Arkadaslar borcum var 3 yılda bıtecek ben bunu daha cabuk odemek ısterım polısım. 4700 tl maas alıyorum 2 bını borca. 1 mılyarı kıraya. devamıda sıgara ev erzakları flan gıdıyor. ek ıste yapamıyorsun polıs oldugun ıcın sızın onerılelrınız var mı?
Merhaba, 60 bın tl borcum var her ay 2 bın oduyorum daha hızlı nasıl kapatabılırım?
iyide borcu daha önce kapamak istiyorsan, daha fazla birikim yapman lazım.4700 lira maaş ile ben 3000 tl atarım kenara ama sigara dedinmi 500 tl daha koy 2500 tl'ye çıkar rakamı.2 seneden önce bu borç kapanmaz.
borcun bitmeden evleneyim deme sakın. birde şu var devamlı okuyoruz polis memuru intihar etti diye polisler bu maaş ile neden intihar ediyorlar? asgari ücret ile çalışan ne yapsın? hadi diyelim çalışma şartları ağır, insan istifa eder, gene intihar etmez. o yüzden borcunu bitir öyle evlen. ama aynı gelire sahip bir eş bulursan evlenmemen için bir sebep yok. masrafsız bir düğün ile evlenebilirsiniz. taş çatlasa 30 bin tl ile evi düzersiniz. ama düğün salonu ya da takı falan işin içinde yok. nikah'tan kısa yoldan belediye'de bu iş biter,1-2 bin tl masraf ile... yani gelin ben bu işin altından kalkarım diyorsa hiç durmayın.
garanti maaşın var bence fazla takma kafana. işine gücüne bak. borc ödemek memur için çok rahattır. borcunu birden kapatmak istersen tabiki ara ödeme yapman lazım onun içinde yine bir miktar birikim şart.
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
evlenmek ıstıyorum evlılıge nıyet edemıyorsun boc var ılerde ev borcu olacak
bişey olmaz hem gençsin ben memur olmadığım halde bir sürü borç ödedim sende ödersin. korkma. işçi maaşıyla hayat kuranlar var. onlar ne yapsın. sen ileride evde arabada yazlıkta alırsın bak görürsün.
Kardeşim ilk önce Allah a emanet ol Sonrada bu borcu Nasıl yaptın
1
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
polıslık okuyorken dolandırıldım suanda da polısım ama mahkeme falan olmuyor meslege sıkıntı cıkarırlar. ugrastıkca daha cok borclanıyorsun bende ugrasmıyorum artık
güzel kardeşim sonradan baktım detaya pardon.. 4700 alıyorum demişsin bu güzel para az falan değil istersen daha fazla biriktirebilirsin inan haracmalardan az daha kısıtla mesela giysiye pek fazla harcama yapma zaten sabah akşam üniformalısın özel gunun yok gibi diyebilirim daha fazla ayır köşeye tamam bugun biriktiremesen yarın yapman daha zor.. evlilik içinde acele etme şu an kafanı topla bitsin borçların tamam.. yaşın 23 24 arası falansa acele etme
2. bın borca gıdıyor 1 mılyar kıraya. 1 700 de zaten anca 1 ay yetıyor evın erzagı polısız ama yemek falan cepten yıyoruz kılık kıyafet cok almıyorum evlenmek ıstıyorum ama 3 yıla anca bıtıyor borcum
Allah yar ve yardımcın olsun güzeller güzeli kardeşim inşallah tez zamanda kurtulursun bu sıkıntılardan.. evleneceksen eger damat adayı hazırsa oda evet diyorsa fazla giderin olmaz ki sen kız tarafısın bilmiyonmu bizim urfada damat tarafı hali harap kız tarafında sorun yok masraf olmaz pek :)
ya ben erkegım kız arkadasımın hesabından sordum dun bu konuları cok konustukta oda bu sıteye bı soralım mı dedı kız olsam sorun yok :D erkek olunca kızın aılesı borcluya kız verır mı bıde ev alıncak falan
sorun degıl ya cınsıyet belırtmeden sorduk ıste :D 3 yıl zor evet ama kızda 3 yıl bekler mı bende bekle dıyemem sonucta belkı ıyı bı hayat sunamıcam 5 aydır bırlıkteyız o yuzden umut vermıyırm
o cok yardımcı oluyor borclu ınsanlarda evlenıyor dıyor ama bı cıkar yolu yok borcun erken kapanması ıcın kızda calısıyor bırıkımı var ama ben almam oyle kızın parasını 25 bın bırıkımı var o bukadar herseyını planlı yapıyorken ben borcluym ıste
zaten alma kızın parasını kardeşim yazık gunah sen biriktirebilirsen biraz iyi olur dediğim gibi harcamandan kısman gerek erkeksen o zaman evliliği az ertele acele etme sonra daha fazla sıkıntı çekersin ve inan ilişkiniz doğru yurumez aklında olsun yaz bir yere kendiede kızada yazık edersin..
kız evlılıge hazır 1 yıl daha duru evlenmek ıstıyor bırıkımı ceyızı hazır benım borc var dıye oyle bı yola varamıyoruz bende bekletmek ıstemıyorum 3 yıla ne olcagı bellı degıl dogu gorevımde olcak bılmıyorm
Herşeyin hayırlısı bakalım kardeşim biliyorum bu maddi durumlar çok sıkıntı haklısın kızı bekletmende yanlış tabiki zamanı gelmiş ikinizinde ama hayırlısı diyelim kader kısmet hepsi
En İyi Cevaplar