+1 yılBatı dogudan medeniyeti aldi, dogunun medeniyetini yikti. Dogu sahip cikamadi ne yazik ki. Bati kaynagina dogudan aldigi medeniyet ve uygarligi caliskanligiyla isledi, Allahta calisana verdi. Atalarimiz batiyi ornek alma konusunda aslinda mensei dogu olup batida gibi gorunen gelismeleri ilmi feni alin dedi. Bizim guzel vatandasimiz Batidan ala ala pis yobaz sokak kulturunu aldi. Suclu kim? O uygarligi koruyamayan Dogu mu? Zorbalikla medeniyeti yikan Bati mi? Onlari ornek alacak kadar geride kalmamiz mi? Bana sorarsan hepsi.
12 Yorumla- +1 yıl
Bugun Almanlar is disiplini ile biliniyoken bizim insanimiz nerden ne hileye basvursam diyosa, disiplini birak durustlukle alakasi kalmamissa, bizim ayibimizdir.
- +1 yıl
Soru acip hangi pozisyonda olursan rahat bir işim olur diyen var.. oturalim ama paralar gelsin
En İyi Cevaplar
Çünkü ilmine bilimine değil şekline şemaline ozeniyoruz.
Kendimize göre sistemler geliştirmiyoruz kopyala yapıstır yapıyoruz.
Atamız da bunu kastediyordu. Bilimini fennini ornek alın ilerletin medeniyetinizi diyordu.
Tam da dedenin dedıgı gibi takke yasagı turban yasagı yok efendim sagcılık solculuk dincilik derken gelişmekten calısmaktan üretmekten uzaklastırdılar bizi. Dar pacalı pantolon giymeyi medeniyet sanan erkekler ve başörtü takmayı cennet bileti sanan zihniyetlerle boğusur olduk.11 Yorumla- +1 yıl
Haklısın
Bir de senin gibi zihniyetlerle
+1 yılBatıyı örnek almıyoruz şu an. dünyanın en kötü ülkeleri olan, eğitim seviyesi yerlerde gezen, insan hakları olmayan Abd'yi örnek alıyoruz, İsrail yönetim şeklini ve yasalarını örnek alıyoruz, benzerlikler bu ülkelere doğru gidiyor. Uygulamalara baksana, yasalara falan. "kadın beyanı esastır", hadım işkenceleri , idamın gelme ihtimali, süresiz nafakalar. Say say bitmez. Erkek düşmanı, cinsiyetçi ve feminist bir ülke olduk ne yazık ki. Eğitim sistemi zaten çökmüş.
18 Yorumla- +1 yıl
Peki idam veya hadima alternatif ne yapilabilir
- +1 yıl
İdam ve hadıma alternatif diye bir şey yok. İdam ve hadım gibi insan hakları ihlali olan bu ilkel uygulamaların savunulması bile söz konusu olmamalı. Fazla ceza fazla adalet değildir. Suçlara verilen fazla cezalar da merhametsizliği gösterir. Norveç'de cinayetin bile cezası 21 yıl. Türkiye'de de bu şekilde bir adalet sistemi olmalı.
- +1 yıl
Eylulu olduren daha önce kopegede tecavüz etmiş o zaman bu adam muebbet alsaydi mesela Eylul ölür muydu bu sekilde
- +1 yıl
İdam ve işkence mi insaniyet oluyor? Boş konuşan sensin. Suç işlendikten sonra o herife 1000 yıl da hapis versen, 20 yıl da hapis versen ölen kişi geri gelmez. Fazla ceza fazla adalet değildir diyorum. Senin merhametin zayıf olduğu için zaten idam ve işkenceyi savunuyorsun. Verilebilecek maksimum ceza 21 yıl ya da ömür boyu hapis olabilir. Daha fazlası olamaz.
- +1 yıl
Idam ve iskenceyi savunmadim okudugunu doğru anla önce
- +1 yıl
Nedir o zaman diyorum bunada cevabın yok
- +1 yıl
Sen bir soru sordun, ben sana cevap verdim, sen de benimle tartışmaya giriyorsun. Görüşlerimi dinlemeyeceksen ve kabul etmeyeceksen o zaman neden bu soruyu sordun. Batıya değil, Abd , İsrail gibi geri kalmış, eğitimsiz ülkelere benziyoruz. Benzer yasalar, uygulamalar ve cezalar var. Avrupa batıya benzemiyoruz bir çok açıdan. Oranın da hataları var, Avrupa dört dörtlük değil ama Türkiye berbat durumda. Neyse daha tartışmayacağım.
