mesela kedi ise neden lediyi kopege tercih etmeliyim gibilerinden.
teşekkür
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Hayvan almak çok büyük bir sorumluluk sonuçta evine süs eşyası değil bir canın sorumluluğunu alıyorsun. Alırken yaşam şartlarını düşünmen gerek, köpek aldığında günde 2 defa tuvalete yürüyüşe çıkartabilecek misin? Tuvalet eğitimine vakit ayırabilecek misin bunları düşünmen lazım. Kedi bakım olarak daha kolay en azından tuvalet eğitimi vermeye gerek yok ama sürekli kum alıp temizlemen gerekiyor hem kedinin hem de kendi sağlığın için. Aşılarını takip etmen lazım ikisinin de. Köpek besledim 2 aylıktan 5 yaşına kadar şuanda da kedim var ikisinden de verdiğin kadar sevgi bağlılık görüyorsun... Köpeğim, sabah gözümü açtığım anca havlamaya başlar ben yanına gidene kadar susmazdı, işe giderken arkamdan ağlardı. Kedim aynı şekilde şuanda uyandığım saati bilir yanıma gelene kadar kapıları tırmalar akşam eve girdiğimde sevinçten ne yapacağını şaşırır... Havyana ne veriyorsan onu alıyorsun.
ben kedi besleyenlerdenim :) kedi sana muhtaçlığını hep belli eder,sevdiğinde gelir dizine kıvrılır,acıktığında miyavlar,tuvalet eğitimi de çok kolay.
ama şu bi gerçek ki,köpek kadar sadık olmasını bekleyemezsin.köpek gibi tasma takıp gezdiremezsin.ne biliyim kedi alıcaksan onu öyle kabullenip alıcaksın.yoksa köpek al.
Köpekler sürü halinde yaşamaya programlandıkları için söz dinlemeye, bir lidere vs. daha yatkındırlar. Nasıl bakım gördüğü kadar kim tarafından bakıldığına da önem verir.
Kediler ise yalnız yaşamaya alışıktırlar. O yüzden kendinden başkasını lider olarak görmezler. Doğruyu veya yanlışı en az köpek kadar net bilirler ama yine de kendi bildiklerini okurlar. Örneğin laptopa takılı usb modeme dokunmanın yanlış olduğunu bilir. Ama uzaktan koşup bir pati atıp tekrar kaçar. Öyle garip bir hayvan. Nasıl bakım gördüğüne önem verir ama kim tarafından verildiğini pek sallamaz.
köpek besleyeceksen evin haricinde bakacağın bir yer olması lazım, çok kokuyor...
ev içinde kedi beslemek hem daha kolay,hem daha sessiz,hem daha temiz.
Cevap
11Cevap
Benim tercihim köpek olur sadık hayvanlar bir bakışlarıyla insanın içini eritiyorlar. Ayrıca kediye tasma takıp dışarı çıkaramazsın ama köpeğini alıp çıkarsın vakit geçirirsin onunla. Benim düşüncem bu :)
köppeeekkkkkkk...
köpek candır ya...
akılldır, yetiştirebilirsin, asla senin yanından ayrılmaz, senden vazgeçmez, sadıktır...
öğrenciyken kedi olayına girişmiştik..yeri ayrdırı..3 kişi kalıyorduk..yeni gelen kişilik gibi olmuştu..köpeğe nazaran daha bir rahat..
şu anda ise bir adet köpeğimizi var o beni sevmez ben onu..bakımı zor
kedi veya köpek beslemedim. onun yerine küçük bi erkek kardeşim var.
tabi ki kediler. kopekler benden tirsiyor . yillardir nedenini anlayamadim.
Köpek al. Kediyi bir süre sonra boğmak isteyebilirsin. Ama köpekte yok öyle bir şey.
apartmanda beslenecekse kesinlikle kedi. sanıldığı gibi nankör değiller ayrıca.
Ben kedi seçerdim .Özgür ruha sahip olduğu için
Ben köpek al derim. Ama evde besleme...
kedi al bizde kedi var daha kolay
ben köpek isterim :) her zaman kedi nankör
köpek sev kedi tekmele :))
köpek ama kangal yavrusu olacak
köpek arkadaş gibidir insana.
tabiki köpek..:)
Kediler çok tatlı.
Fare al
köpek.
Kedi.