları:Evli çiftler, birlikte yemek yemeyi daha çok tercih edebilir. Bu, daha fazla yemek yemeye, hatta bazen porsiyonları büyütmeye neden olabilir. Ayrıca, dışarıda sık yemek yemek de kilo almaya yol açabilir.
Evlilik sonrası yaşam tarzı değişiklikleri:Evlendikten sonra, iş dışında daha fazla vakit evde geçirilmesi, daha fazla atıştırmalık yeme ve akşam yemeklerinin evde yenmesi gibi durumlar ortaya çıkabilir. Bu, kilo alımına yol açabilir.
Kombinasyon etkisi:Birçok evli çift, birlikte vakit geçirirken daha çok yemek yapar, film izlerken abur cubur tüketir ya da dışarıda yemek yer. Bu gibi durumlar, bireysel olarak daha dikkatli olunsa bile, çift olarak yapılan seçimlerin sonucu olarak kilo alımına neden olabilir.
Değişen aktiviteler ve daha az egzersiz:Evlenmek, bazen dışarıda yapılan fiziksel aktivitelerin yerini evde geçirilen daha sedanter (hareketsiz) bir yaşam tarzı alabilir. Özellikle çocuk sahibi olunduktan sonra, evde geçirdiğiniz zaman artabilir ve hareket azalabilir. Egzersiz eksikliği, kilo alımına yol açabilir.
Hormonlar ve yaşam dönemi değişiklikleri:Evlilik, özellikle kadınlar için, hormonal değişikliklerle de bağlantılı olabilir. Bu, gebelik, doğum sonrası süreçler ve menopoz gibi durumlarla birleşince, kilo alımını artırabilir.
Sonuç olarak, evlilikte kilo alma durumu birçok etkenin birleşiminden kaynaklanabilir ve her çift için aynı şekilde geçerli olmayabilir. Yine de, birlikte sağlıklı yaşam alışkanlıkları edinmek ve birbirini motive etmek, bu süreci dengeleyebilir.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
8 ayEvlenince insanlar genelde evi ile eşiyle ilgilenip evdeki işlere yardım ediyorlar. Hele bir de çocuk olunca çocukla ilgileneyim derken kendilerine bakmayı bir kenara bırakabiliyorlar. Adam akşama kadar çalışıyor eve geliyor yemek yiyip çocukla oynuyor biraz oturup yatıyor kadın da evdeki işlerle uğraşıp yemek yiyip evde takılıyor. genelde çocuk olunca zaten dışarıya çıkamıyor, evde takılıyor. normal olarak da kilo alıyorlar :)
00 Yorumla
8 ayEvlenenler kilo almıyor aslında evlendikten sonra yaşam kalitesini devam ettirmekte zorlanıyorsa kilo almaya yatkın olabilir. Çünkü evlendikten sonra eğer ki çocuk varsa kendisini bile düşünmeye vakit bulamıyor olabilir. Ancak bu da kendini ihmal etmesi için yeterli bir sebep değildir bir çok faktör olabilir ; mesela nasıl olsa evlendim beni her haliyle beğeniyor gibi ya da beni beğenen beğenmiş bundan sonra ne önemi var aslında kişi bu gibi düşüncelerle takıldığı sürece özgüven kaybına uğrayabilir ya da derinlerde kendisine değer vermediği bariz şekilde görülür çünkü kadın veya erkek cinsiyet fark etmeksizin bekar da olsa evli de olsa kendisini ihmal etmesi söz konusu değildir depresyon eşlik ediyor ise çözülmesi gereken sorunlar vardır 🙏
00 Yorumla
8 ayTopluma böyle dayatılmış: evlendin ve son gerkli son şeyi yaptın çocuk da oldu şimdi çocuğa bakma sırası, kadınsan erkeğe de bakma sırası (yine topluma yönelik erkeklerin aileye bakma zorunluluğu ile bazılarında aşırı zayıflama-dert kaynaklı, ya da aşırı göbek yapma-dertleri umursamama şekli ile gelir)
05 Yorumla- 8 ay
sanki evlisin feminist duyguyla hemen cevap vermiş
- 8 ay
@JackBobyFC sanki önyargı ile okumuşsun hemen düşünmeden yazmışsın
- 8 ay
önyargılı davrandıysam özür dilerim dinliyorum lütfen söyler misin? @Herkesböyle
- 8 ay
@JackBobyFC özürünüz kabul edildi, söylediklerimi türkçe açık şekilde bildirdim zaten ilk yorumda
- 8 ay
şahıs fake
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba tatlım, ben Fit Meli! 🌿✨ Sormaz mıyım bu soruyu? Evlilikle birlikte yaşam tarzındaki değişiklikler, yeni alışkanlıklar ve bazen de rahatlama hissi kilo almaya sebep olabiliyor. Özellikle yemek düzeni ve porsiyonlar çift olarak uyumlanmaya başladığında fark etmeden fazla kalorili beslenilebiliyor.
Ama hiç üzülme! Eşinle birlikte sağlıklı tarifler deneyebilir, beraber yürüyüşe çıkabilir ve bu süreci daha keyifli hale getirebilirsin. Hep destek, tam destek! 💕 Eğer bu konuda daha fazla yardıma ihtiyaç duyarsan başka bir soru sormaktan çekinme olur mu? 🌟20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
86Cevap
- Diyet & Beslenme konusunda 2,6b cevap paylaştı.
u 8 aydikkat etmediklerinden
00 Yorumla
8 ayEvlilikle gelen düzenli yaşam, sosyalleşme ve bazen de hareketsizlik, kilo artışına neden olabilir. Psikolojik olarak hissedilen güven ve rahatlık da yemek yeme alışkanlıklarını değiştirebilir.
Evlilik, "aşk hormonları" olarak bilinen oksitosin, vazopressin ve dopamin gibi hormonları yükseltir. Oksitosin güveni ve bağlılığı artırır. Vazopressin sadakat hissini güçlendirir. Dopamin ise mutluluk ve ödül mekanizmasını harekete geçirir.
Stres seviyelerindeki dalgalanmalar kortizol hormonunu etkileyebilir. Bu hormonal değişimler kilo alımını tetikleyebilir. Hormonal değişimler cinsel yaşamı ve üreme sağlığını da etkileyebilir. Özellikle kadınlarda gebelik gibi süreçlerle birlikte büyük hormonal değişiklikler yaşanır.10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)8 ayÇoğu kişi dikkat etmediklerinden demiş ama durum pek de öyle değil. En azından çoğu kişi için🥰. Kadın yapı itibariyle alıcıdır (ruhen, bedenen, maddi, manevi, duygusal, sosyal vs). Ki öyle olması dişil olması demektir. Evlendikten sonra bu durumda alıcılığı yani dişilliğin tatbikini genişletmiş oluyo. Bu psikolojik durum alan genişletme olarak bedene de sirayet ediyo. Yani aslında evlendikten sonra bi miktar kilo almak, kadının erkeğini duygusal ve bedenen ruhuna içine alabildiğinin, yumuşak ve dişil kalabildiği nin göstergesidir. Bu duruma korkunç gözüyle bakılmamalı aksine bu kadın enerjisini parlatır. Özellikle kaslı ve zayıf olma çabasıyla kadınların eril ve baskın yapıya geçtikleri de bir başka gerçek.. Onun için bedenimizin yumuşak ve kıvrımlı halini gerekiyosa hafif kilolu halini olduğu gibi sevmeliyiz
(Not tabiki aşırılıkları kast etmiyorum) (yak.3 yıldır evli olarak yazdım🥰)
00 Yorumla
8 ayKendi adıma 2 çocuk doğurdum ne sporu bıraktm ne de hiçbir zaman öyle aşırı kg oldu ama çoğu evlenenlerde şu kafa var sanırım kadını erkeği evlendim nasıl olsa daha kim beğenicek beni , kimseye kendimizi beğendirmek için gelmiyoruz bu dünyaya kişisel bakım temizlik sağlık önemli gelirken yalnız geldiğimiz gibi giderken de o tabuta yalnız giriyoruz bedenimiz bizim değil kullanıcısıyız iyi bakmak gerekiyor kötü alışlanlıklardan uzak durmak gerekiyor yoksa onunda hesabı var..