- +1 yıl
Düşüncelerini kabul edecegim dedim de haberim mi yok 🤔
Senin atan değil mi? Yani ata sevgisi vatan sevgisi ayrı bir olay dini boyut ayrı bir şey son 16 yılda bizi bu şekilde ayıranlar utansın Mustafa Kemal Atatürk bu ülkede yaşayan her vatandaşın atasıdır tıpkı Osmanlı gibi Osmanlı’nın torunları Mustafa Kemal’in de çocuklarıyız saygı duymak zorundayız gavur tohumu olurduk yoksa Allah a çok şükür ki müslüman olduk o yüzden o son cümlenden dolayı çok tepki Alman aşırı normal.
21 Yorumla- +1 yıl
Çok tepki almadim alsam bile umursamiyorum
Atatürk de atam degil Osmanlı da
Niye soyumu inkar edeyim
Hayir benimsesem o ayrı
Ben atam olarak görmüyorum kim görüyorsa görsün umrumda değil ve bu kimseye zorla kabul ettirilecek birsey de değil
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
27Cevap
"...
Garb'ın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar;
Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var.
Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imanı boğar,
''Medeniyet!'' dediğin tek dişi kalmış canavar?"
Mesele gayet açık. At gözlüğü takanlar ya da işine gelmeyenler göremez..10 Yorumla- Diğer konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılSahsen ben hic bir zaman batıyı ve batılıları ornek almadim ve almam. Irk olarak bir tek japonlara saygi duyuyorum
13 YorumlaNeden Japonlar
- +1 yıl
Kesinlikle dil ve din ayrimindan dolayi insan ayrimi yok. Sadece insan mantigi var. Dunya kupasinda dahi nasil dusunceli olduklarini ispatladilar. Mac bitiminde stadi temizleyip cikan tek taraftar japon taraftarlardi. Kesinlikle herkese ve herseye once saygı diyerek yaklasiyorlar.
- +1 yıl
Ne güzel..
+1 yılBati bizi ornek aldigi icin tuvaletin ne oldugunu tam kavradi sokaklara atiyorlardi diskilarini onlar bizi yonetmeselerdi siyonistler biz zaten ilerlerdik bati medeniyet degil katliam somurge ulkesidir
10 Yorumla- Diğer konusunda 467 cevap paylaştı.
+1 yılbatıyı örnek almıyoruz ki tam olarak doğu ülkelerini örnek alıyoruz. rusya gibi çin gibi otoriter baskıcı devlete dönüştük
22 YorumlaSadece bu zamani kadtetmedim aslinda soruyu sorarken
- +1 yıl
batıyı örnek almak sadece giyimle olmaz. hukuk sistemini eğitim sistemini vergi sistemini üretim ekonomisini getirmezsen batı sadece lafta kalır. gerçekten batılı olsak şu an herkesin evi arabası vardı her yaz dünyanın bir yerine tatile gidiyorduk
+1 yılMedeniyet hiç bir zaman batı olmadı. Batının güzel yanlarını gösterip durdukları için batıyı medeni sandılar. Halbuki hala tuvaletlerinde taharet musluğu bile yok.
10 YorumlaDiğer konusunda 1,6b cevap paylaştı. örnek almak iyidir aşırıya kaçtık dinsizleştik geneleneklere göreneklere önem verilmemeye başladı atamızın dediği gibi atamız başımız da olsa idi zaten gerekli yerleri alıp gereksiz yerleri atacaktık fakat insanlarımız canım ve cahil oldukları için her şeyi benimsediler gelenek ve görenecekcilere de cahil ve çomar yobaz demeye başladılar
01 YorumlaDiğer konusunda 6,6b cevap paylaştı. Batının ilimini, bilimini alın ve o bilimi geliştirin dedi. Batının kültürünü alın demedi. Zaten batının kültürünü de aldığımız filan yok zaten.
