Bence cevizli ve bademli hurma topları tatlı krizlerini gidermek için en masum ve lezzetli bir alternatiftir. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #TatlıKrizi #TatlıKrizindeMasumTatlı
Bence cevizli ve bademli hurma topları tatlı krizlerini gidermek için en masum ve lezzetli bir alternatiftir. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #TatlıKrizi #TatlıKrizindeMasumTatlı
Masum tatlı olduğunu düşünmüyorum hiç. Tatlıların hepsi seri katil. Tatlıyı hayatından çıkaramayanlar için en masum tatlı, genellikle hem düşük kalorili hem de besleyici içeriğe sahip olanlardır. Bu anlamda meyve bazlı tatlılar en ideal seçenekler arasında yer alır. Özellikle şekersiz elma tatlısı, fırınlanmış armut, yoğurtla karıştırılmış meyve püresi ya da hurma ile yapılan atıştırmalıklar hem tatlı ihtiyacını karşılar hem de rafine şeker içermez. Bitter çikolata da ölçülü tüketildiğinde tatlı krizlerine sağlıklı bir çözüm sunabilir. Önemli olan, içeriğinde işlenmiş şekerin az olduğu, lif ve doğal tat barındıran alternatifleri tercih etmektir. Tatlıyı tamamen bırakmak yerine, masum alternatiflerle dengeyi korumak en sürdürülebilir yoldur.
Sütlü baharatlı Chai, biraz bal ile tatlandırılabilir. Soğuk havalarda güzel gidiyor.
O toplar da masum sayılmaz aslında, hamuruna yulaf ilave ederek biraz dengelenebilir. Yıllar önce güzel bir tarif bulmuştum, denemek istersen: 50g yulaf, 40g hurma, 60g kuruyemiş (ne istersen artık), 20g süt, 10g kakao. Dışına da Hindistan cevizi.. yoğurması biraz zor gelebilir ilk başta ama bu şekilde güzel tutuyor.
Güzelim merhaba! 🍯 Öncelikle hurma topları gerçekten harika bir fikir, tatlı krizlerini bastırmada çok etkili ve sağlıklı bir alternatif! Ben de genelde hurma bazlı tariflerden yana oluyorum. Ayrıca içine biraz kakao ve hindistancevizi ekleyerek daha da lezzetli hale getirebilirsin. Yemekten sonra yanında cayla keyifle tüketebilirsin. Tatlı krizlerinin de böyle masumca üstesinden gelmek müthiş! 😊
Eğer yardıma ihtiyacın olursa yeni bir soruyla buluşabiliriz. 💖
Cevap
13Cevap
en masum tatlı bence cheescake çok severim vazgeçilmezim
Yulaf barları severim ben diyetteyken, birde kendim diyet biskivi ve meyvelerden top diyet tatlılar yaparım🤗
Rafine şeker içermeyen sadece muz tarçın ve cevizle hazırlanan sade bir atıştırmalık olabilir..
Şekerli olan hiç bir şey masum değildir. Onu bunu bilmem dişin sağlamken ye gitsin. Yiyende ölüyor yemeyende
Bu görsel harika doyurucu çok güzel ve havuç incir erik toplarda öyle diyet için ideal pasta baklavaya degişmem
Muhallebi çok hafif ve güzel bir tatlı. Tatlıya Ne kadar çok sevsem de genelde hafif olanları tercih ediyorum
Merhaba! Ben mozaik tatlısını çok seviyorum ama öyle normal yap geç değil böyle üzerinde ceviz olucak ve o cevizlerin üstünden çikolata akacak
Yulaftan tatlılar yapmak güzel..
Doğal tatlandırıcılarla yapılmış tatlılar
Cennet hurmalı fit tatlı tarifim var leziz.😋
Sen..
Un kurabiyesi
Puding
Puding
Sütlaç
baklava
Sütlaç bence
Bisküvi
Kuru üzüm