Yenile anlamında değil
Yeteeeer artık bilmek istiyorum F5 nedir?
Yenile anlamında değil
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Sosyal medyada insanlar görmek istemedikleri bir görüşle karşılaştıklarında, bu görüşle tekrar karşılaşmamak için kişileri engelleyebilirler. Eğer görüşün kullanıcı görüşün saçmalığını da alaycı bir tavırla eleştirmek istiyorsa engellemeden önce paylaşımın altına “F5” ya da “F5 çek” diyebilir.
Kısacası birisi F5 yazdığında, etiketlediği ya da altına yorum yazdığı kişiye “Seni engelledim, sayfayı yenileyebilirsin” demiş olur. Sonuç olarak PC kullanıcıları bu butonu ‘Yenile’ komutuyla birlikte kullanmaktalar. Sosyal medyada yaygınlaşan bu söylemde komut haliyle işlevinin ne olduğunun da önemli olduğunu söyleyebiliriz.
Bir kullanıcı sizin yorumunuzun ya da paylaşımınızın altına bunu yazdılarsa, sizinle alay ettikleri sonucu çıkarabilirsiniz. Görüşünüze katılmayan bu insanlar sizi engellerler ve bununla ilgili size bıraktıkları son notlarında sayfayı yenilemenizi size tavsiye ederler.
Facebook gruplarından çıktığı düşünülen söylem bugün Facebook’un dışarısında Instagram ve Twitter gibi sosyal medya platformlarında da kullanılmaktadır.
Sosyal medyada insanlar görmek istemedikleri bir görüşle karşılaştıklarında, bu görüşle tekrar karşılaşmamak için kişileri engelleyebilirler. Eğer görüşün kullanıcı görüşün saçmalığını da alaycı bir tavırla eleştirmek istiyorsa engellemeden önce paylaşımın altına “F5” ya da “F5 çek” diyebilir.
Kısacası birisi F5 yazdığında, etiketlediği ya da altına yorum yazdığı kişiye “Seni engelledim, sayfayı yenileyebilirsin” demiş olur. Sonuç olarak PC kullanıcıları bu butonu ‘Yenile’ komutuyla birlikte kullanmaktalar. Sosyal medyada yaygınlaşan bu söylemde komut haliyle işlevinin ne olduğunun da önemli olduğunu söyleyebiliriz.
Bir kullanıcı sizin yorumunuzun ya da paylaşımınızın altına bunu yazdılarsa, sizinle alay ettikleri sonucu çıkarabilirsiniz. Görüşünüze katılmayan bu insanlar sizi engellerler ve bununla ilgili size bıraktıkları son notlarında sayfayı yenilemenizi size tavsiye ederler.
Facebook gruplarından çıktığı düşünülen söylem bugün Facebook’un dışarısında Instagram ve Twitter gibi sosyal medya platformlarında da kullanılmaktadır.
Kaynak: savebutonu. com
F5 internet sayfalarında sistemsel kurgularda yenileme saglar yani sayfayı yeniler şimdiki ergen aklida f5 i bu mantıkla söylüyor sayfayo yenile 😂😂
Hayır sayfayı yenilemek anlamında kullanılmıyor eminim
F5 çek anlarsın 😂😂
Ya bu ne demek işte
Aynen böyle yazıyorlar alakasızken
Cevap
8Cevap
Yıllar önce facebook grupları popülerken birileri grup içinde yanlış yorumlar yapınca yorumu yapan kişiyi gruptan atarlardı attıktan sonra da f5 çek yazarlardı çünkü f5 çekince sayfa yenilenecekti ve artık grupta olmayacağını anlayacaktı öyle bir espiri işte engel atılınca yapılıyor
F5 normalde sayfayı yenilemek için kullanılır fakat sizin. Bahsertiğiniz f5 çek engellemek anlamında birisi f5 çek uğraştırma diyorsa beni engelle senle uğraşamam sadece f5 yazdıysa sayfayı yenilemeni söyleniş olr yenilediğinde ise onun seni engellediğini görürsün
Birde seri üzgün kardeşim seri köz olayı var :D :D nerden buluyorlarsa.
sayfayı yenile anlamına geliyor. klavyedeki f5 tuşu aynı işlev
Tuş kullanımı olarak sayfayı yeniler. Yorumlarda ise şu anlama gelir;
"Seni engelledim sayfayı yenile."
Yani seni engellediğini söylüyor.
Sayfayı yeniden yükler f5 çek ne ya :D ajakMshskjwka
windows da yenileme tuşu
Kendini yenile diyor 😂
Benim bildiğim engellemek anlamına geliyor f5
yenile
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?