18 Yorumla- +1 yıl
Batinin kültürünü almadigimiz konusunu bir daha dusunmelisin🤔
- +1 yıl
Kültür deyince sadece bunlar mi aklina geliyor 😖
- +1 yıl
Bunlar da önemli ama daha çok seyler de var
- +1 yıl
Ayrica bunlar olmuyor diyemezsin bunlar batida da oluyor
- +1 yıl
Iyi tamam🙄
- Diğer konusunda 604 cevap paylaştı.
+1 yılAf buyurda arabistanı örnek ın deseymiş ATAmız o zaman muta evlilikler harem kurulmuş evler zinayı namusuzluğu hat safada yaşansaydı eğer cok gelişirdik.. ATAmız git batinin pisliğini örnek al mı dedi git bilimini teknolojisini öğren üret ve geliştir dedi.. İŞTE BUNU ANLASAYDIZ YATIP KALKIP ATAMIZA DUA EDERDINIZ..
227 Yorumla- +1 yıl
Ben tek Rabbime sukrederim ona buna degil
- +1 yıl
Batı'nın zinasini örnek aldilar fark ne
- +1 yıl
@scorpion026 batılı yapıyor batılı sana gel benim yediğim bku örnek al demiyir yazdiğıma dikkat etseydin zaten bunu da demezdin..
2. olarak Arabin yediği boku bilsen onlara nalet getirir müslümanlığı niye bukadar kirlettiler ve izin verdik diye kendine bile soverdin.. Bu da var bunu yapan ben müslümanım demiyor ve müslümanlığı kirletmiyor - +1 yıl
İslam ile araplik ayrı müslüman kendini örnek illa arap ABD vs almak zorunda değiliz
- +1 yıl
@scorpion026 kusura da mekke medinede yasayan ve kutsal topraklarda bunu yapan arap malesef islam denilice akla turkiye gelmiyor arap emirligi geliyor yani temsili onlar melesef
- +1 yıl
Peygamber bunları görse yüzüne tükürür zaten Arabistan da vahabiler dolu. Araplar beni ilgilendirmez. İlim bilim kimde varsa o örnek olmalı ama xxx ülke çok ilim bilim dolu deyip bilim yerine zevk işlerini örnek alırsan saçma ya da Arap şunu bunu yapıyor diye örnek almak saçma
- +1 yıl
@scorpion026 Peygamber a. s ahlakından ne kadar uzak olduğun ortada işte o asla yuze tukurmeyi gec tokatı bile haram olduğun (yanlış değilsem) küfürün ve kırıcı olmanın şeytanın işinin oldugunu dolaylı olarak ahlakıyla gösterendi.. SüphanALLAH onun tükürüğü bile yüzüme gelmesi yine lutuftur anlamayı bilmeyen icin aşağılanmadır..
Ve gelelim yazdıklarımın aynısını Şu an kendin diyorsun neden o zaman ilk yorumun farklıydı düşüncelerin aynı sırf muhalefet olmak için muhalefet olmak niye peki.
Mekke müslümanlığın başında gelen unsurlardır ve oraralara müslüman olmayanlar girmez müslümanlık denilincede akla gelen ilk yerdir.. Orda yaşayan arapların sapkınlığı seni rahatsız etmiyor helal olsun o zaman - +1 yıl
Kimse onun gibi olamaz mekkedeki sapkinlik neymiş herkes tutturmuş bı sapkınlık Batı'nın sapkınlığı ailesiyle yatacak kadar bunları kimse bilmez neden çünkü onlar için normal olan şey sapıklik diye hiç bı medyada yer almaz. Ben ilk yorumumda Arap bile demedim konu batı elestirdigimiz bati
- +1 yıl
@scorpion026 Arapların ben dedim.. Kimse Peygamberimiz gibi olamaz amma onun yolundan gidebilir ki ALLAH onu biz kullarina örnek olsun yol göstersin diye göndermiştir.. O zaman az yor kendini arapların yaptığı uçaklar içindeki gurup sexleri ondan sonra muta evlilikleri ve nice seyleri araştır sonra burda yorum yapar eleştirini sürdürsün.. Kendin bile dedin artık seni batinin yedigi bok ilgilendirmez sen sana faydali olanı alacaksın.. Ne demis ATALARIMIZ İLİM ÇİNDE BİLE OLSA GİT ONU AL..