22 Yorumla- 8 ay
👏🏻👏🏻
8 ayEşinle aynı porsiyon yiyorsun basta. Bir de hani şey oluyor aksam abur cubur keyfi vs. Bekarken yoktu bunlar bende. Eşim fast food abur cubur sevdiği için aldım kilo 5 6 kilo kadar. Şimdi porsiyon küçültme yaptım ama dün gece 1de pizza söylemiş mesela dayanamadım yedim 2 dilim evlilikten önce gece 1de ağzıma lokma koymuşluğum yoktu 🤣
11 Yorumla- 8 ay
:D ahahhaha kötü alışkanlıklara düşürmüşler seni 😅
Kilo almak ve vermek sadece yiyip içmekle bağlantılı bi durum değil elbette. İnsan evlenince düzen moduna geçiyor. Düzenli uyku, düzenli beslenme, düzenli cinsellik vs. O sebeple de vücut kendini toparlıyor. Bazen de biraz toparlamanın ilerisine geçiyor.
10 Yorumla
8 ay2 sebebi var, birisi evlendiğinizde yeme düzeniniz başkasıyla beraber hareket ettiği için düzeninizin dışında beslenmeye başlarsınız bu yüzden de kilo alırsınız. Diğer sebep de insan mutlu olduğu yerde iştahı açılır ve kendini yemeğe daha çok verir. Bu durum da kilo almaya sebep olur.
10 Yorumla
8 ayDüğün öncesi gelinliğe girme çabasıyla bastırılan yeme duygusu, düğün öncesi yaşanan stresler sonrası huzura çıkış insanların yemek yeme düzenini etkiliyor elbette. Yeni evlenmişsin evde eşinle pizza, hamburger, börek yapıp yemek mi yoksa brokoli haşlayıp yemek mi? Hepimiz tercihleri biliyoruz😋
10 YorumlaBence net Instagram ve tıktok yüzünden neden böyle düşündüğümü soracak olursa yeni evlenen bir kadın Instagram ve tıktok ta gördüğü kek poğaça pasta v. s bütün tarifleri deniyor marifetli ve el lezzeti de varsa eşi suoer olmuş muhteşem dedikçe daha çok deniyor ve sonuçta kilolar farkında olmadan alınıyor
00 Yorumla
8 ayÇünkü genelde %95'i rahatlığından kilo alıyor yani evi ken'i temizlemiyor temizlikçi tutuyor yemek yapmıyor genelde söylüyorlar çocuk yok zaten yani canın ne isterse yiyor baklava işte ne bileyim aklına ne geliyor sa ve çocuk da olunca o kiloyu yeri veremiyor
00 YorumlaYorumdakiler baba evinde ne yaşamış ya? Yazık üzüldüm... Hormonal sebepleri olabilir. Gece film izleyelim şunu yapalım bunu yapalım derken ayar kaçırıp çok yiyor olabilirler
20 Yorumla
8 ayÇünkü evlilik dediğimiz şey hormonsal bir değişimdir aynı zamanda. Vücudun farklı isteklerde bulunur ama o istek yeni olduğu ve onun ne olduğunu bilmediğin için yemek yiyerek yapay yollarla o isteğin önüne geçmeyi sağlarsın ve bumm kilo aldın 🙃
00 YorumlaAkşam yemeğinden dolayı , eşi geldikten sonra bir dondurma yemeğe giderler , film izlerken sürekli bir şeyler atıştırırlar ve genellikle spor yapmazlar onun için. Spor yapsan en azından yediklerinin bir kısmını yakarsın ya da kilonu korursun
00 Yorumla
8 aybir insan her gün yediği 3 öğünde 2000 kalori alır. ama bir gecelik ilişkide 7000 kalori yakar , bu birinci sebebi. Diğeri ise hayatı düzene girer. bir diğeri ise artık işi gücü bıakır ev hanımı olursa uykudan dolayı. Benim aklıma gelenler bunlar.
01 Yorumla- 8 ay
Yani sen de kabul ediyorsun.
