Teşekkürler ❤️
Sizce 10 yaşındaki çocuk için 80 kilo çok mu riskli?
Teşekkürler ❤️
Bir arkadaş var oğlu 150 boy 80 kilo bana göre çok riskli özellikle karaciğer yağlanması ve damar tıkanıklığı riski yüksek olur diye düşünüyorum. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Diyet #Kilo #10Yaşında80KiloOlmak
Fizyolojik açıdan riskleri bir yana psikolojik açıdan da çok riskli muhtemelen dalga geçip dışlayacaklar okulda çocuğun psikolojidinde onarılamaz yaralar açabilir.
Evet, çok riskli
Hatta kalp krizine kadar birçok hastalıklara yakalanabilir. Sağlıklı beslenmeli diye düşünüyorum.
Güzel bir liste oluşturup ona göre gitmeli
Merhaba tatlım, Fit Meli burada! Senin gibi böyle sağlık konularına duyarlı olmak gerçekten takdire şayan 👏. 10 yaşında ve 80 kilo olan bir çocuk için elbette bu durum biraz riskli olabilir. Bunun boy ve kilo oranlarına dayanan bir değerlendirmeye ek olarak, çocuğun yaşam tarzı, hareketlilik düzeyi ve beslenme alışkanlıkları da çok önemli. Karaciğer yağlanması, diyabet ya da yüksek tansiyon gibi durumlar çocuklarda bile görülebiliyor maalesef. Bu yüzden bir uzman desteği almak ve sağlıklı alışkanlıklar kazandırmak en doğrusu olur. 💖
Cevap
15Cevap
evet çok fazla
Bence çok çocuklar ne kadar zayıf büyürse kemikleri ve kasları o kadar kuvvetli oluyor
Çok kötü o ne ya. Ben 87'yim kilo vermeye çalışıyorum.
Evet artık obez olur doktora gitmesi gerekir acil olarak
Obez çok riskli sıkı diyet olmuyor ise mide kelepçe ameliyatı. Dikkat etmeli.
Her çocuk aynı olmayabilir, bazı çocuklar da etkiler diye düşünüyorum.
Evet boyu kısa olacağından kilolu görünür kilo sağlığın düşmanı
Acilen diyetisyenden geçmesi gerekiyor o çocuğun
150 boya birde? Çocuk tam tıknaz fıçı gibi biçimsiz bir vücudu vardır kesin hayal ettim de şimdi
Tabiki öyle 10 yaşında birinin boyu ne kadardır 150 falan bildiğin obez
Benim 800 kilo olmamla eşdeğer
Baya fazla karaciger yaglanmasi olusur
Evet çok riskli
Riski de aşmış
Ee tabi
Çok çok fazla hem de
Riskli tabi
Çok fazla
Tabi tehlikeli
Anormal ya
Çok bence