Selam :) Banyoda en çok ihmal edilen bölgelerden biri sırt. Sırt sürekli temizlenmek ise minik sivilceler çıkar, ölü deri birikir, gözenekler tıkanır ve cilt yağlanır. Bu yüzden sırt temizliğine özen göstermekte fayda var. Sırt temizliği çok zor çünkü kollarımız o bölgemize ulaşmıyor. Eğer çok esnek değilseniz tabi :) Sırtımızı temizlemek için birilerinden yardım almak da her zaman mümkün olmuyor.
Banyoda sırt keselemek ve sabunlamak sanırım benim en zorlandığım şeylerden biri. Eskiden annemin beni yıkayacağı kadar küçük olduğum zamanlar böyle bir problemim yoktu. Daha sonra kendim yıkanmaya başladığımda haftada 1 kez annem sırtımı keselerdi. Ama her zaman annemin bunun için zamanı olmaya biliyordu. Ben de sırtımı kendi kendime keseleyebilmek ve sabunlayabilmek için çözümler aramaya başladım. Meğerse sırtımızı kendimiz kolayca temizleyelim diye üretilmiş ürünler varmış.
Sırt nasıl keselenir?
Sırtımızı kendi kendimize temizleyebilmemiz için üretilmiş bazı ürünler var. Bunlar saplı ya da uzun ipli ürünler. Bunları kullanarak sırtımızı kolayca temizleyebiliriz.
Sırt Yıkamak için En İyi Lifler ve EN İyi Keseler!
1- Saplı banyo fırçası
Banyoda peeling etkisi için fırça kullanılıyor. Sırt için ise saplı olanı tercih edilebilir. Saplı oluşu sayesinde kolayca sırtınızı temizleyebilirsiniz. Ölü derileri temizleme konusunda uzman diyebilirim. Ancak doğal kıllardan üretilenlerini tercih edin. Yapay maddelerle üretilmiş fırçalar cildinizi çizer ve tahriş eder.
2- Saplı vücut lifi
Sırt temizleme konusunda uzman ikinci ürün saplı temizleme lifi. Diğer üründen farklı sapın acunda fırça değil lif bulunması. Sırtımızı keselemek ne kadar zorsa liflenmek de bir o kadar zor. Sırtınızı önce saplı fırça ile keseleyip ardından saplı lif ile sabunlayabilirsiniz.
3- İpli banyo kesesi
İpli banyo keseleri de saplı olanlar kadar işe yarıyor. Normal keselere göre daha uzun oluyor ve iki uzunda da ipler var. Bu ipler sayesinde sırtınızı kolayca keseleyebilirsiniz. Ben Naturel markasının kabak lifi kesesini çok beğeniyorum. Cildi tahriş etmeden, nazikçe keselememi sağlıyor. Çift taraflı bir ürün. Bir tarafını kese bir tarafını lif amaçlı kullanabilirsiniz.
4- Silikon sırt kesesi
İpli sırt keseleri ile aynı mantıkla üretilmiş bir ürün. İki ucundan tutarak sırtınızı kolayca keseleyebilirsiniz. Bu ürünün farklı silikondan üretilmiş olması. Silikonun üzerindeki minik tırtıklar sırttaki ölü derinin kolayca arınması sağlıyor. Kaliteli bir silikondan üretildiği için cilde zarar vermiyor. Sırtınızı keseledikten sonra duş jeli uygulamak için de kullanabileceğiniz bir ürün.
5- Saplı kabak lifi kesesi
Kabak lifi kesesinin saplı olanları da var. Birçok farklı markada bu üründen mevcut ancak Bamly markasınınki çok kaliteli. Kabak lifi vücut için oldukça faydalı. Cilde zarar vermiyor. Bu yüzden kese üretilirken kullanılan bir madde. İpli kabak lifi kesesinin kullanımını pratik bulmayanlar saplı olanını tercih edebilir.
6- İpli klasik sırt kesesi
Banyoda kullandığımız klasik kalın keselerin sırtımızı temizlememiz için üretilmiş ipli olanları da var. Ben daha çok Kelebek markasına ait olanları tercih ediyorum. Daha kalın ve sert bir kumaştan üretilmiş bir kese. Ölü deriyi temizleme konusunda çok başarılı. İki taraflı ipleri sayesinde de kullanımı çok pratik.