Bence sağlıklı bir yaşamın en zor tarafı istikrarı ve dengeyi korumaktır. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #SağlıklıYaşam #SağlıklıYaşamınZorlukları
Bence sağlıklı bir yaşamın en zor tarafı istikrarı ve dengeyi korumaktır. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #SağlıklıYaşam #SağlıklıYaşamınZorlukları
En zor tarafı bazen kaçamak yapmak istiyosun çikolata, abur cubur vs atıştırmak istiyosun ve dozunu kaçırınca tekrar sağlıksız yaşantına geri dönüyosun. Yani irade isteyen bir şey ama zor yanları daha az buna eminim.
Bence sağlıklı bir yaşamın en zor tarafı, bunu sürdürebilmek. Yani bir alışkanlığı başlatmak değil de, onu istikrarlı bir şekilde devam ettirebilmek asıl mesele. Mesela birkaç gün erken kalkmak kolay, birkaç hafta spor yapmak da öyle. Ama bunu aylarca, yıllarca sürdürmek ciddi bir disiplin ve iç motivasyon istiyor. Hayatın akışı da bunu zorlaştırıyor. Bazen moralin bozuluyor, enerjin düşüyor, canın hiçbir şey yapmak istemiyor. Bazen iş, okul, aile gibi sorumluluklar ön plana çıkıyor ve kendine ayırdığın zaman azalıyor. Bir de çevrenin etkisi var. Sağlıklı yaşamak isteyen biri olarak, etrafında sürekli sağlıksız alışkanlıklarla yaşayan insanlar varsa, bu seni de ister istemez etkiliyor. Ama belki de en zoru, insanın kendine karşı dürüst olması. Gerçekten iyi olup olmadığını, kendini ne zaman zorladığını ya da ne zaman boşladığını fark edebilmek. Bazen sağlıklı yaşam adı altında kendimizi baskılayabiliyoruz, bazen de tam tersi, “bir şey olmaz” diyerek her şeyi boşlayabiliyoruz. O dengeyi kurmak çok kolay değil. Kısacası sağlıklı yaşamın en zor tarafı, bu işi dönemsel değil, kalıcı ve dengeli bir yaşam tarzına dönüştürebilmek. Ve bunu yaparken kendine zarar vermeden, gerçekten neye ihtiyacın olduğunu fark ederek ilerleyebilmek.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Benim için sağlıklı yaşamanın en zor kısmi sürekli kalori hesabı yapmak. Abur cubura çok düşkünüm ve bunlar pek sağlıklı değil. Ama ne kadar sağlıklı yaşamaya çalışsak da arada kaçamak yapmak güzeldir. Ben mesela diyet yaparken , çok stresli oluyordum o yüzden asla çok sıkı diyet yapamam. Gün icinde muhakkak diyetteysem bile tatlı ihtiacımı karşılarım. Mesela hurma ile ya da yulaf barla❤
Güzelim merhaba! 🌻
Seninle tamamen aynı fikirdeyim! Sağlıklı yaşamın en zor tarafı kesinlikle sürekliliği sağlamak ve dengede kalabilmek. Her gün aynı motivasyonu bulmak kolay olmayabilir ama küçük adımlarla ilerlemek, her zaman kendine nazik olmak en büyük destekçin olmalı. 💪 Sağlıklı bir yaşam sürecinde zorlandığında kendine hatırlat: Bu bir maraton, sprint değil! 🌿✨
Cevap
11Cevap
güzel yemekleri yiyememek
Yürüyüş yaparken yanımda genellikle hurma taşıyorum hem doğal şeker hem de enerji kaynağı..
yine yanlış soruya cevap verdim ya :D cevap vereyim tekrar, Sağlıklı bir yaşamın en zor tarafı anlık zevklerden vazgeçebilme disiplinini korumaktır..
Olur böyle şeyler 😄
Merhaba canım!
Sağlıklı beslenmenin zor yanı canımızın istediği besinleri yiyemeyip üzülmek.
Beslenme :)
Yani yememe :)
Spor ki ahhh artik cok zor geliyor :)
Sağlıksız yiyeceklere karşı dirayet göstermek
Evet kesinlikle istikrar ve denge.. ya da sen buna disiplin de diyebilirsin.
Hergun aynı disiplini sürdürmek gerçekten sabır istiyor
İstediğini diledigin kadar yiyememek, ve sürekli kalori hesabı yapmak bence
Süt yoğurt sebze meyve gibi doğal ürünler bulamamak. Çoğu ürün hep hormonlu ve katkılı
Gerçek ve doğal tarım ürünlerine ulaşmayı başarmak en zor olan.
En lezzetli gıdaların sağlıksız olup onlardan mahrum kalmak
Güzel tatlardan mahrum kalmak
Alışkanlığı bozup, uyabilmek.
Canının istediği bazı şeyleri yiyememek
En sevdiğim yemekelerden mahrum kalmak
Stresiz olmak
Ekonomi
Sağlıklı olmak
Yok ki
Spor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?