dsl = merkez ile bağlantı İnternet = internet alıp almadığın. 2 ışığın açıklaması budur. eğer dsl'de kesilme varsa merkez ile bağlantında sorun var demektir. bu merkez kaynaklı olabililir. modem arızası olabilir. ev içindeki kabloların arızası olabilir. vs vs vs. 444 0 375'i ara teknik servis bölümüne kayıt yaptır gelip bakarlar 2 gün içinde.
dsl ışığı kesiliyor ise. tahminen hatla ilgili bir problemin var. yani modeminden çıkıp türk telekoma kadar giden kablolarda bir sorun var. tabi modem arızasıda olabilir. Aradığında hat kesildiği için modeminizi kapatıyorsunuz derler. (haaa ben salağım zaten modemi kapatıyordum canım sıkıldıkça sonra sizi arıyorum ışığım sönüyor diye) dediğinde susup kalıyorlar :)
zamanında başıma geldi :) sürekli internetim kopuyordu aradım. anlattım sorunu. evet görüyorum modemi kapatmıssınız dedi. Bir sinirlendim :) manyağım ben modemi kapatıyorum sizi arıyorum zaten lan dalga mı geçionuz siz dedim. adam dondu kaldı sesini çıkartamadı :D ardından inceleme yaptı hat değerlerimin yüksek olduğu için kopma yaşadığım anlaşıldı. evin dışındaki kutudan ayarlama yapıldı düzeldi.
onlarada kızamıyorum. elektirk kesik arıyor modemin fişini takmamış arıyor faturayı ödememiş interneti kesilmiş arıyor. O kişilere bu muameleyi yaparsan anlarım :) Ben karşı tarafın konuşmasına fırsat vermeden bilgisayar teknikeri olduğumu neler yaptığımı ve sorunun ne olduğunu belirtip çözüm üretmesini söylüyorum kalkmış bana modemini kapatıyorsun diyor :D yanımda olsa modemi kafasında kırıcam haberi yok :D
En İyi Cevaplar