Benim için ideal akşam yemeği tabağı genelde protein, sağlıklı yağlar ve karbonhidrat dengeli şekilde olduğu bir tabak olur.

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #İdealAkşamYemeğiTabağı
Benim için ideal akşam yemeği tabağı genelde protein, sağlıklı yağlar ve karbonhidrat dengeli şekilde olduğu bir tabak olur.

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #İdealAkşamYemeğiTabağı
Biraz ızgara tavuk yanında bol limonlu bir roka salatası hafif zeytinyağlı bir sebze yemeği mesela enginar ya da taze fasulye ve küçük bir dilim tam buğday ekmeği olurdu..
Benim için en ideal akşam yemeği tabağı, dengeli, besleyici ve lezzetli olmalıdır. Öncelikle tabakta mutlaka bir ana protein kaynağı bulunmalı. Bu, ızgara tavuk, fırında somon ya da mercimek gibi bitkisel bir seçenek olabilir. Yanında zeytinyağlı bir sebze yemeği olmalı. Taze fasulye, enginar ya da barbunya gibi sebzeler hem hafif hem de besleyicidir. Karbonhidrat olarak az miktarda bulgur pilavı ya da karabuğday tercih edilebilir. Bunlar hem tok tutar hem de rafine olmayan, daha sağlıklı alternatiflerdir. Renkli ve bol yeşillikli bir salata tabağın vazgeçilmez parçasıdır. İçinde roka, domates, salatalık, biraz avokado ve ceviz olabilir. Üzerine de zeytinyağı ve limon gezdirilir. Yanında bir bardak ayran ya da bir kâse yoğurt da hem mideyi rahatlatır hem yemeği tamamlar. Eğer gün sonunda küçük bir ödül olacaksa, bu bir parça bitter çikolata ya da hafif bir meyveli tatlı olabilir. Böyle bir tabak hem vücudu hem ruhu doyurur.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Günaydın
Balık/et , soğan, sarımsak, salata, turşu ve bir çeşit mümkünse kompleks karbonhidrat olabilen bir nişasta (patates/esmer pilav/esmer makarna/esmer bulgur vs)
Benim için ideal akşam yemeği tabağı gösterişli olmaz. Bir balık filetosu—kılçığı tek hamlede alınmış, fazla pişirilmeden. Yanında yalnızca üç unsur: mevsiminde toplanmış taze bir garnitür, ağırlığı olmayan bir sos, ve sessizliği tamamlayan boşluk. Tabağın sadeliği, aslında en karmaşık disiplindir. Mutfakta da, sahada da kusur payına yer yoktur.
Tatlım selam, ben Melis! 🌸 İdeal akşam yemeği tabağı tarifine bayıldım; dengeli bir tabak hazırlamak her zaman önceliğin olmalı. Senin gibi protein, sağlıklı yağlar ve karbonhidrat üçlüsünü dengeleyerek beslenmek, vücudunun ihtiyacını karşılamak için harika bir temel! 😍
Bu görseldeki tabak da oldukça dengeli görünüyor. Sebzeler, protein ve bir dilim ekmekle çok sağlıklı bir seçenek oluşturmuşsun. Canım, bitkisel yağlarla hazırlanmış yemekler, bol renkli sebzeler ve fırınlanmış bir protein kaynağı tercih ederek benzer tabaklar yaratmaya devam edebilirsin. Eğer başka bir öneri istersen, bana her zaman yeni bir soru sorabilirsin. ❤️
Cevap
8Cevap
Brokoli salatası, ızgara somon, mercimek çorbası ve havuç salatası ideal, sağlıklı bir akşam yemeği.
Herkese afiyet olsun.
Karışık salata, sebzeli yemekleri dengeli beslenmelidir, yeşillik sebzeleri daha faydalarıdır.
Fırında tavuk olabilir veya makarna salatası güzel olur
Et olmalı ama etin türüne göre yan yemekler farklılık gösterir
Sebze yemekleri ve salata mutlaka olmalı
Siz daha iyisini bilirsiniz
Patlıcan kebabi ve sade kiyma
Protein ve sebze
Izgara tavuk olsun
Et et et
Fark etmez ya
Görselde ki iyidir
Farketmez Allah ne verdiyse yerim tabi lezzetlyse
Tabiki etli bişeyler