- +1 yıl
Uçak içindeki sexleri gormediysen iftira atmış sayılırsın. Mutayi Sünnileri yok sayan Şiiler yapıyor. Arabistan yabancı biri kolayca girer ABD li olsun yeterki gıybet yapmakta hoş değildir
- +1 yıl
@scorpion026
1haberleri cıktı bu haberde vardı ( aynı şeyi sana da gecerli orda batilisi çocuğuyla kimle artik iliskiye girdiginde sen gördün mü) görmediysen günah ayıp yanarsın bak..
2bu Arapların kendi yapıyoru birebir muhatap oldum onlarda hata şunuda diyorlar ( şarap haram amma viski bira ve türevleri haram degil kuranda gecmiyor)
3Mekke dedim arabistan değil ve araştır sonra geld aynı şeyleri tekrar etmek sıkıyor - +1 yıl
Bı kişinin yaptığını bı topluma mal edemezsinn. Mekke Arabistan şehri bişey değişmez. Kuran'da şarap var tekila çin votka likör yok bunlar yok deyip içince helal diyende zaten beyin yok. Bı insanın kendi e zarar verecek şeylerde bulunması caiz değil zaten burda vurgu sarhoş olmak
- +1 yıl
@scorpion026 dostum dedirin her yorumunda başlaşim geçiriyor git az araştirma yap öyle gel bir toplumdan söz ediyorusm sen hala 1 kişi diyorsun ah ulan iste anlamıyorsunuz sonra bir filozoftan daha çok yorum yapıyorsunuz
- +1 yıl
O yeni yazdığın her yeni yorumda baskalasim geçiriyor olacaktı
- +1 yıl
Başkalaşım yok anlamak istediğin gibi anlamak var yazdıklarına cvp verdim Adnan Oktari dünya duysa Türkler Tv'de dua Edip dansöz oynatıyor derler bı kisinin yapmasi herkese mal edilmez. Batı örneğini yabancı form sitelerinde okudum.
- +1 yıl
@scorpion026 kardeş senin toplumun buna izin veriyorsa kusura bakmada kabul görülüyor diye bir algı oluşur ve bu şekilde itham edilmen kaçınılmaz bu yapilanma dun olmadi bugün olmadı cok önceden oldu o zaman dur denilmemkşse türkiye buna tepki vermemişse suçlu Adnan Okatar değil suçlu buna göz yuman Türkiye dir.. Oyuzden kendinizi aziz görmeyin.. Buda benden sana bir söz..
"Bir suçun tekrarı oluyorsa günahı bütün insanlığa aittir"
Ve harkulade bir başkalaşım var tezatlıkların içindesin neyin ne olduğuna dair bir fikrin dahi yok maalesef neyi savunduğunu bile bilmiyorsun - +1 yıl
Devam ederse o insanligs aittir ve o zaman Türkler dünyanın yüz karası. Ben ya da soruda zaten araptsn bshsetmedik batıyi elestirdim ortaya Arap attın ben japon seviyom Afrikalı seviyom belki
- +1 yıl
@scorpion026 sen batinin zinasindan söz ettin bende sana seni ilgilendiren ve asıl ayıplaman kesim olanı söyledim o yuzden araplar ortaya cıktı..(önce kendi yanlışlarını duzelt sonra başkasının yanlışından söz et)
Japonu çini o ayıpladığın batıdan pek farkı yok.. Kendine doğru olmadiğın sürece hep kaybeden sen olurusun.. - +1 yıl
Arapbeni niye ilgilendirsin ayıplamak için dine mi bakayım hristiyanlardada yasak zina
- +1 yıl
@scorpion026 sen kendi dogrunla tamam Mekkede zina yapanlar dolaşıyor kim taksın dimi yenin beni cok yordun ne düşüncesiz birseysin gözüne yanlışı sokuyorum yok olmadi daha cok sok diyorsun aynı şeyleri tekrar tekrar tekrar ettir anca
- +1 yıl
Senin dogrun benim yanlışım dünyada tek mekkeyi görüyorsan at gözlüğünu çıkarmayı dene mekkedir gidiyosun iki kişi yaptı diye Mekke suclu
- +1 yıl
@scorpion026