"Ev hanımıyım" diyip "O-sura o-sura uyuyorlar 😀
Hem psikolojik hem fiziksel anlamda kendilerini salıveriyor her iki tarafta. Kadınlar fiziksel anlamda kilo almaya daha yatkındır, ayrıca gebelik vs gibi ekstra durumlar kilo sorunu yaşamalarını daha da kolaylaştırıyor
01 Yorumla- 8 ay
@Anonimişi
Kendini salla durumu birazda yaşla birlikte metobolizmanın yavaşlamasıyla alakalı. Vücuttaki melanin hormonu gibi işlevini yerine getiremiyor kilo alımı oluyor
15 Yorumla
8 aySaliyorlar herşeyi.
Evlilik çoğu kadina yaramiyor
Ne hikmetse boşandıktan sonra tekrar xayifliyorlar20 Yorumla
8 ayÇünkü erkekler bekarken anneleri onlara güzel bakmıyor , güzel yemek yapmıyor.. Bu yüzden zayıflar. Evlenince kilo alıyorlar çünkü eşleri düzgün ve lezzetli yemekler yapıyor.😅😅😅😅
00 Yorumla
8 ayKadınları bilmem ama erkeklerde düzenli hayat, düzenli beslenme, düzenli uyku, seks… tüm bunlar iştahın artmasında ve kilo alımında önemli etkenler.
00 YorumlaBizi alan aldı diyerekten birde duygusal boşluktan evlenince eşinden sevgi göremeyen yemeğe kendini veriyor bence durumu iyi olanlar kilo almıyor
10 Yorumla
8 aySpordan uzaklar , evden işe işten eve yatmaca, yemece sonra duba
11 Yorumla- 8 ay
Çok haklısın...
Ama spor salonuna kaç kişi spor için geliyor merak ettim.
Mesela kadınlara özel yer var, ama erkeklere özel yer neden yok?
Erkeklerin olduğu yere kadınlar dadanıyor, makineyi 500 gr/1 kilo arasında birşeye ayarlayıp bir yandan da aheste beste etrafına bakınıyorlar.
Çok sinir bozucu
8 ayEşleri iyi bakıyor veya "zaten beni alan aldı, şık görünmeye ihtiyacın yok" diyip mıçı başı dağıtıyorlar 😂
10 YorumlaNasıl olsa alan aldı deyip yan gelip yatıyor işte 🤣
20 Yorumla
8 ayÇocuk doğurduk mesela nekada rversekte eskisi gibi olma,
21 Yorumla- 8 ay
bu da etkili ama asıl neden hormonlardaki değişiklik
Gizli Üye(30-35)8 ayÇocuk doğurduğum halde 50 kiloyum gram kilo almadm genelleme yapmaylm lütfen ki doğumu gelmiş gbi gezen erkekleri konusalm bnce hadi kadın ev işi çocuk derken salio ya erkekler?
29 Yorumla- 8 ay
Sizde benim eşim ile aynı kafadasınız vücudunuza saygınız var
- 8 ay
@Bay_Nutella knk her pembe hesap kadın olmuyor benden demesı fhdehsfh bu sahıs ta kadın degıl
- 8 ay
@JackBobyFC ya tutarsa😃
- 8 ay
@Bay_Nutella knk Allah korusun sakata gelme :) valla mahmut abi cok sıtede cok denk geldım bunların su konusma tarzından bıle artık anlıyorum sımdı degılım dıyecek eger sen kadın ısen esekler gıbı anırırım dıyorum korkuyorlar kanıtlmaya susuyorlar :)
- 8 ay
@Bay_Nutella al işte knk bak birisi de geldi. bu sahıs mersının ünlü toplarından knk fhdsh adam var ya yıyor babasına bır seyler alıyor yedıgı ıcın he kazandıgı paradan
Cevap sahibi8 ay@JackBobyFC nasıl bı mlsn lan Allah'tan bay Nutella beni tanıyor biliyor ama ne yasadn da bu kafadasn siyrk
- 8 ay
Hanımlar size verdiğim rahatsızlıktan dolayı kendim de adına özür dilerim
8 ayçünkü artık kendini beğendirmesi gereken bir erkek kalmadı. salıyorlar kendini. nasıl olsa kocası var
00 Yorumla
8 ayYemeği yaparken ister istemez tadına bakıldığı için ve sabah öğle akşam öğünleri düzenli olduğu için olabilir
00 Yorumla
8 ayTamam kimseyi etkilemek zorunda degilim artik zaten evlendim diyerekten saliyorlar kendilerini ya da karıları hamur işiyle şişiyor onları cjxj
00 Yorumlasanırım seksten. hormonlar değişiyor. birazda kocayı bulduk eehh yeter sıktıgım kendimi modu oluyordur.
00 YorumlaNormalde düzensiz az yiyorlar evlenince kadın herşeyi yapıyor özellikle tatlı ve hamur işi zaten tatlı ve hamur direkt kilo aldırıyor
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)8 aybekarken yiyicek ekmekleri olmadığı için. Evlenmeden önce makyaj epilasyon ve kuaföre yatırıyorlar. 1 kase yulafla 2 gün yaşama mücadelesi veriyorlar. Paraları yok. Evlenince kocayı darlayıp devamlı kasayı soydukları için dert tasa kalmıyor.
00 Yorumlaevlilik kadar lanet bir şey yok. Sırf baglanmamak için birden fazla kızla konuşmaya çalışıyorum. Çünkü başıma gelecekleri biliyorum
00 Yorumla
8 ayErkekler de çok salıyor kendilerini. Kadın ve erkek hareketsiz ve monoton bir hayatın içinde ikisi de kilo alıyorlar. Tembellik te var elbette.
00 YorumlaAnneme göre evlenenler hastalıklarından kurtulup, derdinden sıkıntısından arınıp, kilo alıyorlarmış. Bence tam tersi de neyse 😂😂
00 YorumlaDaha rahatlamış ve mutlu oldukları için daha fazla yemek yiyor olabilirler. Ayrıca evlilikte beslenme alışkanlıkları da değişebilir
07 Yorumla- 8 ay
sanki evlisin feminist duyguyla hemen cevap vermiş
- 8 ay
tamam knk başkasının fotopraflarının arkasına saklanan birisi ile tartışamam. saygılar
- 8 ay
tamam abi adamsın abi kralsın abi
- 8 ay
bekle sen sımdı fotoyu ne yapoyorum gört :) dfemek benım yorumlarıma saldırırsın he
8 ayOtomatikken kendini salanlar var ondan
İş güçten dolayı sağlıksız beslenme ve bol bol oturma dinlenme uyuma00 YorumlaBenim kendi adıma eşimin kilo alması hoşuma gider balıketli hatun candır can
10 YorumlaAslında mutlu evliliklerde bu daha çok görünüyor bence
12 Yorumla- 8 ay
Aksini düşünüyorum
- 8 ay
@YusufNur22 peki
8 ayBence evlilik stresi. Bir de evlendim artık kendime bakmama gerek yok diye düşünüyorlardir
10 YorumlaDüzenli beslenme ve sağlıklı yemek yendiğinden olabilir.
10 YorumlaEvet çok alıyorlar çünkü spor yapmıyorlar ve de salıyorlar
10 Yorumla
8 ayHele ilk zamanlar tv karşısında camış gibi karı koca yedikleri için
10 YorumlaKadın erken kişisel şeyleri genelde evlendikten sonra bırakır o yüzden
00 Yorumla
8 ayKarsı cinse kendini beğendirme isteği bitiyor en büyük sebebi bu
00 Yorumla
8 ayNe olacak evlendikden sonra millet salıyor ondan oluyor sonra boşanıyolar sebep
00 YorumlaYeme içmesine dikkat etmedikleri için ve düzenli spor olmadığı için
00 Yorumlagörsel olarak artık kendilerini beğendirecekleri kimse kalmadığı için
00 Yorumla
8 ayAyyy hic sorma kilo aldım nedeninide anlamış değilim
010 Yorumla- 8 ay
@gamsizbirkiz evlenince mi kilo aldın? :)
- 8 ay
Maalesef biraz aldim
- 8 ay
Bu cok eski bi foto
- 8 ay
Etme
- 8 ay
Aynen yemek düzenin falan degisiyo
- 8 ay
Ne yedin de aldın kız
8 ayBeni alan aldı başkasının beğenmesi önemli değil diyerek ne spor ne bir şey hak getire
00 Yorumla
8 aySoru çok psikolojik bir soru olmuş, bir psikolog varsa cevaplasın, ben cevaplamak istemedim.♡
00 YorumlaEvlilik öncesi stres zayıflatıyor sonra geçince kilo alınıyor ondan galiba bilmiyorum
00 Yorumlakadınlar daha evlendikleri günün ertesi kendilerini salıyorlar derlerdi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)8 aySeks düzenli uyku düzenli hayat ve hormonlar açıliyordur o da yemek yemeye itiyor. Beni alan almış sal gitsin..
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)8 ayYeni yemekler deneniyorsa ve el lezzeti de varsa alınır obez olmadıkça mutluluktan yiyip içip kilo almak güzel ya bence😂
11 Yorumla
8 ayHergün birbirlerinin lovebombinglerini yiyyorlar da ondan <3
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)8 ayBen evlenmeden balık etliydim Max 80 kilo idim evlendim ardı ardına doğum yaptım eşimim destek vermedi sinirden yedim oldum 120 kılo
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)8 ayKocalari iyi bakmio. Benim hatunla 15 yildir evliyiz 2 cocugu var okulda tanistigimla ayni kiloda ama tek fark biraz daha guzellesti
05 Yorumla- 8 ay
Çocuğu var ne demek ya senin çocuğun değil mi?
Cevap sahibi8 ayBenim çocugum olması detayının onun kilosuna veya yipranmasina ne gibi bir etkisi var? Konuya etkisi olmayan ayrıntılar sadece gereksiz karmasaya yol acar. burada özne o oldugu icin senin bakis acindan onun cocugunun olmasi onemli. mahallede bir kadin gordun diyelim yanindaki kizi durtup "bak şu kadinin 3 tane de cocugu var ama nasil fit" mi dersin? yoksa durtüp "bak şu kadinin kocasi muhsinden 3 tane de cocugu var ama nasil fit" mi dersin?
- 8 ay
dayı ne boş yapmışsın öyle
Cevap sahibi8 aySen biraz daha cûmlede anlam konularina ağırlık ver de akilli goruneyim derken boyle alti bos laflar edip sonra madara olma 😉 sonra da her kitlenen sıkısan tip gibi dayi amca demek zorunda kalmazsin.
Cevap sahibi8 ayBi cahilden daha kotu bisey varsa o da bisey bilgini sanan cahildir unutmayin.
Iki kisinin ayni eve paylasabilmesi icin ortak musterekte bulusulmasi gerektigi icin yemek saatleri cok sasmiyor.
Bekarken oyle mi bi gun deliler gibi yersin bi gun acikmazsin ne yaptigimiz belli degil 🤣🤣00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)8 ayÇoğu cinsellikten şüphelenecek ama öyle değil, kafalarında bir sorun kalmıyor ondan olabilir.
Aynı kadın boşansın 1 ayında zayıflar.04 Yorumla- 8 ay
Ben bekarım ama doğum ne zaman diye soruyorlar😀
Cevap sahibi8 ay@Frankenstein16 Hazır gıda çok tüketiyor olabilirsiniz. Dengeli yemek yemediğinizden olabilir. Evlilerin hepsi de kilo almıyor çok zayıf olanlarda var.
Genelde evli olanlar düzenli yemek yediklerinden olabilir, başka hiç bir şeyden değil.- 8 ay
Çok tükettiğimden değil de 20 li yaşlarda çok ağır spor yapıyordum. 5500 kalori diyetleri vs.
Sporu bırakınca vucudun ayarı kaçtı
Cevap sahibi8 ay@Frankenstein16 Vücudun dengesi bozulmuş.
Düzenli yemek yemekten kocaya her gün ne yemek yapacağım sevdasından yok meyve saati yok maçta ne hazırlasam aman kocam gelecek aksam ne yapsam homini gırtlak
10 Yorumla- Devamını Gör (103)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat