Beni hiç tanımayan birine yaptırdım. Pişmanım. Ne yapmam lazım uymam farzmı?
birde dua kaderi değiştirir mi?
Kötü çıkan istihare dua ile iyi olurmu?
birde dua kaderi değiştirir mi?
Kötü çıkan istihare dua ile iyi olurmu?
olur elbet, rahat uyu... dua'nı oku
Şimdi yapman gerekenleri sıralıyorum ; :(
Öncelikle subhaneke duasını tersten oku, sonra abdest alma mantığı ile musluk başına git , kulak arkalarına mest yap, sonrasında ayaklarını musluğa uzat, suyu soğuk ayarla , bir ferahlık gelecek ! devam!!! ayaklarını yıkadıktan sonra o serin suyu yüzüne çırp, kurulanmadan yatağa uzan, pencereyi aç , o dinginlik ve ve ferahlıkla bunu aşacaksın... illa ki uyuyamadım dersen de ihlas suresini tersten oku, kesin uyursun..
Anlamadım neye dayanarak dedin bunları? Bunları yaparsam nolcak tam olarak
istihare denen yalana yıllardır boyun eğen köleleştirilmiş müslümanlara acıyorum. ağaca mendil bağlayandan, türbeye gidip ölüden medet umanlardan daha kötü bir haldesiniz. allah'ın en büyük ve net cümlelerinden biridir rüyaya itibar etmemek. geleceği görebileceğini düşünen milyonlarca aptalla aynı ülkedeyiz şaka gibi.
Allah nerde rüyaya itibar etme diye göstersene hele
@Gipgizli_Kullanici hurafelerle yaşamaktan yaratanın feyz alınması için gönderdiği kitabı bile okumamışlarla yaşıyoruz yazık.. Yusuf süresini açıp okuyabilirsin.
Bildiğim kadarıyla Hz Yusuf iyi rüya tabircisiydi
@Gipgizli_Kullanici Hz. Yusuf kendine bahşedilmiş rüyaları yorumlayan biriydi. istihare namazı kuranın hangi ilminde geçer? kuranın hangi noktasında geleceği görmek ve ya kadere yön vermek vardır? istihare namazı düpedüz kadere imansızlıktır.
1 kere istihare namazı denedim ve direk o geceki rüyamda alâkadar bir rüya gördüm ve görenler var
@Gipgizli_Kullanici elbette görenler var. beynin var olma sebebi bu'dur. birşeye ne kadar inanırsan o şeyi senin önüne sunar. bu allah tarafından değil beynin tarafından sunulan birşeydir.
çok basit bir örnekleme yapacağım. büyük dayım hem dinine hem böyle hurafelere çok bağlı biridir. bir iş kuracaktı ve istihareye yattı. istiharede olumlu çıktı. sonuç? şu an 970bin lira borçla hergün eve gelen icraa kağıtlarını okuyor.
İstihare Kuranda yok , sünnette var. Sünnete hurafe diyemeyiz. Herkes ne kadar doğru görüp yorumlar orası kesin değil evet. Ama istihare denen birşey var.
istihare denen birşey yok. umutsuz insanlar kendileri çabalamak yerine ilahi bir güç bulmak için uydurdukları şeyleri insanlara empoze etmeye bayılıyor.
https://www.youtube.com/watch?v=1ZnHQleE9j0
islam profesöründen daha bilgili olan cahil halkıma başarılar dilerim.
Caner taslamana itibar etmiyorum pek ama açıp dinlicem
yahu şu adam kadar islamı doğru bilen ve anlatan biri var mı? kuran'ı olduğu gibi insanlara sunuyor. neden itibar etmiyorsun? araya sıkıştırılmış yalanları kabul etmediği için mi?
Cevap
5Cevap
Kardeşim, istihare dediğimiz şey falan psikolojik şeyler, herhangi bir gerçeği yok. Rüya ile de amel edilmez zaten ittifak bu şekildedir.
Yani duanın yanında gerekli tedbirler alınırsa tabiki de Allah yardımcı olur, biz gerekeni yaparsak. Ama istihareye göre falan yaşam şekillendirme. Onun bir kesinliği vs yok öyle ☺
Banada kötü çıktı ama dua ediyorum Allahım hayırlı eyle diye ve inşallah hayırlısıyla olur
Ne hurafeler ne hurafeler..
istihareye çok takılma
Hiç tanımayan birine yaptırmak nasıl oluyor ki...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar