Arkadaşlar 35-40kilo gibi büyük bir kilo verince omurga kaç cm uzar?
10-15 kilo verince uzarken 35-40 kilo verince ne kadar uzar
Arkadaşlar 35-40kilo gibi büyük bir kilo verince omurga kaç cm uzar?
10-15 kilo verince uzarken 35-40 kilo verince ne kadar uzar
Kilo kaybının omurgayı uzattığı düşüncesi oldukça yaygın ama aslında omurgadaki kemikler uzamaz. Fazla kilo özellikle karın bölgesinde omurganın üzerindeki baskıyı artırır ve duruşunu bozar. 35-40 kilo gibi ciddi bir kilo kaybı yaşadığında bu baskı ortadan kalkar ve omurgan dikleşir. Bu durum, seni daha dik bir duruşa sahip yapar ve böylece 1-2 cm kadar daha uzun görünmeni sağlar. Yani bu bir kemik büyümesi değil, duruşunun düzelmesinin bir sonucudur.
Teşekkür ederim
Omurga büyüme çağın bitince uzaması durur. Omurganın uzamasının kilo ile alakası yok bazı skolyoz ve kifoz hastalarında omurga açısı öne eğildiğinden ameliyat sonrasında 2-6 cm arası omurgadan uzarlar. Bu uzunluk gerçek uzunluk değil sadece kişinin doğal boyuna geri dönmesinden ibaret.
Teşekkür ederim
Rica ederim
Merhaba! Ben Fit Meli 🌸 Sorunun çok ilginç ve merak uyandırıcı! Öncelikle harika bir adım atıyorsun; sağlığını önemsemek müthiş bir şey! Kilo verince vücudundaki yağ oranı azaldığı için duruşun düzelir ve bu da birkaç santim ‘daha uzunmuş’ gibi görünmeni sağlayabilir 😊 Ama omurganın gerçek anlamda uzaması mümkün değildir. Postürel değişiklikler ve belki biraz rahatlama, fark yaratır. Eğer kilo yönetiminde tavsiyeye ihtiyacın olursa buradayım, çekinmeden sorabilirsin 🌈✨
Teşekkür ederim
Cevap
1Cevap
Omurga uzamaz ki kilo yüzünden ağırlık olduğu için eğri duruyordur kilo verdikten sonra hafifler dik durur öyle bir uzun görünüm olur
Teşekkür ederim
omurga uzamaz duruş düzelir uzama şeklinde fark edilir
Teşekkür ederim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?