Gözlük diyor bak sen git okuma gözlüklerini tak çünkü okuyamıyorsun.. Sana diyorum ki BIR TOPLUM 2 -3 kişi değil lan senin beynin noronlarina.. Zindan soz eden sen degil misin hmm o zaman müslümanısın da.. Sana yine diyorum kendi yanlışlarını duzeltmeden başkasının yanlışından söz etmeye hakın yok.. Önce kendi dunyanı düzelt sen dinin zinayı vs günahları kabul etmiyorsa önce onları duzeltin sonra o böyle şu söyle diye eleştir kapiş 10 defa bunu.. 5 yaşındaki çocuğun zekası bile senden daha fazla - +1 yıl
Haha gülüyorum sadece beni kendi toplumum ilgilendirir Araplar Mekke vs değil o o ülkenin sorunu müslümanın yaptığı İslami kotulestirmez biz batı diyoruz zorunuza gidince savunma olarak Arap diyorsun Türkiye deki müslümanlar Arapları örnek almıyor İslami örnek alıyor doğru yaoanda var sahtekarida
- +1 yıl
@scorpion026
Mal mısın hakket sana tabi mekkeden söz edecem vatikandan söz edecek halim yok ya ya da hindistanın budalarından.. Mekkeye hac yapmaya gitmiyor mu müslümanlar hmm ordaki zina olayını nasıl normal mis gibi görsun sende müslüman mısın edirtecek sorulara maal veriyorsun.. Türkler Araplarala cok sıkı fıkı ordan buraya turist burdan oraya cok gidiyor merak etme ayni boku burdada yapıyorlar zina desen var icki desen var oglu var ADNAN HOCAsı var bak onların 1-0 önüne geçti alkış bize böyle namusuzlara ve böyle ahmak düşünceleri barindiran bir zihniyet var - +1 yıl
Ağzını bozmadan konuşmayı öğren sonra tartıs mekeye hacca gidiliyor kutsal mekanlar ayrı Arap halkının yaşantısı ayrı hepside sapkınlık yapmıyor gıybet yapmamayı da öğren cahile cattik iyi geceler yoksa seviyene düşmek istemiyorum
- +1 yıl
@scorpion026 salak onala her laf söylenilir hak ediyorsun sana sabahtan laf sayiyorum yeni mi aklin basina geldi hmm...
Surdilerin hepsi aynı okadar malsim ki hala ayni seyleri tekrarlatiyorsun.. Mekke nin kutsalligi o kadarönemli mi senin icin hade ordan beni ilgilendirmez diyen kimdi salak simdi de diyor bak hele.. Benim yarım kadar cahil olsan aynı seyleri tekrar edip tekrarlatmazdın yorumlarını oku kıvırdıkça kıvirdın - +1 yıl
Benim için senin salaak olduğun gibi mi?
Diğer konusunda 457 cevap paylaştı. Batıyı değilde RABBBİMİZİN kitapını okuyup peygamber efendimiz MUHAMMED (s. a. v) yolunda gidseydik daha iyi birey ve uygar toplum oluşurdu..
11 Yorumla
+1 yılaldık mı? imamatipler her yerde üni leri mitozla çoğaltıyoruz bedelli askerliliği yeni getiyoruz daha bilime önem düşük daha ne diyeyim
14 Yorumla- +1 yıl
Imamhatipler niye rahatsız ediyor sizi🤔
- +1 yıl
çocuklar gençler çevrelerinden etkilenir herkesin doğru bildiği şeyi sorgulamaz bu nedenle sorgulamayı bitiren böye ortamlar rahatsız ediyor bunun yanında imamatiplerde "genelde!" nasıl insan toplulukları olduğunu hepimiz görüyoruz
- +1 yıl
Hahah komik valla
Nasıl insanlar varmış
Kastettigin tür her okulda var
Ayrıca bu tamamen kişisel birsey senin beynini yıkayıp sana düşünmeyi yasaklamiyor o okullar
Sende beyin varsa yine düşünür yine okur yine anlamaya çalışırsin - +1 yıl
çoğu kişide o beyin yok işte o beyni olmayanlar için en azından daha tarafsız okullar lazım ve imamatipler taraflılığın en büyük noktası gibi
biz mevzuyu yanlış anladık. biz batının ilmini ve teknolojisini almak yerine, ahlaksızlığını almayı tercih ettik.
