Türk Devletini İngilizler mi kurdu?

İngiltere 24 Nisan 1919 anadoluda bir türk hükümeti kurulmalı diye karar alıyor ve ardından 19 mayıs da Mustafa Kemal Paşa samsuna çıkıyor peki Vahdettin ve komite buna nasıl izin veriyor ingilizlerin baskısıyla mı Sultan sınır dışı ediliyor? Ulan ne karışık tarih be bu kemalistler ingiliz soyu sanırım

Prof Dr Ahmet Şimşirgil, ingilizler başkalarına vize vermezken Mustafa kemal'in vizesini onayladılar.
Güncellemeler
+1 yıl
Ben ingilizim annem babam ingiliz türkiyeyi biz kurduk bizden medeniyet aldılar dedi ben de doğrumu diye size sorayım dedim anladığım kadarıyla iki üç kelime yan yana getirip açıklama yapamıyorsunuz bana kaynak ile şu şöyle şöyle oldu diyemiyorsunuz ayrıca burası soru sorup bilgi alma yeri yanlışım varsa düzeltin öyle kız tavlama alanı ise sorum kalksın
Güncellemeler
+1 yıl
ben kimseyi karalamıyorum sadece tarih kitaplarında ve o zamanın yaverlerinin aldığı notların sonucunu söylüyorum sen daha iyi bir kaynak göster onu okuyalım tabi bu arada Mustafa kemal e sonsuz saygı duyarım şu an onun sayesinde evimiz yurdumuz var
Türk Devletini İngilizler mi kurdu?