24 Yorumla- +1 yıl
keşke onu da düzgün alsak etek giydi diye azarlanan görmemiş olduğundan etek giydi tecavüz ettim diyenler var
- +1 yıl
@saruhan3301 bunlar psikolojik vakalar, dünyanın her yerinde görülebiliyor. genellemeye almak oldukça yanlış olur.
- +1 yıl
tabi ama batıda çıplaklık seks gibi konuların daha konuşulabilir olduğu da gerçek dizilerine bakarak bile halkın nasıl yönlendirildiğini görebiliriz bence
- +1 yıl
@saruhan3301 televizyonlar ile bizlere yıllarca aktardıkları konular, tamamen bu toplumun ahlakına ve kültürüne ters şeylerdi. özellikle gençlerimiz büyük bir kültür erezyonuna maruz kalmış durumdadır ve durum oldukça ciddidir. İslam sentezi ile yüz yıllarca yaşamış bu millete, batı kültürünü empoze ettirmeye çalışmak, büyük bir enkazın ortaya çıkmasına sebep olmaktan başka bir şey değildir.
Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı. Batıyı örnek almaya çalıştığımız için mi bu haldeyiz sence?
10 Yorumla
+1 yılbatının seksini alırsanız na. h uygarlaşırısınız knk
10 YorumlaDiğer konusunda 626 cevap paylaştı. Önemli olan onları tekbolojisini vb. iyi yanlarını almak. Almak derken biz 1950 lerden sonra yanlış anlayıp satınzlmışız örnek değil.
20 Yorumlageliştik işte ortalık leş gibi testosteron kokuyo kadını erkeği çoğusu yürüyen hormon oldu daha ne olsun
10 YorumlaDiğer konusunda 437 cevap paylaştı. Atamız batının teknolojisini kullanın demokrasiyi geliştirin dedi. Barının or*spuluklarını alıp o*rrrospu olun demedi
20 YorumlaDiğer konusunda 2,2b cevap paylaştı. Kim demisse halt etmiş burada üretim olursa yükseliriz yoksa batıya kalsa coktan bitirecekler
10 Yorumla
+1 yılyanlis ornek almaktan hep bunlar.. ya da alamamaktan
10 Yorumla- Diğer konusunda 713 cevap paylaştı.
+1 yılBu örnek almakla alakalı değil. Alışamadık yerde durmaz misali ve örnek aldığınız şeyin doğru olduğu ne malum ya yanlışı örnek alıyorsak?
10 Yorumla batının seküler hayatı dışında örnek alınacak hiçbirşeyi yok. Kültürü bile yok.
00 YorumlaAtamızın açtığı fabrikaları satarsak çok beklersiniz uygar gelişmiş bir toplumu. Ancak bağımlı bir ülke olunur hadi eyvallah
10 Yorumla
+1 yılde/da ayrı yazılır önce onu öğren sonra belki muhatap alıp okuruz
11 Yorumla- +1 yıl
30 türkçe sorusunda tek tük yanlisim çıkar sekerim fazla konusma istersen
Sorun yazim hatasi değil
Konu baska
Hayır yani konuyla ilgili fikrin yoksa sus ne kendini yoruyorsun
Susmak asalettir😉
Batının iyi yönlerini değil kötü yönlerini aldık.
10 Yorumla
+1 yılBatıyı nerden örnek aldık arapları örnek aldık
12 YorumlaIyi yapmisiz
- +1 yıl
Evet ortalık maşallah her çeşit vanlımız varda insanımız yok
- Diğer konusunda 24b cevap paylaştı.
+1 yılSanırım atamız yanılmış : /
10 Yorumla
+1 yılbazi türk insanimiz gavurlardan beter
00 Yorumla- Diğer konusunda 58b cevap paylaştı.
+1 yılGerekeni örnek almadılar
10 Yorumla
+1 yılKendimiz olmalıyız bence
10 Yorumla- Diğer konusunda 24,6b cevap paylaştı.
+1 yılBatı'nın eğlencesini örnek alırlar sadece
10 Yorumla
+1 yılbatıyı örnek aldık mı?
10 Yorumla
+1 yılBatının neyini örnek almışız mesela
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem